Phonp-edit (online-php-editor)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »
Steff   an

Steff an

08/06/2006 20:37:00
Quote Anchor link
Ik ben ook weer eens aan programmeren gegaan en hier een deel van het resultaat:

http://phonp.easy-tray.nl/index.html

Wat is het?
Phonp(spreek uit als fonp of pééhéé on péé), is een online-php-editor. Deze editor highlight de phpcode online.

Hoever is de ontwikkeling?
De ontwikkeling is nog lang niet klaar, de standaard werking van de editor is er, maar nog niet zonder bugs en/of goede code. De snelheid van het script is in Firefox het best, in de andere browsers werkt het script minder.

Bekende bugs:
- Integers worden niet gekleurd, omdat dit een bug veroorzaakte.
- Bepaalde functies worden niet gekleurd.


Todo:
- Optie om kleuren codering uit te schakelen, dit i.v.m. snelheid.
- Menu werkend maken, nu werkt alleen de functie ‘Select all’.
………………
Veel later
- Meerdere bestanden openen
- Filemanager
- Andere programmeertalen
………………


De gebruikte code als voorbeeld komt uit de ‘scriptlibrary’ van PHPhulp.nl en is gemaakt door ‘Niek van der Steen’.

Het is niet toegestaan dit script nu al te gebruiken zonder toestemming!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 08:21:45
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 20:57:00
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:04:00
Quote Anchor link
Je kan tegenwoordig ook niks nieuws meer verzinnen.
Dit demotiveerd mij heel erg, als ik weet dat het al bestaat.
Waarom had ik via google dit site niet gevonden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 21:22:00
Quote Anchor link
Omdat ik ook er tijden naar heb gezocht.

Dat het al bestaat is op zich helemaal niet erg. Bijna alles wat we hier maken bestaat al. Je vind het zelf uit, kijk, en dat is iets om trots op te zijn. Jij hebt zelf! het wiel uitgevonden.

Gewoon verder gaan ermee. De kennis die je er mee opdoet is zowiezo al de moeite waard.

Ik maak ook frameworks voor mijzelf, terwijl ik ook wel die van Zend of CakePHP kan gebruiken. Maar ik wil mijn eigen maken, met mijn eigen ideeën van wat handig is. Het resultaat is nogal gelijk, maar dat bevestigd alleen maar dat je goed bezig bent.

Die chatboxen bestonden ook al. Sterker nog, het stikt op internet van chatboxen, ook die via XMLHTTPRequest werken. Het maken ervan is gewoon leuk.

Mocht je je toch willen afschijden van de rest (ik heb er wel 1(!) kunnen vinden) dan doe je er wat persoonlijke tintjes in. Wacht dacht je van dingen als variabele parsing en dan autocomplete, zoals in Zend. Of een tooltip waneer je een functie aan het typen bent, met daarin even een klein overzicht van welke argumenten hij ook alweer slikt.
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 21:26:00
Quote Anchor link
Hij is bij mij trouwens een beetje 'out of sync'
Afbeelding

- Camino Versie 2006042704 (1.0.1int), Mac OS X 10.4.6
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:28:00
Quote Anchor link
Quote:
De snelheid van het script is in Firefox het best, in de andere browsers werkt het script minder.


Dat had ik inderdaad niet gezegt, in firefox werkt het hele script het best.
Dat '3D' effect is irritant.
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 21:38:00
Quote Anchor link
In Firefox heeft hij het inderdaad niet. Ik denk dat het gewoon een padding-probleempje is

Zou het misschien iets zijn om de code per regel of per blok te highlighten? Dat zou in theorie vele malen sneller zijn, misschien zelfs snel genoeg om het realtime te kunnen doen. Want dit gaat natuurlijk erg veel cpu-tijd kosten waneer je script boven de 200 regels komt.
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Per x aantal regels? Het moet te doen zijn denk ik.
Het probleem wordt dan:
Stel ik doe het per 10 regels.
Als er nou net een ' op de 10e regel zit en de volgende op regel 11, dan gaat dat niet helemaal goed lopen. Dat is weer op te lossen door de '('s, meervoud) te gaan tellen, oneven is niet afgesloten. Maar dan krijg je weer problemen met de \'.

Maar zoals ik al zei, het moet haalbaar zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
Gerben G

Gerben G

08/06/2006 21:52:00
Quote Anchor link
leuke editor maar die schaduw (3d) is echt heel erg irritant
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:54:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: 'De editor werkt het best in Firefox. De anderen doen het slecht(er)'.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.