opvragen value dropdown list

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koen De Spiegeleir

Koen De Spiegeleir

29/05/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Beste,

Bij het maken van een upload systeem zou ik graag aan de gebruiker een optie geven waarbij hij mag kiezen in welke directory hij het bestand wil uploaden.

Ik weet echter niet hoe ik de waarde van het geselecteerde item moet opvragen en het in mijn code moet toepassen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
?
//kijken of er een bestand is geselecteerd
if(isset($_FILES['bestand'])) {
    //als het bestand groter is dan 102400 bytes(1000kb) word hij niet toegelaten
    if($_FILES['bestand']['size'] > 1024000) {
        echo "Het bestand is <b>" . $_FILES['bestand']['size'] . "</b>, het maximale toegstaan is <b>102400</b>";
    } else {
        //kijken of het bestand wel een gif, png of jpg is
        if($_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  || $_FILES['bestand']['type'] == 'application/pdf' || $_FILES['bestand']['type'] == 'application/msword' || $_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {
            //kijken of er een nieuwe naam aan het bestand is gegeven
            if(empty($_POST['naam']) && empty($_POST['value'])) {
                $naam = $_FILES['bestand']['name'];
                $value = $_FILES['bestand']['value'];
                echo $value;
            } else {
                //strip de extensie om die achter de nieuwe bestandsnaam te plakken
                $x = strrchr($_FILES['bestand']['name'], ".");
                $naam = $_POST['naam'] . $x;
            }
            //het bestand uploaden met de nieuwe of oude naam
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], "bestanden/" . $naam);
            //voor linux of unix hosts chmodden we het bestand naar 777 zodat iedereen um kan zien
            chmod("bestanden/" . $naam, 0777);
        } else {
            echo "Het bestand is geen png, jpg of gif";
        }
    }
} else {
    echo "Selecteer een plaatje/pdf/doc</br>";
}
?>

<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
<b>Bestand:</b> <input type="file" name="bestand"><br>
<b>Nieuwe naam:</b> <input type="text" name="naam"><br>
<select onchange="window.location=this.options[this.selectedIndex].value">
<option selected="selected" value="Speelclub">Speelclub</option>
<option value="Rakwi">Rakwi</option>
</select>

<input type="submit"><br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$handle
=opendir('./bestanden');
while (false!==($file = readdir($handle))) {
   if ($file != "." && $file != "..") {
           
    echo '<br><li><a href="./bestanden/'.$file.'" title="$file">'.$file.'</a>';
    
   }
}

closedir($handle);
?>


Dus wanneer rakwi aangeduid, zou het in onderstaande rakwi directory moeten komen. Het betreft de site van onze jeugdbeweging : http://leiding.chiroliebel.be/upload.php

Mvg,
Koen DS
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 19:43:43
 
Koen De Spiegeleir

Koen De Spiegeleir

29/05/2007 16:32:00
Quote Anchor link
sorry gepost in de verkeerde topic.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.