PHPMailer enforce TLS1.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

22/04/2020 14:15:15
Quote Anchor link
Hi all,

Nieuwe security standards forceren TLS1.2 op de smtp server.
Ik maak gebruik van PHPMailer, maar ik raak maar niet verbonden.

De server ondersteund geen STARTTLS, alleen puur TLS1.2

Via een shell sessie krijg ik het alleen voor elkaar om te verbinden met netcat:
ncat --tls smtp.mycompany.com 25

Vervolgens kan ik simpelweg EHLO, AUTH LOGIN etc etc doen

Als ik handmatig in de de stream_context_create options toevoeg, raak ik wel verbonden maar ik krijg geen reacties.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256'
      )
   );


Result:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
2020-04-22 11:56:28    Connection: opening to smtp.mycompany.com:25, timeout=300, options=array (
                                           'ssl' =>
                                           array (
                                             'crypto_method' => 33,
                                           ),
                                         )
2020-04-22 11:56:28    Connection: opened
2020-04-22 12:01:28    SMTP -> get_lines(): select timed-out in (300 sec)
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    CLIENT -> SERVER: EHLO mycompany.com
2020-04-22 12:01:28    SMTP INBOUND: ""
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    SMTP ERROR: EHLO command failed:
2020-04-22 12:01:28    SMTP NOTICE: EOF caught while checking if connected
2020-04-22 12:01:28    Connection: closed
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.


Is er iemand die meer kennis heeft van PHPMailer die mij hier mee kan helpen?
Gewijzigd op 22/04/2020 14:30:45 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 18:37:54
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2020 23:24:46
Quote Anchor link
Hoe luidt jouw PHP-versie? Want blijkbaar betekende de constante STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT verschillende dingen voor/na PHP versie 5.6.7.

Is OpenSSL geinstalleerd?

Wat zeggen phpinfo() en openssl_get_cipher_methods() over de aanwezige/ondersteunde ciphers?

Welke versie van PHPMailer gebruik je?

Hoe luidt de configuratie van gebruik van PHPMailer? Geef je bijvoorbeeld het protocol (ssl://) aan in de Host? Dit overschrijft mogelijk andere configuratie zoals SMTPSecure, dus hoe je de configuratie opstelt komt blijkbaar nogal nauw.

Communiceer je via de juiste poort? Poort 25 is dan standaard voor SMTP, maar andere poorten (denk aan 465 en 587) worden default voor SSL/TLS gebruikt als ik de WIKI mag geloven.
Gewijzigd op 22/04/2020 23:27:00 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

23/04/2020 12:49:41
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Goede vragen! Ik dacht misschien is het iets standaards..
PHP Version (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Core

PHP Version => 7.2.24-0ubuntu0.18.04.4


OpenSSL (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
openssl

OpenSSL support => enabled
OpenSSL Library Version => OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
OpenSSL Header Version => OpenSSL 1.1.1  11 Sep 2018
Openssl default config => /usr/lib/ssl/openssl.cnf



PHPMailer: Master Branch: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/tree/master/src
Ik verneem dat dit versie 6.1.5 is vanuit de Readme

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
error_reporting(E_ALL);

use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;
use PHPMailer\PHPMailer\SMTP;
use PHPMailer\PHPMailer\Exception;

require __dir__ . '/phpmailer/Exception.php';
require __dir__ . '/phpmailer/PHPMailer.php';
require __dir__ . '/phpmailer/SMTP.php';


$mail = new PHPMailer(true);
try {


  $mail->SMTPDebug = SMTP::DEBUG_LOWLEVEL;

   $mail->isSMTP();
   $mail->Host = 'smtp.mycompany.com';
   $mail->SMTPAuth = TRUE;
   $mail->SMTPSecure = 'tls';
   $mail->Username = 'username';
   $mail->Password = 'pass';
   $mail->Port = 25;
   $mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256' // (met of zonder cipher keuze maakt niet uit) Results blijft hetzelfde
      )
   );
   $mail->setFrom('[email protected]','NoReply');
   $mail->addAddress('[email protected]','Dennis');
   $mail->Subject = 'New SMTP Server';
   $mail->Body  = 'Hello Dennis, new SMTP server here';

   $mail->send();
   echo 'Message has been sent';
} catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}


mbt de server, is inderdaad port 25 gebruikt hoewel default bij smtps enz. andere poorten zijn maar dit is aangegeven door de beheerder in US, de andere porten accepteren geen verbindingen.
STARTTLS wordt geweigerd, ik moet echt met TLSv1.2 verbinding maken wil de server uberhaubt reageren.

Via terminal, over telnet of openssl_connect krijg ik ook geen verbinding voor elkaar (wellicht lack aan kennis ook), maar over netcat lukt het wel: ncat --tls smtp.mycompany.com 25


openssl_get_cipher_methods()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Array
(
    [0] => aes-128-cbc
    [1] => aes-128-cbc-hmac-sha1
    [2] => aes-128-cbc-hmac-sha256
    [3] => aes-128-ccm
    [4] => aes-128-cfb
    [5] => aes-128-cfb1
    [6] => aes-128-cfb8
    [7] => aes-128-ctr
    [8] => aes-128-ecb
    [9] => aes-128-gcm
    [10] => aes-128-ocb
    [11] => aes-128-ofb
    [12] => aes-128-xts
    [13] => aes-192-cbc
    [14] => aes-192-ccm
    [15] => aes-192-cfb
    [16] => aes-192-cfb1
    [17] => aes-192-cfb8
    [18] => aes-192-ctr
    [19] => aes-192-ecb
    [20] => aes-192-gcm
    [21] => aes-192-ocb
    [22] => aes-192-ofb
    [23] => aes-256-cbc
    [24] => aes-256-cbc-hmac-sha1
    [25] => aes-256-cbc-hmac-sha256
    [26] => aes-256-ccm
    [27] => aes-256-cfb
    [28] => aes-256-cfb1
    [29] => aes-256-cfb8
    [30] => aes-256-ctr
    [31] => aes-256-ecb
    [32] => aes-256-gcm
    [33] => aes-256-ocb
    [34] => aes-256-ofb
    [35] => aes-256-xts
    [36] => aria-128-cbc
    [37] => aria-128-ccm
    [38] => aria-128-cfb
    [39] => aria-128-cfb1
    [40] => aria-128-cfb8
    [41] => aria-128-ctr
    [42] => aria-128-ecb
    [43] => aria-128-gcm
    [44] => aria-128-ofb
    [45] => aria-192-cbc
    [46] => aria-192-ccm
    [47] => aria-192-cfb
    [48] => aria-192-cfb1
    [49] => aria-192-cfb8
    [50] => aria-192-ctr
    [51] => aria-192-ecb
    [52] => aria-192-gcm
    [53] => aria-192-ofb
    [54] => aria-256-cbc
    [55] => aria-256-ccm
    [56] => aria-256-cfb
    [57] => aria-256-cfb1
    [58] => aria-256-cfb8
    [59] => aria-256-ctr
    [60] => aria-256-ecb
    [61] => aria-256-gcm
    [62] => aria-256-ofb
    [63] => bf-cbc
    [64] => bf-cfb
    [65] => bf-ecb
    [66] => bf-ofb
    [67] => camellia-128-cbc
    [68] => camellia-128-cfb
    [69] => camellia-128-cfb1
    [70] => camellia-128-cfb8
    [71] => camellia-128-ctr
    [72] => camellia-128-ecb
    [73] => camellia-128-ofb
    [74] => camellia-192-cbc
    [75] => camellia-192-cfb
    [76] => camellia-192-cfb1
    [77] => camellia-192-cfb8
    [78] => camellia-192-ctr
    [79] => camellia-192-ecb
    [80] => camellia-192-ofb
    [81] => camellia-256-cbc
    [82] => camellia-256-cfb
    [83] => camellia-256-cfb1
    [84] => camellia-256-cfb8
    [85] => camellia-256-ctr
    [86] => camellia-256-ecb
    [87] => camellia-256-ofb
    [88] => cast5-cbc
    [89] => cast5-cfb
    [90] => cast5-ecb
    [91] => cast5-ofb
    [92] => chacha20
    [93] => chacha20-poly1305
    [94] => des-cbc
    [95] => des-cfb
    [96] => des-cfb1
    [97] => des-cfb8
    [98] => des-ecb
    [99] => des-ede
    [100] => des-ede-cbc
    [101] => des-ede-cfb
    [102] => des-ede-ofb
    [103] => des-ede3
    [104] => des-ede3-cbc
    [105] => des-ede3-cfb
    [106] => des-ede3-cfb1
    [107] => des-ede3-cfb8
    [108] => des-ede3-ofb
    [109] => des-ofb
    [110] => desx-cbc
    [111] => id-aes128-CCM
    [112] => id-aes128-GCM
    [113] => id-aes128-wrap
    [114] => id-aes128-wrap-pad
    [115] => id-aes192-CCM
    [116] => id-aes192-GCM
    [117] => id-aes192-wrap
    [118] => id-aes192-wrap-pad
    [119] => id-aes256-CCM
    [120] => id-aes256-GCM
    [121] => id-aes256-wrap
    [122] => id-aes256-wrap-pad
    [123] => id-smime-alg-CMS3DESwrap
    [124] => rc2-40-cbc
    [125] => rc2-64-cbc
    [126] => rc2-cbc
    [127] => rc2-cfb
    [128] => rc2-ecb
    [129] => rc2-ofb
    [130] => rc4
    [131] => rc4-40
    [132] => rc4-hmac-md5
    [133] => seed-cbc
    [134] => seed-cfb
    [135] => seed-ecb
    [136] => seed-ofb
    [137] => sm4-cbc
    [138] => sm4-cfb
    [139] => sm4-ctr
    [140] => sm4-ecb
    [141] => sm4-ofb
)
Gewijzigd op 23/04/2020 12:55:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/04/2020 15:47:54
Quote Anchor link
Hm.

En als je dat SMTPOptions in zijn geheel weglaat? Het lijkt mij het beste dat PHPMailer zelf onderhandelt met de SMTP-server voor acceptabele instellingen. Aan de andere kant, het moet wel duidelijk zijn/worden welke instellingen gebruikt zouden moeten worden :/.

Maar omdat je de normale SMTP-poort gebruikt houdt de onderhandeling mogelijk op bij een lager protocol, en dan hangt 'ie dus op :p. Misschien is het noodzakelijk dat je op een andere manier wat extra "hints" geeft hoe je een verbinding wilt maken omdat op grond van de poort of andere instellingen in de huidige configuratie wellicht verkeerde aannames worden gedaan die niet resulteren in het gewenste resultaat.

Zo zou je ssl:// aan je Host toe kunnen voegen, of zelfs tlsv1.2://, dit is blijkbaar een geldige stream wrapper. Of, als dit niet gaat vliegen in PHPMailer zelf, zou je dit wellicht wel kunnen gebruiken voor de voorgestelde tests hieronder. Misschien niet optimaal, maar als dat wel werkt dan heb je in ieder geval een werkende uitgangssituatie, en dat zou ook bewijzen dat het een configuratiekwestie van PHPMailer is waardoor de connectie niet tot stand kan worden gebracht (en dat sterke vermoeden bestaat al omdat het via een andere methode -ncat- wel allemaal lukt).

Weliswaar een oude thread op het PHP bug forum, en niet echt van toepassing op jouw situatie, maar dit kan wellicht inspiratie geven voor het debuggen (gebruik stream_socket_client() om een verbinding te maken en kijk hoever je komt, controleer stream_get_transports(), voeg protocol prefixes toe, kijkt wat print_r(OPENSSL_VERSION_TEXT); retourneert et cetera). Hoe meer informatie je kunt inwinnen over de configuratie en wat er onder water gebeurt, hoe dichter je waarschijnlijk bij een oplossing aanbelandt.
Gewijzigd op 23/04/2020 15:50:22 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.