Php haalt niet alle records op uit de database.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nanno

Nanno

02/07/2007 15:35:00
Quote Anchor link
Beste luitjes,

Nog onervaren in het maken van een database, is het me al gelukt om een tabel te maken, in te voeren en de gegevens eruit te halen.
Nu heb ik alleen gemerkt dat mijn gemaakte html niet ALLE records toont in de getoonde html pagina.
Ik gebruik de functie ORDER by.

Dit is de php code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
$Achternaam
= mysql_query("SELECT * FROM `NAW` ORDER BY `NAW` . `Achternaam` ASC") or die (mysql_error());
$record = mysql_fetch_assoc($Achternaam);
?>


Dit is mijn gebruikte html:

<table width="100%" border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolor="#7B7BC0" id="Kop">
<tr>
<td align="left" valign="middle" width="120" height="22"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS"><b>Achternaam</b></font></td>
<td align="left" valign="middle" width="80" height="22"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS"><b>Voornaam</b></font></td>
<td align="left" valign="middle" width="60" height="22">&nbsp;</td>
<td align="left" valign="middle" width="220" height="22"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS"><b>E-mail adres</b></font></td>
<td align="left" valign="middle" width="85" height="22"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS"><b>Telefoon</b></font></td>
<td align="left" valign="middle" width="85" height="22"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS"><b>Gsm</b></font></td>
</tr>
</table>
<?php
echo '<table width="100%" border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolor="#7B7BC0" id="Adressen">';
while ($record = mysql_fetch_assoc($Achternaam)){
echo '
<td align="left" valign="middle" width="120" height="20"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS">'
.$record['Achternaam'].'</font></td>
<td align="left" valign="middle" width="80" height="20"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS">'
.$record['Voornaam'].'</font></td>
<td align="left" valign="middle" width="60" height="20"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS">'
.$record['Voegsel'].' </font></td>
<td align="left" valign="middle" width="220" height="20"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS">'
.$record['Email'].' <a href="mailto:'.$record[Email].'"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>
</font></td>
<td align="left" valign="middle" width="85" height="20"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS">'
.$record['Telefoon'].'</font></td>
<td align="left" valign="middle" width="85" height="20"><font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS">'
.$record['GSM'].'</font></td>
</tr>'
;
}

echo '</table>';
?>

<?php
$result
= mysql_query("SELECT * FROM `NAW`");
$num_rows = mysql_num_rows($result);

echo '<font style="font-size:13px" color="#000000" face="Trebuchet MS">Er staan totaal '.$num_rows.' leden in de database.</font>';
?>


Wie kan me helpen aan het antwoord waarom hij 1 item niet wil laten zien?

Bedankt voor de hulp.

Groet,

Nanno

Edit:

Code tags toegevoegd en de titel enigszins aangepast.

moderator: Danny Roelofs.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nanno
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 07:42:56
 
PHP erik

PHP erik

02/07/2007 15:37:00
Quote Anchor link
Het is geheel logisch. Je voert een query uit en fetcht 'm ($record). Dan heb je dus de eerste rij in een de variabele $record zitten. Daarna ga je 'm in de while-loop opnieuw fetchen. Omdat je de eerste al had gehad bij die eerste mysql_fetch_assoc(), begint 'ie nu bij de tweede.

Oplossing: die eerste mysql_fetch_assoc() er uit halen.
 
Nanno

Nanno

03/07/2007 23:37:00
Quote Anchor link
Hij was inderdaad heel logisch achteraf.
Bedankt voor het meedenken en je antwoord op mijn vraag.

Als je mijn andere topic ook nog eens wil bekijken over de update vanuit een formulier, graag je hulp.

Groet,

Nanno
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.