php-script werkt ineens niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

04/04/2018 09:24:59
Quote Anchor link
Ik werk al 5 jaar met een script dat data ophaalt uit een site en vervolgens wegschrijft in een txt-file waarna er een grafiek van wordt getekend. Ik krijg opeens foutmeldingen in een error-file die binnen een dag volloopt tot 10GB (m'n maximale ruimte). De foutmelding die ik krijg geldt voor zowel feof (lijn 3) als fgets (lijn 4).
PHP-warning feof() expects parameter to be resource, boolean given in ....grafiek.inc.php line 24 en:
PHP-warning fgets() expects parameter to be resource, boolean given in ....grafiek.inc.php line 26.
Ik heb al gekeken of de data wel aanwezig is op de site en die is er. Ik heb ook al geprobeerd ofeen @ voor fopen het probleem oplost maar dat lukt niet. De php-versie die momenteel draait is 5.6.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$htmlfile
= fopen("https://gadgets.buienradar.nl/data/raintext?lat=52.8836&lon=6.9023","r");
$file_handle = fopen("neerslag.txt", "w");
while(![b]feof[/b]($htmlfile)){

$file_contents = [b]fgets[/b]($htmlfile);
fwrite( $file_handle, $file_contents);
}

fclose($htmlfile);
fclose($file_handle);
?>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 04/04/2018 10:05:19 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:15:57
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/04/2018 09:52:37
Quote Anchor link
Wellicht is Warning 2 van toepassing.

http://php.net/manual/en/function.feof.php

Los het op met toevoegen van de volgende regel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ( !$htmlfile === FALSE ) {
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2018 10:06:39
Quote Anchor link
Een @ is overigens NOOIT de 'magic' oplossing om een fout te verhelpen. Je verhelpt de fout daar niet mee, maar je verbergt de foutmelding enkel.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/04/2018 10:47:00
Quote Anchor link
Even voor de goede orde, met de code is niks mis, die werkt gewoon.

En de link naar buienradar ook :

https://gadgets.buienradar.nl/data/raintext?lat=51.5135872&lon=7.4652981
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2018 10:55:11
Quote Anchor link
Als ik in de error zie dat er een boolean wordt gegeven i.p.v. een resource doet mij het een vermoeden geven dat er ergens wat foutafhandeling mist.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/04/2018 11:07:22
Quote Anchor link
Ik heb de oplossing gegeven op basis van het php artikel.
 
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

05/04/2018 14:05:28
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 04/04/2018 11:07:22:
Ik heb de oplossing gegeven op basis van het php artikel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2018 14:06:16
Quote Anchor link
Han Brouwer Keij op 05/04/2018 14:05:28:
Adoptive Solution op 04/04/2018 11:07:22:
Ik heb de oplossing gegeven op basis van het php artikel.



Ik mis een reactie?
 
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

05/04/2018 14:08:31
Quote Anchor link
Ik heb de hele While-loop in de if statement geplaatst en dat zorgt er in ieder geval voor dat de grafiek weer wordt weergegeven maar zonder de data erin. De foutmeldingen blijven nog gewoon in de logfile komen.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

05/04/2018 14:23:43
Quote Anchor link
Zijn fopen wrappers mogelijk uitgeschakeld? Welke warning komt uit fopen naar boven?
 
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

05/04/2018 14:37:10
Quote Anchor link
** quoteknip **

Ik heb geen idee hoe dat uitgeschakeld of ingeschakeld zou kunnen worden.
PHP-warning feof() expects parameter to be resource, boolean given in ....grafiek.inc.php line 24
Gewijzigd op 06/04/2018 11:53:32 door - Ariën -
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/04/2018 15:55:45
Quote Anchor link
Er is een php.ini instelling allow_url_fopen. Mogelijk is deze door je provider uit gezet? Makkelijkste manier om er achter te komen is even
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


in een tijdelijk script te zetten, en kijken of deze setting "On" of "Off" is
 
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

05/04/2018 16:11:51
Quote Anchor link
** quoteknip **

Die staat zowel voor local als master op off. Kan ik dat omzeilen?
Gewijzigd op 06/04/2018 11:53:14 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2018 16:14:30
Quote Anchor link
Hoogstens via php.ini. Of je daar bij kan, is de vraag.
 
Ivo P

Ivo P

05/04/2018 16:38:16
Quote Anchor link
misschien mbv curl() ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$url
= "https://gadgets.buienradar.nl/data/raintext?lat=52.8836&lon=6.9023";
$ch = curl_init();
    $timeout = 5;
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout);
    $file_contents = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
?>
Gewijzigd op 05/04/2018 16:38:38 door Ivo P
 
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

06/04/2018 11:28:07
Quote Anchor link
**quoteknip**

Ik heb er het volgende van gemaakt maar ook op deze manier blijft neerslag.txt leeg als wordt er wel naar het bestand geschreven als je de pagina oproept.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    vWritePageToFile( 'https://gadgets.buienradar.nl/data/raintext?lat=52.8836&lon=6.9023', 'neerslag.txt' );

    function vWritePageToFile( $sHTMLpage, $sTxtfile ) {
     $sh =          curl_init( $sHTMLpage );
     $hFile =                       FOpen( $sTxtfile, 'w' );
     curl_setopt( $sh, CURLOPT_FILE, $hFile );
     curl_setopt( $sh, CURLOPT_HEADER, 0 );
     curl_exec  ( $sh );
     curl_close(  $sh );
     FClose    (  $hFile );
    }


Edit:
Het is niet nodig om steeds het eerste voorgaande bericht integraal te quoten. Dit zorgt ervoor dat het topic minder leesbaarder wordt. Daarom heb ik wat onnodige quotes weggesnoeid. Gelieve hier graag rekening mee te houden.
Gewijzigd op 06/04/2018 11:54:49 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/04/2018 11:49:59
Quote Anchor link
Waar heb je CURLOPT_RETURNTRANSFER dan gelaten?
 
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

07/04/2018 16:30:06
Quote Anchor link
Ik heb het eindelijk voor elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$curl
= curl_init('https://gadgets.buienradar.nl/data/raintext?lat=52.8836&lon=6.9023');
curl_setopt($curl, CURLOPT_FAILONERROR, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, false);
curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);  
$result = curl_exec($curl);
$myFile = "neerslag.txt";
$fh = fopen($myFile, 'w') or die("kan file niet openen");
fwrite($fh, $result);
fclose($fh);

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2018 16:41:53
Quote Anchor link
Bijna, want het is eigenlijk niet de bedoeling om CURLOPT_SSL_VERIFYPEER op false te zetten. Lees hier waarom niet:

https://snippets.webaware.com.au/howto/stop-turning-off-curlopt_ssl_verifypeer-and-fix-your-php-config/

Voor Buienradar kan je een uitzondering maken, omdat het niet zo super spannende en cruciale data is. Maar als je het goed wilt doen, en je zou met belangrijke gegevens werken die over SSL gaan, dan zou ik CURLOPT_SSL_VERIFYPEER op false zeker afraden!

Ik meen dat je die CA's ook via curl kan aanroepen, dus je hoeft dan niet eens je php.ini aan te passen.
Gewijzigd op 07/04/2018 16:53:22 door - Ariën -
 
Han Brouwer Keij

Han Brouwer Keij

07/04/2018 22:17:14
Quote Anchor link
Ik vind het wel goed zo Ariën. Ik word binnenkort 72 en hoef niet meer zo scherp te zijn. Ik ben al blij dat ik het allemaal nog een klein beetje begrijp. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.