php query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sacha de besten

sacha de besten

18/05/2010 10:57:31
Quote Anchor link
Beste webmasters

ik heb een probleem met een php qwery
als je een pagina bekijkt en in de tabel ( afdeling ) heeft deze vb een 2
dan zou ik graag hebben dat deze op die pagina alle waarden die op afdeling ook een 2 bevaten toont
nu heb ik dit geprobeert zie hier onder maar dit werkt niet wie kan me helpen

$query = "SELECT * FROM `subpaginas` WHERE `afdeling` = '".mysql_real_escape_string($_GET['afdeling'])."'";
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 09:30:20
 
Chris -

Chris -

18/05/2010 11:06:41
Quote Anchor link
Je hebt nu enkel een "string" aangemaakt, nog geen echte query. Verander bovenstaande variabele naar $sql, en maak er vervolgens een echte query van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$sql = "SELECT * FROM subpaginas WHERE afdeling = '".mysql_real_escape_string($_GET['afdeling'])."'";
$query = mysql_query($sql);
if(is_resource($query))
{
// Doe je ding...
}
else
{
// foutmelding..
}
 
Sacha de besten

sacha de besten

18/05/2010 11:14:25
Quote Anchor link
beste alvast bedankt voor de hulp maar als ik de pagina bekijk dan krijg ik geen foutmelding maar toont ook de onderdelen niet
 
Chris -

Chris -

18/05/2010 11:22:41
Quote Anchor link
Dan moet je error_reporting aanzetten ;-) Google: php error_reporting (http://nl.php.net/error_reporting
 
Sacha de besten

sacha de besten

18/05/2010 11:29:28
Quote Anchor link
beste nu doe ik dit
en krijg ik een
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/website/sub.php on line 94


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM subpaginas WHERE afdeling = '".mysql_real_escape_string($_GET['afdeling'])."'";
$query = mysql_query($sql);
if(is_resource($query))
{
            <
li><a href="sub.php?id=<?php echo $rij['id'] ?>">[code]<?php echo $rij['naam'] ?>
</a></li>
            <?php
}
else
oeps er ging iets mis
}?>
 
Chris -

Chris -

18/05/2010 11:31:39
Quote Anchor link
Zet er even
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
tags omheen, dan is het iets makkelijker te lezen ;-)

Wat ik wel zie is dat je 2 dingen verkeerd doet. Onderstaande zou moeten werken!

<?php
$sql
= "SELECT * FROM subpaginas WHERE afdeling = '".mysql_real_escape_string($_GET['afdeling'])."'";
$query = mysql_query($sql);
if(is_resource($query))
{

$rij = mysql_fetch_assoc($query); ?>

            <li><a href="sub.php?id=<?php echo $rij['id'] ?>"><?php echo $rij['naam'] ?></a></li>
            <?php
}
else
{
echo 'oeps er ging iets mis!';
}

?>

Gewijzigd op 18/05/2010 11:36:27 door Chris -
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2010 11:34:37
Quote Anchor link
Kijk eens naar je kleurtjes, Je sluit je eerste php if niet af met ?> om over te gaan naar html. en onderaan nog een paar keer. maar je kunt de htm ook gewoon echoen.
 
Sacha de besten

sacha de besten

18/05/2010 11:35:55
Quote Anchor link
ik krijg nog steeds de melding Parse error: syntax error, unexpected '}'
 
Chris -

Chris -

18/05/2010 11:36:45
Quote Anchor link
Na de laatste else miste er nog een {, zie mijn (geupdate) post!
 
Afra ca

Afra ca

18/05/2010 11:40:31
Quote Anchor link
Ik vind Chris' z'n gebruik van is_resource lichtelijk overbodig. Gewoon zo controleren kan prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "SELECT something FROM something WHERE something = something";
if(!$result = mysql_query($query)){
    trigger_error(mysql_error());
}

else{
    //Query succesful :)
}
?>
 
Sacha de besten

sacha de besten

18/05/2010 11:41:19
Quote Anchor link
alvast dank nu werkt het maar enkel de paginas toont hij niet
 
Chris -

Chris -

18/05/2010 11:43:34
Quote Anchor link
Afra:
Ik vind Chris' z'n gebruik van is_resource lichtelijk overbodig. Gewoon zo controleren kan prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "SELECT something FROM something WHERE something = something";
if(!$result = mysql_query($query)){
    trigger_error(mysql_error());
}

else{
    //Query succesful :)
}
?>

Nee, klopt niet. Het moet een resource zijn wil je hem kunnen gebruiken... ;-) Niet een true of een false om te zien of de query werkt!

Google maar eens, dan zul je zien dat het erg vaak wordt gebruikt! =)
 
Sacha de besten

sacha de besten

18/05/2010 23:22:46
Quote Anchor link
beste het werkt nog niet het is zo als je hier kan zien
http://img192.imageshack.us/img192/8116/afbeelding29.png
als ik vb op de pagin iphone ben dan heb afdeling 3
dan moet hij alle paginas tonnen die ook pagina 3 bevaten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.