PHP script voor het versturen van een formulier werkt niet slechte PHP Handbook 5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ugur Ertas

ugur Ertas

02/12/2011 21:03:40
Quote Anchor link
ben net begonnen op school met het leren van PHP, helaas krijgen we les uit een boek genaamd PHP handboek 5 van Arjan Burger. Dit is een boek dat vol zit met fouten. Ik heb gister een script helemaal overgeschreven meerdere malen nagekeken maar kan de fout nog steeds niet vinden:
- Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 11

<html>
<head>
<title>Mail versturen aan de lijst op bais van nieuswbrief.txt</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
 ini_set("SMTP", "smtp.provider.nl");
 ini_set("smtp_port", 25);
 ini_set ("sendmail_form", "[email protected]");
 $bestandsnaam = "nieuwsbrief.txt"
 $filehandle = fopen($bestandsnaam, "r");
 $orig_nieuwsbiref = fread($filehandle, filesize($bestandsnaam)); // filesize() geeft de grote van hetb weer in bytes. OP deze manier bepalen hoeveel we inlezen met fread().
fclose($filehandle);
    $afzender = "[email protected]";
    $onderwerp = "welkom bij onze dienst !";
    $aantal_adressen = count($gegevens);
    for ($nr=0; $nr < $aantal_adressen; $nr++) {
    $deze_nieuwsbrief = $orig_nieuwsbrief;
    $items = explode("|", $gegevens [$nr];
    $achternaam = $items[0];
    $voornaam = $items[1];
    $geslacht = $items[2];
    if ($geslacht == "man") {
        $geslacht = "heer";
        }
else {
            $geslacht = "mevrouw";
        }

        $mailadres = $items[3];
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{achternaam}", $achternaam, $deze_nieuwsbrief);
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{voornaam}", $voornaam, $deze_nieuwsbrief);
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{geslacht}", $geslacht, $deze_nieuwsbrief);
        $datum = data("d-m-Y",time());
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{datum}, $deze_nieuwsbrief);
        echo "
Stuur mail:<br>$deze_nieuwsbrief<br>";
        mail($mailadres, $onderwerp, $deze_nieuwsbrief, "
from: $afzender");
        }

        ?>

</body>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 04:31:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2011 21:05:37
Quote Anchor link
Lijn 5, er mist een ;
 
Ugur Ertas

ugur Ertas

02/12/2011 23:33:05
Quote Anchor link
ok thanx alleen nu krijg ik een fout melding bij dit:
echo "Stuur mail:<br>$deze_nieuwsbrief<br>";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2011 23:45:33
Quote Anchor link
Lijkt mij sterk, ik zie alleen variabelen buiten quotes.
Was eens a.u.b. wat specifieker.
 
Ugur Ertas

ugur Ertas

02/12/2011 23:53:33
Quote Anchor link
ik heb hem al gevonden maar nu krijg ik dit:


Warning: fopen(nieuwsbrief.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 6

Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for nieuwsbrief.txt in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 7

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 12

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 8

Notice: Undefined variable: gegevens in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 11
 

03/12/2011 00:04:36
Quote Anchor link
Nieuwsbrief.txt bestaat gewoon niet. Misschien is het handig om te controleren of het bestand eigenlijk wel bestaat.
 
Aad B

Aad B

03/12/2011 00:06:46
Quote Anchor link
toch een simpele foutmelding?? No such file or directory nieuwsbrief.txt in C:
Het bestand nieuwsbrief.txt kan niet gevonden worden....
de daaropvolgende foutmeldingen houden verband met de eerste
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/12/2011 00:15:59
Quote Anchor link
Spelfout in regel 7.

$orig_nieuwsbiref moet zijn $orig_nieuwsbrief
 
Ugur Ertas

ugur Ertas

03/12/2011 00:23:36
Quote Anchor link
ik heb het probleem met nieuwsbrief.txt opgelost alleen nu vraagt tie om hierom:
Parse error: syntax error, unexpected '(' in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 16
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/12/2011 00:27:31
Quote Anchor link
Hij vraagt nergens om. Hij geeft een foutmelding.

Hier mist een haakje:

$items = explode("|", $gegevens [$nr];

moet zijn

$items = explode("|", $gegevens [$nr]);
 
- SanThe -

- SanThe -

03/12/2011 00:27:57
Quote Anchor link
De function ereg_replace() moet je niet meer gebruiken.

Quote:
Warning

This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.0. Relying on this feature is highly discouraged.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

03/12/2011 09:07:31
Quote Anchor link
Ugur Ertas op 02/12/2011 21:03:40:
ben net begonnen op school met het leren van PHP, helaas krijgen we les uit een boek genaamd PHP handboek 5 van Arjan Burger. Dit is een boek dat vol zit met fouten. Ik heb gister een script helemaal overgeschreven meerdere malen nagekeken maar kan de fout nog steeds niet vinden:
- Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\xampp\htdocs\series\form2.php on line 11

<html>
<head>
<title>Mail versturen aan de lijst op bais van nieuswbrief.txt</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
 ini_set("SMTP", "smtp.provider.nl");
 ini_set("smtp_port", 25);
 ini_set ("sendmail_form", "[email protected]");
 $bestandsnaam = "nieuwsbrief.txt"
 $filehandle = fopen($bestandsnaam, "r");
 $orig_nieuwsbiref = fread($filehandle, filesize($bestandsnaam)); // filesize() geeft de grote van hetb weer in bytes. OP deze manier bepalen hoeveel we inlezen met fread().
fclose($filehandle);
    $afzender = "[email protected]";
    $onderwerp = "welkom bij onze dienst !";
    $aantal_adressen = count($gegevens);
    for ($nr=0; $nr < $aantal_adressen; $nr++) {
    $deze_nieuwsbrief = $orig_nieuwsbrief;
    $items = explode("|", $gegevens [$nr];
    $achternaam = $items[0];
    $voornaam = $items[1];
    $geslacht = $items[2];
    if ($geslacht == "man") {
        $geslacht = "heer";
        }
else {
            $geslacht = "mevrouw";
        }

        $mailadres = $items[3];
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{achternaam}", $achternaam, $deze_nieuwsbrief);
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{voornaam}", $voornaam, $deze_nieuwsbrief);
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{geslacht}", $geslacht, $deze_nieuwsbrief);
        $datum = data("d-m-Y",time());
        $deze_nieuwsbrief = ereg_replace("{datum}, $deze_nieuwsbrief);
        echo "
Stuur mail:<br>$deze_nieuwsbrief<br>";
        mail($mailadres, $onderwerp, $deze_nieuwsbrief, "
from: $afzender");
        }

        ?>

</body>

dat boek had ik ook kan je niks mee
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.