[PGSQL] Foreign keys

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:33:00
Quote Anchor link
PHPers,

Ik ben nog steeds met mn shoppingcart bezig maar ik snap nog steeds niet hoe ik nu foreign keys aanmaak. Ik snap wel hoe het moet maar niet het idee erachter ik heb bijvoorbeeld:

products:
product_id(serial)
product_name(varchar)
product_cat(int4)

categories:
cat_id(serial)
cat_name(varchar)
cat_parent(int4)

Deze hebben uiteraard een verband met elkaar alleen snap ik niet hoe ik nu precies deze keys aan maak. Ik wil dat als een categorie wordt verwijderd. dat ook alle producten hier worden verwijderd(cascade). Maar ik wil ook dat een categorie pas verwijderd kan worden als deze geen onderliggende meer heeft (dus een lege categorie). Hoe maak ik dus nu de foreign keys aan, ik heb de tuts van pgFrank gelezen (meerdere malen). Maar snap nog steeds niet op welke kolommen ik keys moet aanmaken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 08:39:09
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 12:34:00
Quote Anchor link
En welke kolommen zijn aan elkaar gekoppeld? Dat is niet (helemaal) duidelijk.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:39:00
Quote Anchor link
Nu nog niets. Ik snap namelijk niet of ik nu een FK aan moet maken op product_cat(products) of op cat_id(categories).
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Ga normaliseren, dan blijkt vanzelf hoe en waarom e.e.a. aan elkaar moet worden geknoopt. Jouw probleem heeft verder ook helemaal niets met PostgreSQL te maken, het draait om de relaties. En die kun je in iedere relationele database maken.

Edit: Je moet dus weten wat de relaties tussen diverse soorten data zijn en hoeveel relaties er zijn. 1 product kan bij 1 categorie horen, maar het zouden er ook meerdere kunnen zijn. Dat zijn keuzes die jij moet maken. 1 categorie kan 1 parent hebben, maar dat zouden er ook meerdere kunnen zijn, nog meer keuzes die jij mag maken! Op basis van deze beslissingen ga je een datamodel opstellen en krijg je de foreign keys cadeau.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Ik gok dat products.product_cat in dit geval de FK is die refereert naar categories.cat_id, dus in SQL zou dat zo worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
ALTER TABLE products
ADD FOREIGN KEY (product_cat)
REFERENCES categories (cat_id)
ON UPDATE CASCADE
ON DELETE RESTRICT

Nu worden alle producten gewijzigd als een categorie gewijzigd wordt maar is het niet mogelijk een categorie te verwijderen zolang er nog producten aan gekoppeld zijn.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:43:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 13.03.2008 12:41:
Ga normaliseren, dan blijkt vanzelf hoe en waarom e.e.a. aan elkaar moet worden geknoopt. Jouw probleem heeft verder ook helemaal niets met PostgreSQL te maken, het draait om de relaties. En die kun je in iedere relationele database maken.


Ja dat snap ik wel waarom het allemaal gekoppeld moet worden maar niet hoe. Moet ik product_cat(products) aan cat_id(categories) koppelen of juist net andersom.
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 12:49:00
Quote Anchor link
Wie verwijst naar wie? Een child verwijst altijd naar de parent: X is mijn parent!

users:
id
naam

topics:
id
id_user
content

Ieder topic heeft nu een eigenaar, id_user, daarmee kun je de naam van de user uiteindelijk opvragen. id_user zal dus moeten verwijzen naar het id in de tabel 'users'. De foreign key komt in de tabel 'topics' te staan en verwijst naar de tabel 'users', de kolom 'id'. Dat is namelijk de parent.

Een parent weet niet welke childs er allemaal zijn, dat is nergens voor nodig. Er wordt tenslotte geen kinderbijslag verstrekt... ;)

Normaliseren, zie de derde normaalvorm.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:52:00
Quote Anchor link
Ok, daar ben ik wat wijzer van geworden, ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
CREATE TABLE shoppingcart.products
(
  product_id serial NOT NULL,
  product_name varchar NOT NULL,
  cat_id int4 NOT NULL,
  CONSTRAINT pk_products PRIMARY KEY (product_id),
  CONSTRAINT fk_products_cats FOREIGN KEY (cat_id)
      REFERENCES shoppingcart.categories (cat_id) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE CASCADE ON DELETE RESTRICT,
  CONSTRAINT un_product_name UNIQUE (product_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.products OWNER TO jurgen;

CREATE TABLE shoppingcart.categories
(
  cat_id serial NOT NULL,
  cat_name varchar NOT NULL,
  cat_parent int4,
  CONSTRAINT pk_categories PRIMARY KEY (cat_id),
  CONSTRAINT fk_categories FOREIGN KEY (cat_parent)
      REFERENCES shoppingcart.categories (cat_id) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE CASCADE ON DELETE RESTRICT,
  CONSTRAINT ub_categories UNIQUE (cat_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.categories OWNER TO jurgen;

Zit ik een beetje in de goede richting?
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 13:03:00
Quote Anchor link
Ziet er goed uit:
1 product heeft nu 1 categorie.
1 categorie kan 1 parent hebben.

Ga er eens mee testen, vooral het updaten en verwijderen van data is interessant, maar ook de selects mag je niet vergeten. Krijg je nu echt die resultaten die je verwacht? That's the question!
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 13:36:00
Quote Anchor link
Ik heb even het een en ander gewijzigd in mijn table en nu wil ik een foreign key aanmaken op categories met de gedachten als er een categorie wordt verwijderd (waar al een FK op zit die controleert of hij geen childs heeft). Dat alle producten bij die categorie ook worden verwijderd. maar nu krijg ik een dikke vette foutmelding!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
ALTER TABLE shoppingcart.categories ADD CONSTRAINT fk_categories_products FOREIGN KEY (cat_id) REFERENCES shoppingcart.products (cat_id)
   ON UPDATE CASCADE ON DELETE CASCADE;
CREATE INDEX fki_categories_products ON shoppingcart.categories(cat_id);


en de foutmelding

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Een fout is opgetreden:

ERROR:  there is no unique constraint matching given keys for referenced table "products"


Hoe kan ik dit verhelpen, mijn huidige opstelling ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
CREATE TABLE shoppingcart.products
(
  product_id serial NOT NULL,
  product_name varchar NOT NULL,
  cat_id int4 NOT NULL,
  CONSTRAINT pk_products PRIMARY KEY (product_id),
  CONSTRAINT un_product_name UNIQUE (product_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.products OWNER TO jurgen;

CREATE TABLE shoppingcart.categories
(
  cat_id serial NOT NULL,
  cat_name varchar NOT NULL,
  cat_parent int4,
  CONSTRAINT pk_categories PRIMARY KEY (cat_id),
  CONSTRAINT fk_categories FOREIGN KEY (cat_parent)
      REFERENCES shoppingcart.categories (cat_id) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE CASCADE ON DELETE RESTRICT,
  CONSTRAINT ub_categories UNIQUE (cat_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.categories OWNER TO jurgen;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Bo az

Bo az

13/03/2008 13:38:00
Quote Anchor link
Een foreign key werkt precies anders om, een foreign key wijst altijd naar de volledige primary key van een tabel.
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 13.03.2008 13:36:
waar al een FK op zit die controleert of hij geen childs heeft
Wat zeg ik net? Een parent heeft geen flauw idee of deze childs heeft, dat is ook nergens voor nodig. Dat kun je dus ook niet met een FK vaststellen, een FK geeft aan welke child bij welke parent hoort. De parent weet echt helemaal nergens vanaf!

Verander je echter iets aan de parent, dan zal de child dit signaleren dankzij de FK. Afhankelijk van de instellingen van de FK zullen er dan bepaalde acties op de child worden uitgevoerd, bv. ook verwijderen, of wordt de wijziging van de parent onmogelijk gemaakt: RESTRICT.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Ik snap het even niet Frank, zoals ik het nu heb, kan er geen categorie verwijderd worden als deze nog childs hebben dit is toch goed? Dan krijg je dus nooit ongekoppelde data.
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 13.03.2008 14:03:
Ik snap het even niet Frank, zoals ik het nu heb, kan er geen categorie verwijderd worden als deze nog childs hebben dit is toch goed? Dan krijg je dus nooit ongekoppelde data.
Dat klopt, maar het zijn de childs die hier voor zorgen! Die houden het verwijderen van de parent tegen, de FK van de child op de parent houdt dit tegen.

De parent weet nergens van, die ontkent alles, heeft volgens hem geen childs. Waarom niet? Omdat dit nergens is vastgelegd. De childs houden bij wie hun parent is. Wil je weten welke childs bij een parent horen, zul je dus alle childs moeten opvragen en dan controleren of zij toevallig parent X hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.