PDO quote() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier 2 verschillende klasse.
In mijn 2e class wil ik gebruik maken van een quote(), maar hij geeft een foutmelding.
Weer iemand hoe ik dit kan oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
class database{
  
    var
$dbh;
    
  function
connect(){
      
      $hostname = "";
      $database = "";
      $username = "";
      $password = "";          
              
      try {
        $this->dbh = new PDO("mysql:host=".$hostname.";dbname=".$database.";",$username, $password);
        $this->dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_WARNING);  
    }

        catch(PDOException $e){
            
        echo $e->getMessage();        
    }
  }
  
  function
dbselect($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql);
    if($result->rowCount() <= 1)
    {

      $result = $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    elseif($result->rowCount() > 1)
    {

        $result = $result->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC);
      }

    return $result;
  }
  
  function
dbselect_row($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql)->rowCount();
    return $result;
  }
  
  function
dbquery($sql){
      
      $result = $this->dbh->exec($sql);
  }
  
}


class messaging extends database{
    
    function
check($check){ // titel beveiligen
    
        $check = $this->dbh->quote($check);
    return $check;
    
    }
        
    function
addfriend($naam){
        
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
        
        if($member == 1){            
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("INSERT INTO vrienden (user_id1,user_id2,datum) VALUES (".$gebruiker['id'].",".$members['id'].",NOW())");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->addedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
            
    }
    
    function
removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']."");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }
}

?>


Quote:
Fatal error: Call to a member function quote() on a non-object in /home/www/xxx/class.messaging.php on line 59

regel 59 is de eerste regel in de functie check()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 23:34:07
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.12.2009 17:18:
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.

Ja sorry, ik heb nu al een andere vraag dus ik heb dit topic gebruikt.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Hoe maak je je messaging object aan?

PS: Als je objecten wilt gebruiken zoals ze bedoeld zijn, dan hoort je messaging class niet je database class over te erven. Je messaging class maakt gebruik van de database, het is niet een database. Dat is het verschil tussen objecten in properties te gebruiken (zoals je doet met PDO binnen database) en overerven. Overerven doe je als de nieuwe class een specifiekere versie is van de overgeërfde class. Compositie doe je wanneer de ene class gewoon gebruik wil maken van een andere class.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 18:23:00
Quote Anchor link
$db = new database;
$db->connect()

$pm = new pm;

Ik gebruikte eerst bv $db->dbquery() in me messaging class,
maar dat herkende hij niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:48:00
Quote Anchor link
bij $pm roep je niet nog eerst connect() aan, waardoor $this->dbh leeg is, en $this->dbh->quote niet geldig is.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Dat werkt nu,
Maar ik krijg een error bij devolgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$this->check($naam));
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Je hebt $naam 2 keer door check() heen gehaald bij die dbquery() aanroep.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Daar lijkt het niet aan te liggen, want dit werkt ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Quote:
Warning: PDO::query() [function.PDO-query]: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'hansje''' at line 1 in /home/www/xxx/class.database.php on line 39

Fatal error: Call to a member function rowCount() on a non-object in /home/www/xxx/class.database.php on line 39
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 22:28:00
Quote Anchor link
Hmm. Kan je eens controleren of quote() ook de begin- en eindquote die om een string heen staan erbij zet? Volgens mij wel. En als dat het geval is, dan moeten die enkele quotes bij je eerste query eruit.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:51:00
Quote Anchor link
uhm.. volgens mij klopt er echt geen zak van wat ik allemaal het doen ben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Ik heb nu dit, en nu werkt $gebruiker en $text niet.
Ze worden wel allebei voor de class gezet, maar dus wel erbuiten.
Hoe krijg ik deze erin?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/12/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/12/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als $text en $gebruiker geen members van die betreffende klasse zijn, kun je ze natuurlijk niet in onderliggende methods via het $this keyword benaderen. Als ze buiten de klasse wel beschikbaar zijn, zul je ze bij het aanmaken van het object mee moeten geven. Dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class jouwKlasse {
  private $gebruiker;
  private $text;

  public function __construct($gebruiker, $text) {
    $this->gebruiker = $gebruiker;
    $this->text = $text;
  }


  public function removeFriend($naam) {
    // Gebruik nu $this->gebruiker en $this->text
  }
}


// Procedurele code waarbij $gebruiker en $text waarden hebben:
$obj = new jouwKlasse($gebruiker, $text);
?>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

25/12/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Sorry, vergeten te zeggen:
Bedankt het werkt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Heb je al wat tutorials over OOP een PHP5 gelezen? De code die jij gebruikt is nog PHP4 en zou je dus moeten (willen) veranderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.