[PHP]UBB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

02/05/2006 22:04:00
Quote Anchor link
Heyz..

Ik ben bezig met een simpele ubb parser..

Nu ben ik bezig met het [ *code* ] [ */code* ] gedeelte..
Als eerste encode ik alles wat tussen de [ *code* ] [ */code* ] tags staat zodat het niet geparsed word..
Daarna decode ik het maar dan staat er niks meer tussen..

En ik heb ook niet echt een idee hoe ik een goede codehighlighter maak met regelnummers.... Ik heb al veel scripts van anderen gezien maar die verschillen veel van elkaar...

Klik hier voor de code

Kan iemand me hiermee helpen?

Alvast bedankt

Alles natuurlijk zonder die *
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 10:51:39
 
Eris -

Eris -

02/05/2006 22:14:00
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik geshi voor higlighting...
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

02/05/2006 22:18:00
Quote Anchor link
Ik heb het ff opgezocht maar dat is niet wat ik zoek..
Ik zoek iets simpels.. Zoals de meeste ubb parsers hebben.
 
Eris -

Eris -

02/05/2006 23:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
//function.php
//ubb phraser

function showsource($text){
    $text = str_replace("<br />","",$text);
    $text = str_replace("&lt;","<",$text);
    $text = str_replace("&gt;",">",$text);
    ob_start();
    highlight_string(stripslashes($text));
    $source = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    $source = explode('<br />',$source);
    $geheel .= '</p><div id="code"><div id="num"><code id="select">';

    for ($i = 1; $i < count($source)+1; $i++) {
        $geheel .= $i.'.<br />';
    }


    $geheel .= '</code></div><code>';
    for ($i = 0; $i < count($source); $i++) {
        $src .= $source[$i].'<br />';
    }

    $src .= $source[count($source)];

    $geheel .= $src.'</code></div><p>';

     $geheel = str_replace('&amp;','&',$geheel);
     $geheel = str_replace('<font color="','<span style="color:',$geheel);
     $geheel = str_replace("</font>","</span>",$geheel);
    return $geheel;
}
function
ubb($text)
{

global $basedir;
//replace html/php
$text = htmlentities($text);
$text = preg_replace('/\[quote\](.*?)\[\/quote\]/si','<div class="quote">\\1</div>',$text);
$text = nl2br($text);
$smiley = array(':)',';)',':D','8)',':p',':rolleyes:',':S',':@',':(',':O',':|',':cry:');
$image = array('smile','wink','laughing','cool','tongue','rolleyes','confused','angry','sad','surprised','wasset','crying');
for($s=0;$s < 12; $s++)
{

$smil = "<img src=\"".$basedir."images/smiles/".$image[$s].".gif\" alt=\"(".$image[$s].")\" />";
$text = str_replace($smiley[$s],$smil, $text);
}

 //layout

 $text = preg_replace('/\[b\](.*?)\[\/b\]/si','<strong>\\1</strong>',$text);
 $text = preg_replace('/\[i\](.*?)\[\/i\]/si','<em>\\1</em>',$text);
 $text = preg_replace('/\[u\](.*?)\[\/u\]/si','<span class="underline">\\1</span>',$text);

 //images

$text = preg_replace("#\[img\](http(s)?://)([a-zA-Z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]+)\[/img\]#", "<img src='\\1\\3' alt='\\1\\3'/>", $text);
 $images = array();
 $replace = array();
 $images[0] = '#\[img height=([0-9]*?) width=([0-9]*?)\](.*?)\[\/img\]#si';
 $images[1] = '#\[img width=([0-9]*?) height=([0-9]*?)\](.*?)\[\/img\]#si';
 $images[2] = '#\[imgl\](.*?)\[\/imgl\]#si';
 $images[3] = '#\[imgr\](.*?)\[\/imgr\]#si';
 $replace[0] = '<img src="\\3" height="\\1" width="\\2" alt="\\3"/>';
 $replace[1] = '<img src="\\3" height="\\2" width="\\1" alt="\\3"/>';
 $replace[2] = '<img scr="\\1" class="imageleft" alt="\\1"/>';
 $replace[3] = '<img scr="\\1" class="imageright" alt="\\1"/>';
 $text = preg_replace($images,$replace,$text);

 //links

 $linktype = array();
 $replacement = array();
 $linktype[0] = '#\[url\]([a-z]*?://){1}(.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[0] = '<a href="\\1\\2" rel="external">\\1\\2</a>';
 $linktype[1] = '#\[url\](.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[1] = '<a href="http://\\1" rel="external">\\1</a>';
 $linktype[2] = '#\[url=([a-z]*?://){1}(.*?)\](.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[2] = '<a href="\\1\\2" rel="external">\\3</a>';
 $linktype[3] = '#\[url=(.*?)\](.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[3] = '<a href="http://\\1" rel="external">\\2</a>';
 $linktype[4] = '#\[email\](.*?)\[\/email\]#si';
 $replacement[4] = '<a href="mailto:\\1">\\1</a>';
 $linktype[5] = '#\[email=(.*?)\](.*?)\[\/email\]#si';
 $replacement[5] = '<a href="mailto:\\1">\\2</a>';
 $text = preg_replace($linktype,$replacement,$text);

 //other nice options:
 $text = preg_replace('/\[warning\](.*?)\[\/warning\]/si','</p><div class="warning">\\1</div><p>',$text);
 $text = preg_replace('/\[code\](.*?)\[\/code\]/esiU', "showsource('$1')",$text);
 $text = preg_replace('/\[quote\](.*?)\[\/quote\]/si','</p><div class="quote">\\1</div><p>',$text);
 $text = preg_replace('/\[quote=([0-9]*?),(.*?)\](.*?)\[\/quote\]/si','</p><div class="quote"><a href="#reactie\\1">\\2</a><br />\\3</div><p>',$text);

//Om als voorbeeld BB weer tegen moeten [ BB ] om gezet worden naar [BB]
 $text = preg_replace('/\[ (.*?) \](.*?)\[ \/(.*?) \]/si','[\\1]\\2[/\\3]',$text);
 return $text;
}

?>
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

02/05/2006 23:42:00
Quote Anchor link
Thanks.. Morge ga ik dat zeker goed doorspitten:-P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

03/05/2006 00:18:00
Quote Anchor link
Ik gebruik dit regeltje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$content
= preg_replace('#\[code\](.*?)\[\/code\]#se',"highlight_string(html_entity_decode('$1'),true)",$content);
?>

Er zijn mensen die weten dat ik er redelijk lang aan gepuzzelt heb wou het kloppen :)
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

03/05/2006 00:35:00
Quote Anchor link
Je regeltje klopt niet helemaal :$:$:$:$
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$content
= preg_replace('#\[code\](.+?)\[/code\]#sie',"highlight_string(html_entity_decode('\\1'),true)",$content);
?>

Eigenlijk moet je er ook nog een stripslashes overheen halen, de 'e' modifier doet er automatich een addslashes overheen voordat ie um evalueerd als php.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Beeding Clown
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

03/05/2006 00:43:00
Quote Anchor link
Ik heb er alleen htmlentities() nog voor staan, en toch werkt hij goed.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

03/05/2006 03:44:00
Quote Anchor link
hmm, bij mij moet ik ze echt gebruiken, anders krijg ik errors in mijn scripts.
(de stripslashes moet ik wel over de string halen die mee genomen word door de preg_replace, niet van te voren.. view the test page source)


// "e" modifier Met de stripslashes
http://www.niele.nl/_playground/phpubb.php?stripslashes=true

// "e" modifier Zonder de stripslashes
http://www.niele.nl/_playground/phpubb.php?stripslashes=false


// source van de test page
http://www.niele.nl/_playground/phpubb.phps
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Beeding Clown
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.