PHP start niet maar geeft broncode weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

16/05/2009 19:32:00
Quote Anchor link
Ik ben overgestapt van Windows naar MAC. Wamp heeft het altijd goed gedaan. Nu heb ik MAP geinstalleerd. Lijkt allemaal goed te gaan. HTML pagina's doen het goed. Als ik in dreamweaver een PHP pagina wil starten krijg ik de broncode op het scherm in plaats van de pagina. Wat heb ik nu verkeerg ingesteld?
Thankx
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 14:17:54
 
Zero XT

Zero XT

16/05/2009 20:13:00
Quote Anchor link
Heb je toevallig gebruik gemaakt van shorttags? Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo 'test';
?>


Probeer eens van die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?  een  [code]<?php te maken want misschien staat shorttags uit in je php.ini
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 00:48:00
Quote Anchor link
Dank voor je reactie. Nee, ik heb al honderden scripts gemaakt en gebruik altijd de juiste schrijfwijze
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?PHP  
Alle scripts werkte ook onder WAMP. Ik denk dat er een instelling in MAMP verkeerd staat maar heb alleen geen idee welke.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

17/05/2009 02:43:00
Quote Anchor link
Quote:
Als ik in dreamweaver een PHP pagina wil starten krijg ik de broncode op het scherm in plaats van de pagina.


Ligt dus waarschijnlijk aan je dreamweaver..., Bovenin kan je Split screen kiezen voor code & design
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 09:39:00
Quote Anchor link
Ik kan het scherm wel splisen. Het gaat erom dat zodra ik met F12 de pagina wil tonen in de browser niet de pagina uitvoert maar de hele code als tekstbestand laat zien.
 
Timen kut

Timen kut

17/05/2009 10:06:00
Quote Anchor link
Als ik skype aan heb wil mijn localhost vaak ook niet draaien, volgens mij komt dit door een poort conflict of zo. Misschien heb jij het zelfde?
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 10:31:00
Quote Anchor link
Als ik op localhost de startpagina phpinfo.php uitvoer wordt die wel goed weergegeven.
Verder is het script in orde want onder Windows met WAMP werkte het wel.
Zoals ik al aangaf heb ik nu een Mac met MAMP. Ik neem aan dat ik bij een standaard verder in beginsel nog niets hoef aan te passen in php.ini.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/05/2009 11:22:00
Quote Anchor link
1) staan de bestanden die je wil gebruiken wel in de goede map?
2) staat de ingebouwde webserver van OS X toevallig niet aan?
3) verbind je in je browser wel op de goede poort?
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 12:13:00
Quote Anchor link
1. /Applications/MAMP/htdocs
3. 8888/8889

2 Tja, da's nieuw voor mij. Zou kunnen maar hoe ik dat kan zien weet ik niet.

Peter
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 12:29:00
Quote Anchor link
2. Web Sharing staat uitgevinkt
Alleen File Sharin en Bluetooth staat aan.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter van Kroonenbur
 
Hipska BE

Hipska BE

17/05/2009 13:36:00
Quote Anchor link
Staat bij de instellingen van mamp onder het tabblaadje "Ports" dit ook ingesteld op 8888? Ik stel voor om te kiezen voor de standaard http en mysql poorten.

Dit om alle misverstanden en instellingenproblemen te vermijden.
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 14:04:00
Quote Anchor link
Beide ports staan goed.
Bestand staat op: /Applications/MAMP/htdocs/test.php
 
Hipska BE

Hipska BE

17/05/2009 14:13:00
Quote Anchor link
Wat is "goed"?

En ik weet niet of je installatie van MAMP al oud is, want ik kwam het volgende tegen.

Lange tijd geleden MAMP geïnstalleerd, onlangs OSX update gedaan. Toen ik MAMP net wou starten krag ik de melding corrupte package.

Na updaten van MAMP alles terug ok.
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Apache port 8888
MySQL port 8889
MAMP gisteren gedownload.

Ik geloof dat ik het nu gevonden heb.
In Dreamweaver (WAMP) verwees ik naar http://Localhost
Ik heb dit nu gewijzigd in http://Localhost:8888/...
Dan werkt het wel. Ik kan niet verklaren maar. In iedergeval iedereen bedank voor de suggesties en adviezen.
Peter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter van Kroonenbur
 
- SanThe -

- SanThe -

17/05/2009 14:39:00
Quote Anchor link
Peter van Kroonenbur schreef op 17.05.2009 14:24:
Ik geloof dat ik het nu gevonden heb.
In Dreamweaver (WAMP) verwees ik naar http://Localhost
Ik heb dit nu gewijzigd in http://Localhost:8888/...
Dan werkt het wel. Ik kan niet verklaren maar.

Verklaring:
http://............. verwijst naar de standaard port 80
http://.............:8888 verwijst naar port 8888
 
Hipska BE

Hipska BE

17/05/2009 15:08:00
Quote Anchor link
Dus toch zoals ik al zei: Gebruik de standaard poorten door op het knopje te klikken.

Dan had je al deze problemen niet.

En ik voorzie straks nog problemen komen wanneer je je database wil gaan verbinden..
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Het is zo dat ik de standaardinstallatie heb gebruikt echter in Dreamweaver was ik gewend te verwijzen naar http://localhost zonder :8888. Dit heeft altijd goed gewerkt. Gelukkig is nu dit deel van mijn omzetting naar Mac geraliseerd.
Ik heb mijn database geexporteerd naar een tekstbetand.
Inmiddels nieuwe database aangemaakt in myphpadmin. Vervolgens geimporteerd. Dit is allemaal goed gegaan.
Zou je willen aangeven wat voor problemen je verwacht om de verbinding met de database maken.
Erg bedankt vast voor de hulp.
Groet,
Peter
 
Hipska BE

Hipska BE

17/05/2009 16:28:00
Quote Anchor link
De poorten staan zoals al meermaals gezegd niet op de standaard poorten voor http en mysql..
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

17/05/2009 17:11:00
Quote Anchor link
Ik ben bang dat we elkaar verkeerd begrijpen. Ik heb de verbinding met de database voor elkaar. Als ik de scripts draai werkt alles zoals voorheen in WAMP. Er lijkst dus niets meer fout te staan nu. Ik zou niet weten wat ik verder nog moet instellen.
De settings staan zoals ik hierboven al een keer heb aangegeven op 8888 en 8889.
Groet,
Peter
 
Afra ca

Afra ca

17/05/2009 17:55:00
Quote Anchor link
En als je even de moeite doet de default ports op te zoeken voor http en mysql zie je dit:

HTTP : port 80
mySQL: 3306

Wat dus verschilt van jouw ports. Dit kan later nog heel lastig worden, en je maakt het jezelf dus onnodig moeilijk
 
Hipska BE

Hipska BE

17/05/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Idd, zoals ik al de hele tijd zeg.

Er zit trouwens een knopje hiervoor in MAMP, zodat hij met maar 1 klik alles juist kan zetten...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.