parse error vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »
Bvo

bvo

06/06/2006 08:02:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik vond een mooi script voor een fotogallerij, maar ik krijg foutmelding: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in script.php on line 58.

Dit is de regel uit het script:
echo "<a href='"index.php?i"=".$image."'><img src='".$tsource."' alt=''></a>\n";

$image en $tsource zijn eerder in het script al gemaakt en/of gedefinieerd.

Na wat speurwerk denk ik dat het met de " en ' te maken kan hebben, maar ik heb al wat geprobeerd en dat lijkt nie te helpen. Graag jullie hulp.

Overigens heb ik het hele script, met deze en aanvullende vragen een paar dagen geleden al eens gepost, maar tot nu toe zonder antwoord.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 10:17:29
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

06/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

?>


zo zou die goed moeten zijn

GR. mebus!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/06/2006 08:38:00
Quote Anchor link
Dan heb ik nog wel even een vraagje, waarom wel de alt in je <img zetten en leeg laten? Het is altijd aan te raden om alt te vullen met een omschrijving van de te tonen afbeelding.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2006 09:40:00
Quote Anchor link
Om de code 'valid' te maken.

Edit: Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Derk nvt

Derk nvt

06/06/2006 10:52:00
Quote Anchor link
Ik laat de alt tag ook leeg bij recleme plaatjes. Als je browser dan geen plaatjes ondersteund zien die de reclame gewoon niet, dat is beter als dat er stukken tekst komen te staan waar de layout lelijk van word.
Een ALT tag MOET als je een Xhtml parser gebruikt
 
Bvo

bvo

06/06/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties: de parse error is verdwenen!

Helaas werkt er nu iets anders niet zo als het moet. Ik hoop dat iemand mij daar ook nog bij kan helpen. ...even uitleggen...
Als het hele script goed werkt, maakt het tumbnails aan (als die er niet zijn) en een pagina met deze tumbnails. Dit gaat dus goed. Als je daar op klikt opent een groter plaatje met navigatie (volgende, vorige plaatje). Omdat ik met het originele script de parse error kreeg had ik tot nu toe in de betreffende regel van het script "index.php?i" weggelaten. Dit leverde geen parse error op en ik kreeg wel tumbnails en als ik er op klikte kreeg ik een grotere foto, maar zonder navigatie. Dit heeft volgens mij te maken met het weglaten van "index.php?i".
Nu, na de oplossing voor de parse error, kan ik geen groter plaatje meer openen. Dit kan er mee te maken hebben dat ik gebruik maak van 1 index.php pagina, waarin ik dynamisch de andere contect laad, m.b.v. een switch/case.
Dit ziet er zo uit:

if(empty($_GET['page'])) $_GET['page'] = 'start';
switch($_GET['page'])
{
case 'xyz':
$content = 'xyz';
break;
case 'abc':
$content = abc;
break;
}

include $content.".php";

Het lijkt me wat onhandig om elke afbeelding die ik heb apart in de switch op te nemen. Weet iemand een manier om dit op te lossen? Of, weet iemand aan andere/betere manier om te doen wat ik probeer te bereiken. Voor de zekerheid hieronder het laatste deel van het script, waarin de naviagatie is geregeld. Als het nodig is, kan ik het ook het hele script nog een keer posten.

$image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';


$id = array_search($_GET["i"], $images);
$files2 = $files - 1;

if ($id > "0" && $id < $files2) {
$next_id = $id + 1;
$prev_id = $id - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == "0") {
$next_id = "1";
echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == $files2) {
$prev_id = $files2 - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
}
}
 
Something Else

Something Else

06/06/2006 19:01:00
Quote Anchor link
doe je dit via een db? dus dat alleen de foto namen in de db staan en zo aanroept of doe je het anders? Want telkens een foto opnemen in de switch(handmatig neem ik aan?!)... :x

specifier de lokatie van de grotere foto's en probeer ze op te roepen.

als je het via een db doet, kan je aan dit denken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(!isset($_GET['foto_id'])){
    header("Location: index.php");
}

else{
    $id = (int) $_GET['foto_id'];
}


$query = "SELECT * FROM fotos WHERE id='$id'";
$result = mysqli_query($db, $query);
$foto = mysqli_fetch_array($result)
$foto_src = 'jou_map/' . $foto['foto_naam'];
?>


zo roep je hem aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $foto['foto_naam'];
?>


Dit is heel ff snel iets, als je het via de db doet that is :P.

Zo niet kan je beter ff de script posten, dan weten we ook hoe je te werk gaat :)
 
Bvo

bvo

06/06/2006 19:44:00
Quote Anchor link
Jermaine:
Bedankt voor je reactie. Het script werkt niet met een db. Per map met foto's maak ik een php file waarin o.a. de naam van de map ($path) staat. Het hele script staat hieronder. Zoals al eerder gezegd, werkt de site via swithc / index.php?page=...

Hoop dat je (of iemand anders) mij verder kan helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
  $_GET
['i'] = 0;
  
  // FOLDERSCAN
  
  $files = "0";
  $handle = opendir($path);
  while ($file = readdir($handle)) {
      if (!is_dir($path . "/" . $file) && $file != "." && $file != "..") {
          $extension = explode(".", $file);
          $extension_i = (count($extension) - 1);
          $ext = $extension[$extension_i];
          if ($ext == "jpg" || $ext == "jpeg" || $ext == "JPG" || $ext == "JPEG" || $ext == "png" || $ext == "PNG") {
              $images[$files] = $file;
              $files++;
          }
      }
  }

  sort($images);
  
  
  //MAKE GALLERY
  
  echo "<h1>$title</h1><a>($files foto's in deze gallerij)</a>\n";
  echo "<div id='fotogallerij'>\n";
  
  if (!$_GET["i"]) {
      foreach ($images as $image) {
          $source = $path . "/" . $image;
          $tsource = $thumbpath . "/" . $image;
          if (file_exists($source) && !file_exists($tsource)) {
              $size = getimagesize($source);
              $ratio = $size[0] / $size[1];
              if ($ratio >= 1) {
                  $scale = $thumbnail_w / $size[0];
              }
else {
                  $scale = $thumbnail_h / $size[1];
              }

              if ($thumbnail_w >= $size[0] && $thumbnail_h >= $size[1]) {
                  $scale = 1;
              }

              $resize = imagecreatetruecolor($size[0] * $scale, $size[1] * $scale);
              switch ($size['mime']) {
                  case
'image/jpeg':
                      $im = imagecreatefromjpeg($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagejpeg($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
                  case
'image/png':
                      $im = imagecreatefrompng($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagepng($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
              }

              imagedestroy($im);
          }

            echo "<a href='" . $source . "'>&nbsp;<img src='" . $tsource . "'  alt='' /></a>\n";
          // echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

// !! bovenste code werkt, maar zonder navigatie; onderste code is wel correct ivm parse error, maar werkt verder niet. zie eerdere posts!!


      }
  }

  echo "<br />";
  echo "</div>";
  echo "<br /><br />";
  
  //LOOK IMAGES
  
  $image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
  if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
      echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';
      
      
      $id = array_search($_GET["i"], $images);
      $files2 = $files - 1;
      
      if ($id > "0" && $id < $files2) {
          $next_id = $id + 1;
          $prev_id = $id - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == "0") {
          $next_id = "1";
          echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == $files2) {
          $prev_id = $files2 - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
      }
  }

?>
 
Bvo

bvo

21/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Niemand...? Kom op mensen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.