Opzet OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

sinds kort ben ik bezig met OOP, maar ik vind vooral de opzet moeilijk, heb de tut al gelezen.

Maar nu heb ik een opzet gemaakt voor een paar systemen dat ik ga gebruiken in mijn website maar willen jullie even kijken of mijn opzet goed is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Inlog systeem    
    Authentic (let niet op die naam)
        username
        password
        email
        ip
        date
        
            - Setters
            - Getters
                
                Registreren
            - checkUsername
                Check of de gebruikersnaam niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - checkMail
                Checkt of het mail-adres niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - similarPassword
                Checkt of de 2 wachtwoorden gelijk aan elkaar zijn, return FALSE or TRUE
            - saveAccount
                saved het account in de database, als alle checks zijn uitgevoerd en allemaal TRUE geven.
                
                Inloggen
            - checkUsernamePasswordcomb
                Checkt of de combinatie username/password goed is

Security
    safetyValue
    
        value
        
            - setValue
            - dbSecurityCheck
                - Tegen mysqlinjectie d.m.v. mysql_real_escape_string()
            - htmlSecurityCheck
                - Tegen XSS d.m.v htmlspecialchars();
    
    Ban-systeem
        
        ip
        time
        
            -setIP
            -setTime
            -addIP
            -checkIP
            -deleteIP
            
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 17:10:32
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 19:33:00
Quote Anchor link
<KNIP>
Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


Daarom heb ik er <KNIP> bijgezet,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
Manaus

Manaus

10/08/2008 19:48:00
Quote Anchor link
ik zou er nog een class bij doen dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class gebruiker{
 //hierin haal je gwn de info van de gebruiker op
 //hierin pas je info aan

}
class authentic{
// hierin verwerk je alles en als de gebruiker ingelogd is maak je gebruiker aan met andere class
->omdat je waarschijnlijk ook profielen enzo zal moeten weergeven..
// hier sla je maak je een functie die een $var met class gebruiker kan opslaan
}
?>

Ben niet zeker, want ben ook nog maar begonnen.
Hopelijk kun je hier wat mee ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Manaus
 
--

--

10/08/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Bannen op IP? Niet aan te raden.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Waarop wel dan?
 
Mark van Veen

Mark van Veen

10/08/2008 21:08:00
Quote Anchor link
Ik snap niet echt waarom je een class hebt voor die beveileging. Ook snap ik niet wat je nou met dat ban-systeem wilt, wil je al die ip/tijden in een array laden ofzo?

Verder heb ik nog wat suggesties voor de user class. Ten eerste zou ik er voor zorgen dat er ook opgeslagen kan worden als de gebruiker al bestaat, zodat je de mogelijkheid hebt dingen aan te passen. De functie similarPassword vind ik persoonlijk een beetje 'over-the-top'. En sla je trouwens het ip adress op van de gebruikers?

Geloof dat dat het voor zo ver wel was :P
Succes
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Ik mis de objecten een beetje; Waar is het Gebruiker-object dat 1 gebruiker representeert? Waar is het Sessie-object wat een ingelogde sessie representeert? Waar is het Ban-object wat een enkele ban representeert en waar is het bijbehorende BanMapper object wat de opslag en het zoeken van de Ban-objecten beheert?

Ik zou de tutorial nog een keertje doorlezen, want je hebt het idee nog niet helemaal te pakken.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Dan snap ik helemaal niets meer van, ik heb nou zoveel tutorials doorgelezen. Misschien wil jij een voorbeeld geven, van mijn classes?
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Je hebt gebruikers in je applicatie. Een gebruiker wordt voortaan in je applicatie gerepresenteerd door een instantie van de klasse User. Een gebruiker kan zijn wachtwoord wijzigen, z'n naam wijzigen etc. User heeft dus methods als setPassword, setName, en natuurlijk getName en getPassword.

Om je gebruikers op te slaan heb je een opslag-systeem nodig. Okee, je hebt een database, maar dat weet je User-klasse lekker niet. Daarvoor hebben we een klasse UserStorage. UserStorage kan gebruikers opslaan en ophalen, en heeft dus methods als getUserByID(int $id) en put(User $user) waarmee hij instanties van de User-klasse opslaat en terughaalt. Ook heeft hij een method getUserByNameAndPassword($name, $password) waarmee je een gebruiker kan ophalen met de combinatie van gebruikersnaam & wachtwoord. Klopt de combinatie niet, dan is er geen gebruiker die voldoet aan de voorwaarden, en geeft de method dus 'false' terug.

Nu zou je nog een klasse kunnen maken die een sessie representeert, maar PHP doet al een aardig trucje wat betreft sessies. De instantie van de ingelogde User in $_SESSION stoppen zal voorlopig wel voldoen.

Security is een klasse, het is een verzamelnaam, niets concreets zoals bijvoorbeeld User of Session wel is. Zolang je er 'een' voor kan denken, is het bijna altijd geschikt om een klasse van te maken. "Een Security" klinkt niet, gaat niets worden :)

De beveiliging tegen SQL Injection zou ik afvangen door prepared statements te gebruiken of beveiliging in je al dan niet zelfgemaakte database-klasse te stoppen. Het hoort nergens anders thuis aangezien de beveiligingsmaatregelen afhangen van de opslagmethode die je gebruikt. XSS beveiliging zou ik ook niet in een algemene klasse doen maar ergens in de buurt van je HTML, je presentatie, regelen aangezien het specifiek daar nodig is.

De ban-klasse kan je daarna nog doen, wanneer je de inlogprocedure gaat vangen in een klasse. Maar daar heb je eerst die gebruikers-klasse voor nodig, dus ik zou daarmee beginnen.

Kijk ook wat rond in deze categorie van het forum, er staan hier al een heleboel voorbeelden van hoe je gemakkelijk kan beginnen. Autheticatie is al wat lastiger, als je wilt beginnen met OOP omdat je het wilt begrijpen als hoofdzakelijk doel, dan raad ik je aan om te beginnen met iets simpels als een gastenboek. Klinkt simpel en cliché, maar volgens mij vind je daar heel goed de basis en niets meer dan de uitgeklede basis in terug.
 
--

--

10/08/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 10.08.2008 20:17:
Waarop wel dan?
Gebruiker?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.