phpMyAdmin

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

29/12/2021 09:03:33
Anchor link
Iemand een idee wanneer we een versie hebben die werkt op php 8.1?

Het enige wat ik vond is "we werken er aan"
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 15:31:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2021 09:26:30
Anchor link
Volgens versie 5.1.1 moet dit mogelijk wel werken:

Improvements for working with PHP 8.1
 
Jan R

Jan R

29/12/2021 17:50:33
Anchor link
Tot je opstart. dan volgen voor elke handeling zelf voor inloggen 10-tallen fouten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2021 18:00:55
Anchor link
Kwestie van PHP downgraden.
 
Jan R

Jan R

29/12/2021 23:03:20
Anchor link
Dat is wel het probleem verleggen. Momenteel doe ik dat dus maar ik wil mijn site testen of alles ok is tegen dat de php 8.1 geïnstalleerd wordt in productie.
Maar steeds over en weer veranderen tussen 8.0 en 8.1 is redelijk irritant.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2021 23:09:13
Anchor link
PHP 8.1 stable is officieel nog geen maand oud. Ikzelf houd altijd de keuze voor twee PHP versies op mijn server. En anders houd het bij de een laatste (8.0 in dit geval) totdat de nieuwe (8.1) een paar maanden oud is. Externe libraries en webapps kunnen inderdaad wel eens achterlopen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

30/12/2021 14:46:20
Anchor link
PHP 8.1 is een major upgrade volgens de lui achter PHP. En dat is meteen het vervelende achter die minor versies, het enige consistente is dat ik met enige regelmaat zelf de code van phpMyAdmin en phpPgAdmin aan moet passen. Elk jaar is het weer feest.
 
Ivo P

Ivo P

30/12/2021 23:11:38
Anchor link
is een tool als HeidiSQL geen alternatief voor je?
dat is niet van php afhankelijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

31/12/2021 13:23:32
Anchor link
Ik gebruik op mijn werkstation geen Windows meer, en HeidiSQL werkt alleen op Windows.

Van het gehandicapte MySQL was ik jaren geleden al afgestapt, maar soms moet ik nog wat omdat het mij nog niet is gelukt om een bestaande database van MantisBT omgezet te krijgen van MariaDB naar PostgreSQL (te veel werk).
Het commando mysqli doet het nog, dat is wat ik nu gebruik als het echt moet.

Voor PostgreSQL had ik Tora als alternatief voor phpPgAdmin, maar die doet het niet meer op Debian 11. phpPgAdmin is laatst eindelijk eens door iemand bijgewerkt zodat die het weer doet met PostgreSQL 13, dus die gebruik ik nu samen met de CLI tool psql en DBeaver in Eclipse. Er is ook een tool pgAdmin, maar die vind ik vrij zwaar, het installeert een eigen PostgreSQL server en alles, die webinterface werkt gewoon niet lekker.

De vragensteller kan beter meegaan in de suggestie van Arien, of een betere tool gebruiken.
Gewijzigd op 31/12/2021 13:24:41 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2021 13:48:50
Anchor link
Ik gebruik ook HeidiSQL. De enige 'maar' is dat je er enkel in productie wat aan hebt als je poort 3306 inkomend op je server open hebt staan. Op shared-hosting is dit vaak niet het geval.

Daarnaast maak ik altijd migraties in een *.sql file die ik op mijn lokale server gemaakt heb. Die *.sql voer ik altijd aan mysql op de commandline uit.

In het nieuwe jaar wil ik eens kijken naar Doctrine en de Migrations extention.
Dan kan je ook eenvoudig downgraden als een migratie niet lukt.
Gewijzigd op 31/12/2021 13:49:25 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2022 01:51:27
Anchor link
ik heb poort 3306 niet open maar gebruik een tunnel via ssh

maar ook ssh toegang kan op shared hosting een beperking zijn
 
Jan R

Jan R

01/02/2022 09:39:59
Anchor link
Voor zie er nog wat aan heeft.
Zonet versie 5.1.2 geinstalleerd op wamp en alles lijkt te werken zoals het moet samen met php 8.1.0.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

01/02/2022 10:15:05
Anchor link
- Ariën - op 29/12/2021 23:09:13:
PHP 8.1 stable is officieel nog geen maand oud.

Dat klopte, maar de stable versie is geen verrassing. Maanden van te voren worden Alpha en Beta-versies gepubliceerd, in theorie hadden de makers van phpPhpAdmin die fouten opgelost kunnen hebben.

Het probleem van niet-kloppende versienummers van PHP, met toch elke keer weer 'breaking changes' in zogenaamde 'minor updates' met 'major changes', is de prijs die betaald wordt om een niet zo'n goede scripttaal steeds weer wat beter te maken.

Er wordt van alles aan gedaan om PHP sexy genoeg te houden, zodat er genoeg nieuwe programmeurs bijkomen om het aantal weglopende programmeurs te compenseren. Ondertussen moet er veel verbeterd, wat bestaande code breekt, zoals het aanpassen van booleaanse logica, de introductie van allerlei return types die er nooit waren. Het wordt wel steeds wat beter, maar het duurt wel heel erg lang.

Ja, ik zit te zeuren, maar met reden. Na 20 jaar PHP is het voor mij wel genoeg geweest om het als primaire ontwikkeltaal te gebruiken. Het volgende station voor mij is Rust.

Ik moet eerlijk toegeven dat het PHP was waarmee ik mijn software in verschillende stadia van volwassenheid heb weten te krijgen, vanaf Internet Explorer 5 t/m de nieuwste Edge. PHP heeft heeft ondanks haar gebreken een grote aaibaarheidsfactor.

Wat dat betreft is het geen eerlijke vergelijking met Rust, omdat het nieuwer is hebben ze allerlei zaken zoals Unicode van begin af aan goed kunnen implementeren. En het gemak waarmee ik in Rust een webserver kan maken, met een performance die C++ voorbijgaat...
 
Jan R

Jan R

01/02/2022 10:33:20
Anchor link
Bedankt om even je gal te spuwen :)
Je hebt gelijk. Ik ben overgestapt van desktop naar web programma's en daarom werk ik met php. Veel keuze van softaware is er niet. ik ondervind ook veel problemen. Gelukkig is er phphulp waar ik al veel hulp van heb gehad. ook van jou.

Maar eigenlijk ging het topic over phpMyAdmin
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.