Pagina manipuleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

11/01/2016 19:29:34
Quote Anchor link
Ok zoals misschien sommigen al weten ben ik momenteel mijn kennis aan het vergroten qua php ed.
Om mijn kennis te vergroten en me in veel zaken te verdiepen ben ik voor mezelf (eigen gebruik) een sms aan het maken. Op die manier kom ik VEEL tegen en leer ik voor mijn gevoel veel.

Waar ik nu tegenaan loop is het volgende:
Ik weet soms pas hoe mijn top vd pagina/menu er UITEINDELIJK uit moet komen te zien als ik bij mijn footer aankom. Waarschijnlijk is mijn aanpak dan niet goed. Mijn vraag is, hoe kan ik mijn pagina opbouwen maar toch nog aanpassen tijdens het opbouwen? Ik weet dat je bijvoorbeeld met jQuery zaken welke al staan kan verwijderen/aanpassen etc. Maar of dit nou de manier is?
Ik vraag mijzelf af wat nu de "beste" manier is.

Ik vraag nu niet om dit nu voor mij helemaal te gaan uitkauwen en mij alles te vertellen. Wat vraag ik dan wel?
Kan je mij op weg helpen met zoektermen, tuts of sites? Ik zoek wel al maar vind niet. Waarschijnlijk omdat ik niet weet welke termen te gebruiken.
Ik zoek het dan zelf uit en ga me dan inlezen. Daar leer ik denk ik het meeste van.

Alvast dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 07:45:33
 
Jan de Laet

Jan de Laet

11/01/2016 20:13:43
Quote Anchor link
Is het niet mogelijk om eerst alle informatie te verzamelen die je nodig hebt en dan pas beginnen met opbouwen van je pagina?
In principe hoef je dan niet terug te grijpen om je pagina te manipuleren.
Gewijzigd op 11/01/2016 20:14:25 door Jan de Laet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 20:14:05
Quote Anchor link
Sander Z op 11/01/2016 19:29:34:
Om mijn kennis te vergroten en me in veel zaken te verdiepen ben ik voor mezelf (eigen gebruik) een sms aan het maken.

Je bent een sms aan het bouwen? Een sms is een berichtje wat je per telefoon verstuurt. Bedoel je wellicht een CMS?

Daarnaast ... ik snap niet wat je bedoelt met als je bij de footer bent dat je dan pas weet wat er bovenin moet komen te staan. Kun je dat wat beter toelichten?
 
Sander Z

Sander Z

11/01/2016 20:39:47
Quote Anchor link
Ik typte toch echt CMS. Maar autocorrect....
@Jan Ja dat is eigenlijk wat ik bedoel. Maar weet ff niet hoe dat aan te pakken. Kun jij me ergens op weg helpen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 20:56:51
Quote Anchor link
Dat is dus een kwestie van eerst zorgen dat je alle intelligentie ophaalt, en daarna pas de pagina gaan opbouwen.

Vergelijk het met eten bestellen in een restaurant. Eerst wordt gevraagd wat je wilt hebben, en daarna worden de recepten bereid en op je tafel geplaatst. Wat jij nu doet is eerst een paar gerechten op tafel zetten en daarna eens gaan vragen wat de klant eigenlijk wil hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 21:12:46
Quote Anchor link
Mja, maar het complete menu staat niet altijd op voorhand vast, bij de opbouw van een pagina kan het zo zijn dat het hoofdgerecht van invloed is op het voorgerecht om het zo maar te zeggen. Code die in de header ingeladen dient te worden (document titel, javascript- en CSS-bestanden) zou bepaald kunnen worden in het content-deel van de pagina. Je komt dan in de knoei met de volgorde van het weergeven van de content ten opzichte van de volgorde die in de code aangehouden moet worden om in eerste instantie te bepalen welke content je nu eigenlijk hebt.

Dit probleem zou je kunnen oplossen door output op te sparen door middel van output buffering; je voert de code in een logische volgorde uit zodat je je administratie voor de opbouw van de pagina kunt verrichten en zet output buffering in daar waar de volgorde van weergave in het document afwijkt van de volgorde van de code. Vervolgens druk je alle stukjes in de goede volgorde af.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 21:16:00
Quote Anchor link
>> Mja, maar het complete menu staat niet altijd op voorhand vast, bij de opbouw van een pagina kan het zo zijn dat het hoofdgerecht van invloed is op het voorgerecht om het zo maar te zeggen.

Dus voer je eerst alle intelligentie uit, anders gezegd haal je eerst alle benodigde data op. Pas daarna ga je dan je view renderen en geef je die data mee aan je view.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 23:01:19
Quote Anchor link
>> Dus voer je eerst alle intelligentie uit, anders gezegd haal je eerst alle benodigde data op. Pas daarna ga je dan je view renderen en geef je die data mee aan je view.

Volgens mij levert zo'n stricte scheiding ook een hoop overhead op; als je een stuk functionaliteit hebt waarbij je dingen on-the-fly in kunt stellen maar die ook output produceert dan kun je dit oplossen met output buffering. Ook doe je in jouw geval dan dingen dubbel als je het mij vraagt, deze kun je combineren.

Stel dat je bijvoorbeeld een stuk functionaliteit hebt die een formulier weergeeft (als onderdeel van het genreren van een compleet HTML document). Dit formulier heeft tevens een apart CSS-bestand (even los van alle optimalisatie daarvan). Dit CSS-bestand zou je dan in de header van je HTML-document in willen voegen, als onderdeel van een of ander (hoger gelegen) maintemplate.

Door het uitvoeren van deze "actie" (het instrueren van het maintemplate om een extra CSS-bestand in te laden en het weergeven van de HTML-code van het formulier met gebruikmaking van output buffering) sla je volgens mij twee vliegen in een klap. Deze actie moet je sowieso eerst uitvoeren omdat deze bepalend is voor het uiteindelijke HTML-document (waarin een CSS-bestand zit specifiek voor die actie).

Als je dit bovenstaande voorbeeld niet kunt volgen is het waarschijnlijk moeilijk uit te leggen wat ik bedoel.

Hoe zou je dit met een hele stricte scheiding voor elkaar krijgen? Je pagina heeft een vaste opmaak (vast maintemplate) met hierin een variabel deel (de "content") waarin een formulier wordt geladen waarmee je een CSS-bestand in wilt voegen in de vaste opmaak. Volgens mij is dan een slim gebruik van output buffering de eenvoudigste manier.

Je zinspeelt in jouw aanpak ook op MVC?
Gewijzigd op 11/01/2016 23:03:21 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2016 00:16:54
Quote Anchor link
Output buffering wordt juist meestal afgeraden wegens performance issues. En inderdaad zinspeel ik dan op een MVC-achtige aanpak. Vanuit je form action zou je dan het benodigde css bestand kunnen meegeven aan (uiteindelijk) je main template. Als allerlaatste ga je dan pas je view renderen, waarbij je css bestanden dynamisch in je main template worden geinjecteerd.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 00:57:09
Quote Anchor link
Performance? Really? In this day and age? Lijkt me trouwens ook afhangen van de snelheid waarmee je pagina wordt opgebouwd, indien dit redelijk traag is blijft deze langer resources claimen en dan krijg je misschien een sneeuwbaleffect. En de output compressie (gzip) die je daarmee kunt regelen? Daarmee kan ik een tekst document van ca 200 kb reduceren tot ca 35.5 kb, dat vind ik nou niet bepaald misselijk. Daarmee is je document ook sneller over de lijn. Er zal ergens een omslagpunt liggen? Ik zeg ook niet dat je alles moet output bufferen he (met uitzondering natuurlijk als je gzip compressie gebruikt; dit zal het hele document moeten betreffen), enkel die snippets die niet in de goede volgorde staan.

Heb je (recente) artikelen waarin aannemelijk wordt gemaakt dat het gebruik van output buffering wellicht niet zo'n goed idee is uit oogpunt van performance? Ben wel benieuwd eigenlijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2016 01:38:52
Quote Anchor link
>> Performance? Really? In this day and age?

Goede vraag, dat zou je dan moeten testen. Ik weet wel dat hier op het forum (inmiddels wel een paar jaar geleden) altijd gezegd werd dat je het altijd moest vermijden vanwege performance issues. Maar dat is dus al even geleden. Maar goed, erover nadenkend ... je stopt iets in het geheugen dus het kost sowieso wat resources. Afhankelijk van hoeveel je erin stopt, kan ik me voorstellen dat het bij grotere bezoekersaantallen vertragend zou kunnen werken. Misschien kan iemand anders er nog iets over zeggen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/01/2016 09:06:37
Quote Anchor link
Sander Z op 11/01/2016 19:29:34:
Waar ik nu tegenaan loop is het volgende:
Ik weet soms pas hoe mijn top vd pagina/menu er UITEINDELIJK uit moet komen te zien als ik bij mijn footer aankom. Waarschijnlijk is mijn aanpak dan niet goed.
Dan verwar je twee dimensies: ruimte en tijd. De leesrichting van een webpagina (ruimte) hoeft niet te bepalen in welke volgorde een pagina wordt opgebouwd (tijd). Je kunt best een ontwerp hebben waarin het resultaat van setFooter() de input van setHeader() bepaalt.

Ik denk dat je je eens moet verdiepen in de concepten van objectgeoriënteerd programmeren. En dan bedoel ik niet eens MVC (want daarin kun je dit probleem ook hebben), maar bijvoorbeeld SOLID-beginselen zoals het Single Responsibility Principle (SRP). Je hebt nu namelijk één ding dat minstens twee dingen doet: tijdens het opbouwen van de pagina wordt niet enkel en alleen de pagina opgebouwd, maar gebeurt er kennelijk nog iets anders.
Gewijzigd op 12/01/2016 09:21:37 door Ward van der Put
 
L deB

L deB

12/01/2016 10:03:03
Quote Anchor link
Misschien eerst een brainstormsessie doen. Of bijvoorbeeld een interactiemodel maken, of een model met alle mogelijke functies binnen de site die je wil hebben.. En dan de opbouw bedenken en die uitvoeren.
 
Sander Z

Sander Z

12/01/2016 10:09:05
Quote Anchor link
Ok blijkbaar was het dus niet zo'n eenvoudige vraag.
Maar thanks voor alle info. Ik ga hier even verder mee. Ik zal hoogstwaarschijnlijk nog wel een vraag gaan krijgen ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.