PDO Rowcount check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

29/08/2015 00:31:12
Quote Anchor link
Hey Allemaal!
Ik heb even een vraag. Ik gebruik nu sinds enige tijd PDO voor het ophalen van gegevens uit database, alleen nu heb ik het volgende probleem, bij deze code:

functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?PHP
public function addPetition($name,$email,$club,$date,$ip,$mobile = 0)
{
        
$query = "INSERT INTO db_petitie (petitie_id, petitie_name, petitie_email, petitie_club, petitie_hash, petitie_status, petitie_date, petitie_mobile, petitie_ip) VALUES (DEFAULT,:name,:emailadres,:club,:hash,0,:date, :mobile, :ip)";                        

if(empty($_GET['admin'])) { if(!empty($_COOKIE['PetitionCookie']))
throw new InvalidPetitionException ('U heeft dit formulier onlangs ingevuld.');        }
if(strlen(trim($name)) < 3)
throw new InvalidPetitionException ('Uw naam moet 3 tekens of meer bevatten.');
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name))
throw new InvalidPetitionException ('Uw naam heeft niet het juiste formaat.');
if(strlen(trim(empty($club))))
throw new InvalidPetitionException ('U heeft geen club geselecteerd.');        
if(strlen(trim($email)) < 6)
throw new InvalidPetitionException ('E-mailadres moet 6 tekens of meer bevatten.');        
if(isValidEmail($email) != 'goed')
throw new InvalidPetitionException ('E-mailadres heeft een onjuist formaat.');        

$hash = md5($name.$email.$club.$date.$ip);

$stmt = $this->db->prepare($query);        
$stmt->bindValue(':name', (string)ucwords(strtolower($name)));            
$stmt->bindValue(':emailadres', (string)$email);                    
$stmt->bindValue(':club', (string)$club);                        
$stmt->bindValue(':mobile', (int)$mobile);                                
$stmt->bindValue(':hash', (string)$hash);                
$stmt->bindValue(':date', (string)$date);                            
$stmt->bindValue(':ip', (string)$ip);                            
$stmt->execute();    ?>


pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
try
{
$petition = new PetitionController($db);
$overall = $petition->getPetition('petitie_club, COUNT(*) as aantal','WHERE petitie_status=1','GROUP BY petitie_club','ORDER BY aantal DESC, petitie_club ASC','LIMIT 0,50');
foreach($overall as $rowOverall)
{

echo "<tr class='statsContent'>";
echo "<td>".$rowOverall['petitie_club']."</td><td>".number_format($rowOverall['aantal'],0,",",".")."</td>";
echo "</tr>";
}

}

catch(Exception $e)
{

$error = $e->getMessage();            
}

?>


Nu kan het zijn dat de query een aantal van 0, 1 of meer dan 1 geeft. Bij aantallen meer dan 1, gaat de foreach lus goed. Echter, bij een aantal van 0 (toon "geen resultaten") of 1 (fetch ipv fetchall?) moet er wat anders gebeuren. Hoe bouw ik dat hier in? Ik kom er niet meer uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 16:49:17
 
Johan K

Johan K

29/08/2015 00:51:18
Quote Anchor link
Ik zie niet echt wat petitioncontroller doet, maar ik neem aan dat "$petition->getPetition()" een fetchAll op je tabel doet?
Als dat zo is, kan je count($overall) gebruiken om in te zien hoeveel "rows" er geprint moeten gaan worden en alleen de foreach lus uitvoert als deze groter is dan #.

Zelf ben ik wel eens tegen de muur aangelopen met SELECT niet kan bekijken met "rowCount" aangezien dit alleen werkt op: DELETE, INSERT en UPDATE, affected_rows() met een nieuwe naam >.>
Gewijzigd op 29/08/2015 01:00:10 door Johan K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2015 06:20:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (empty($overall)) {
    echo 'geen resultaten';
}
elseif (count($overall) > 1) {
    foreach($overall as $rowOverall) {
        // ...
    }
}
else {
    // code bij 1 resultaat
}
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2015 10:53:15
Quote Anchor link
Waarom direct een Exception als iemand iets vergeet in te vullen? Waarom niet gewoon je formulier opnieuw tonen met een extra melding?

Verder zou ik de validatie en de query niet in één functie stoppen.

En getPetition zou je ook zo kunnen maken dat deze altijd een array teruggeeft (desnoods een lege) of een exception gooit.
 
Roeltje M

Roeltje M

29/08/2015 14:34:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP, bedankt voor deze optie.
@ Frank, graag zou ik voor je laatste optie kiezen, maar hoe regel ik dit in?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2015 14:58:49
Quote Anchor link
Johan K op 29/08/2015 00:51:18:
Ik zie niet echt wat petitioncontroller doet, maar ik neem aan dat "$petition->getPetition()" een fetchAll op je tabel doet?
Als dat zo is, kan je count($overall) gebruiken om in te zien hoeveel "rows" er geprint moeten gaan worden en alleen de foreach lus uitvoert als deze groter is dan #.

Zelf ben ik wel eens tegen de muur aangelopen met SELECT niet kan bekijken met "rowCount" aangezien dit alleen werkt op: DELETE, INSERT en UPDATE, affected_rows() met een nieuwe naam >.>


Wat Johan zegt, hoe ziet getPetition() eruit? Misschien haal je per ongeluk al 1 resultaat op ofzo? Je zou prima door een array met 1 element heen moeten kunnen loopen?

@Johan je kunt rowCount() gebruiken voor "num_rows" functionaliteit als je in je DSN de instelling PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY op true zet. De waarde van de instelling PDO::MYSQL_ATTR_FOUND_ROWS (die eigenlijk voor deze functionaliteit bedoeld is) lijkt niet uit te maken. Blijkbaar heb je impliciet ondersteuning voor "num_rows" als gebufferde queries aan staan, wat op zich wel logisch is.

Ik heb wel het idee dat de default waarden van dit soort instellingen per PHP versie nogal verschillen, dus je zult even moeten kijken wat voor jouw versie werkt, YMMV (Your Mileage May Vary).
Gewijzigd op 29/08/2015 14:59:43 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2015 15:30:01
Quote Anchor link
Roeltje M op 29/08/2015 14:34:49:
Ozzie PHP, bedankt voor deze optie.
@ Frank, graag zou ik voor je laatste optie kiezen, maar hoe regel ik dit in?


// zoiets? (niet getest)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function getFruit()
{

    global $dbh;

    $sth = $dbh->prepare("SELECT name, colour FROM fruit");
    $sth->execute();

    if(!$result = $sth->fetchAll())
    {

        $error = $dbh->errorInfo();
        throw new Exception($error[2]);
    }


    return $result;
}


?>
 
Roeltje M

Roeltje M

31/08/2015 17:16:59
Quote Anchor link
Thanks, fetchAll() werkt dus ook wanneer er maar 1 resultaat is? Dat wist ik niet, vandaar!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 18:25:43
Quote Anchor link
Zelfs als er geen resultaten gevonden zijn. Je krijgt dan een lege array terug.
 
Roeltje M

Roeltje M

31/08/2015 18:59:45
Quote Anchor link
Gelukt, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.