Parse error: syntax error, unexpected variable

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

04/04/2023 19:02:40
Anchor link
Ik krijg deze fout, maar ik snap het niet.
Als ik naar de code kijk, klopt het wel.
Maar toch zeurt hij om een fout.

Parse error: syntax error, unexpected variable "$pass"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    if($_POST['submit'] {
        $user = $_POST['username']
        $pass = md5($_POST['password'])
        $key = $_POST['key']
                
        $sql = "SELECT * FROM AdminUsers WHERE Username='".$user."' AND Passwd='".$pass."' AND LoginKey='".$key."'";
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $logindetails = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        foreach($logindetails as $detail) {
            $_SESSION['Name'] = $detail['Name'];
            $_SESSION['Username'] = $detail['Username'];
            $_SESSION['Passwd'] = $detail['Passwd'];
            $_SESSION['Level'] = $detail['Access'];
            $_SESSION['ID'] = $detail['ID'];
        }


        header('location: ./inc/start.php');
        exit();
        echo "</div>";
    }
else{

    echo"
        <div class='login'>
            <form id='login' action='"
.htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]."' method='POST'>
                <fieldset>
                    <input type='text' name='username' placeholder='Username'>
                    <input type='password' name='password' placeholder='Password'>
                    <input type='text' name='key' placeholder='Keycode'>
                    <button type='submit' name='submit'>Login</button>
                </fieldset>
            </form>
            <img id='img-login' src='./img/page/Sexy-Devil.jpg'>
        </div>"
;
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 07:10:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 19:04:29
Anchor link
Welke editor gebruik je?
Want je zou direct daarin moeten zien dat er een aantal punt-komma's missen.

Verder is md5() ZEER onveilig!!!!!
Ook horen wachtwoorden, gebruikersnamen, en levels NIET in een sessie!
Gewijzigd op 04/04/2023 19:05:56 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

04/04/2023 20:49:55
Anchor link
Dit script lijkt zo weggelopen uit een PHP 5 tutorial uit 2010.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 20:55:11
Anchor link
Ik heb ook niet het idee dat er veel met de adviezen is gedaan uit dit topic:
https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/login-en-logout/104658/

Best jammer maar weer.....
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/04/2023 21:05:16
Anchor link
Serieus?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pass
= md5($_POST['password'])  // ;
?>

Dit is wel triest...
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

04/04/2023 21:08:48
Anchor link
Ik gebruik als editor, notepad++
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 21:14:41
Anchor link
Die zou dat toch wel moeten zien, lijkt me.
Of je monitor-instellingen moeten behoorlijk belabberd ingesteld staan. Of......
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2023 22:42:22
Anchor link
>> Ik krijg deze fout, maar ik snap het niet.

Spreek je Engels? Serieuze vraag. De foutmelding zegt namelijk wat er aan de hand is:

Parse error: syntax error, unexpected variable "$pass"

Waarschijnlijk staat in de originele foutmelding ook nog het regelnummer erbij "on line xx".

Als je het vertaalt: fout met parsen, syntax fout, onverwachte variabele "$pass".

Blijkbaar staat er dus een variabele $pass terwijl het niet wordt verwacht. En dan ga je even kijken naar de code.

En wat zien we hier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$user
= $_POST['username']
$pass = md5($_POST['password'])
$key = $_POST['key']

?>

Overal ontbreekt de ; aan het eind van de regel.

>> Als ik naar de code kijk, klopt het wel.

Niet echt dus.

>> Maar toch zeurt hij om een fout.

Hij zeurt niet. Hij geeft terecht aan dat je een fout hebt gemaakt.
Gewijzigd op 04/04/2023 22:43:11 door Ozzie PHP
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 01:26:59
Anchor link
Ja en als ik de ; erachter zet, dan is dat ineens fout.

Toevoeging op 05/04/2023 01:29:07:

Dan krijg ik deze fout ineens.

Parse error: syntax error, unexpected token ";" in /data/sites/web/*******/www/Admin/inc/login.php on line 3
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2023 01:47:59
Anchor link
Tja, het zou zomaar kunnen dat hier een haakje ontbreekt:

if($_POST['submit'] {

Maar, met alle respect, als je hier al op vastloopt, moet je dan niet even terug naar de basis? Of even een nachtje slapen en morgen weer met frisse moed er tegenaan. Want als je hier moet komen voor ieder syntax-foutje gaat het een lange rit voor je worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:00:52
Anchor link
Het is gewoon een kwestie van tellen, Arno: Wat je opent, moet je ook weer sluiten.
Heb je een haakje die opent, dan moet die ook weer gesloten worden. En wat je eindigt: Daar hoort een puntkomma achter.

Ik kan me indenken dat je misschien moeite hebt met onthouden van de dingen. maar ook daar zijn truukjes voor, zoals cheat-sheets: https://websitesetup.org/php-cheat-sheet/

In dat geval print je deze uit, bundel je hem netjes in een mapje, en leg je hem naast je toetsenbord.
Mocht je het even niet meer weten, dan spiek je eventjes.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:10:44
Anchor link
Nu het hele script nagekeken, zal het hier onder ook even posten, maar nu krijg ik dit :

Warning: Undefined array key "submit" in /data/sites/web/**********/www/Admin/inc/login.php on line 2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    if($_POST['submit']) {
        
        $user = $_POST['username'];
        $pass = md5($_POST['password']);
        $key = $_POST['key'];
                
        $sql = "SELECT * FROM AdminUsers WHERE Username='".$user."' AND Passwd='".$pass."' AND LoginKey='".$key."'";
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $logindetails = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        foreach($logindetails as $detail) {
            $_SESSION['Name'] = $detail['Name'];
            $_SESSION['Username'] = $detail['Username'];
            $_SESSION['Passwd'] = $detail['Passwd'];
            $_SESSION['Level'] = $detail['Access'];
            $_SESSION['ID'] = $detail['ID'];
        }


        header('location: start.php');
        exit();
        echo "</div>";
    }
else{

    echo"
        <div class='login'>
            <form id='login' action='"
.htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"])."' method='POST'>
                <fieldset>
                    <input type='text' name='username' placeholder='Username'>
                    <input type='password' name='password' placeholder='Password'>
                    <input type='text' name='key' placeholder='Keycode'>
                    <button type='submit' name='submit'>Login</button>
                </fieldset>
            </form>
            <img id='img-login' src='./img/page/Sexy-Devil.jpg'>
        </div>"
;
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:15:34
Anchor link
Heb je dit al uberhaupt vertaald?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:16:22
Anchor link
Ik zie dat hier iets inderdaad niet klopt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
    if($_POST['submit']) { ?>


Ben nu even aan het denken wat het is, maar misschien dat jullie het ook zien en de oplossing weten?
Ik ben nog even aan het denken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:24:11
Anchor link
Tip: Kijk met isset() of de variabele $_POST['submit'] bestaat.

Maar nog beter is om dit te gebruiken:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

Je wilt eigenlijk weten of het formulier verstuurd is via POST, en niet of er op een knop is gedrukt.
Ik heb geen idee uit welke tutorial je dit gevonden hebt, maar wat je nu hebt is niet correct.

Nog een goede tip: $_POST is een array met alle waardes die je verstuurd hebt. Die kan je ook gebruiken in een print_r() om tijdens het ontwikkelen te zien wat er in zit. In jouw situatie had je dan zo kunnen zien dat die niet bestond, omdat je het script al aanriep zonder dat er wat verstuurd was.
Gewijzigd op 05/04/2023 12:26:53 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:32:20
Anchor link
Thanks, de isset optie werkt en ik was ook bij submit ook de value vergeten.
Nu doet hij wel al wat ik wil, maar nu moet ik de rest programeren.
Bedankt voor de hulp.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:38:11
Anchor link
Je moet ook geen isset() gebruiken!
Ik vraag me af of je alles wel leest wat wij hier vertellen? Wij geven een hoop tips, maar we zien dat je er weinig mee doet. En dat zorgt voor deze community tot grote frustratie.

Ik wil echt niet bot zijn, maar lees alles gewoon eens goed door, en noteer het, en pas het toe!!
Wat ik adviseer: neem even een time-out voor programmeren, inplaats van dat je met een doel programmeert, zodat je even alles kan doorlezen, voorbeelden maken en uiteindelijk begrijpt wat het doet.
Gewijzigd op 05/04/2023 12:50:07 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 13:23:16
Anchor link
Okay, zal even rustig aan doen en even alles terug lezen.
Soms werk ik idd te gehaast en dat brengt idd soms probs met zich mee.

Wel alvast bedankt voor de goede tips

Toevoeging op 05/04/2023 14:42:45:

Heb nu een raadsel voor jullie

Ik heb het meeste al opgelost trouwens, bedankt voor de goede tips.
Maar nu krijg ik dit.

Admin/start.php?menu=users (is de link) , dan zegt hij vervolgens : File not found.
En nu komt de grap, ik heb deze code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(file_exists('./inc/user.php')){
                                echo "<a href='start.php?menu=users'>Users</a></div>";
                            } else {
                                echo "No file</div>";
                            }

Vervolgens geeft hij dus wel de link aan, want de file is gevonden en bestaat.
Dan moet hij hem gaan includen en dan vindt hij de file niet.
De include is vervolgens dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($_GET['menu'] == 'users') {
                            include("inc/user.php");
                        }

ook al maak ik er dit van : include("./inc/user.php");, dan doet hij precies het zelfde
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 14:52:12
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 14:55:57
Anchor link
Okay, maar het geeft ook aan : Warning: Undefined array key "menu"

Toevoeging op 05/04/2023 15:31:51:

Ik ben zo dom, echt waar... moet beter leren lezen in mijn code....

start.php?menu=users moest zijn index.php?menu=users

Ik ben echt weer overwerkt
 
Ad Fundum

Ad Fundum

05/04/2023 21:35:42
Anchor link
Nee jij bent niet dom.
Wij zijn dom. We begrijpen niet waarom het je niet lukt.
We hebben tijd te veel en daarom willen we onze hobby / professie graag delen met anderen.
Maar die anderen snappen ons niet helemaal.

Wat kunnen wij anders doen dat je het beter begrijpt?

Wat ons betreft mis je in ieder geval basiskennis van PHP.
Anders had je de eerste foutmeldingen gemakkelijk zelf op kunnen lossen.
Als je een paar uur tijd neemt om een tutorial te lezen, of een boek?
Dan heb je deze huiswerkopdracht in een halve dag klaar.

Maar dan moet je natuurlijk niet overwerkt zijn, anders is het te zwaar.
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.