plaatje uit mysql halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »
Wim

Wim

02/11/2006 14:45:00
Quote Anchor link
Wellicht wil iemand mij hierbij even helpen, want ik kom niet echt verder. Ik probeer een plaatje uit een mysql database weer te geven. Ik krijg het echter niet voor elkaar. Ik krijg het wel werkend als ik het plaatje eerst wegschrijf naar een bestand, maar dat wil ik eigenlijk niet.

Hieronder de totale code van mijn script. (upload en download). Misschien heeft iemand een goede suggestie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
ob_start();
echo "<html><head><title></title></head><body>";

if ($action=="") {
echo "
<form enctype='multipart/form-data' method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>
<input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='16777216'>
<input type='hidden' name='action' value='insert'>
<input type='file' name='bindata' value=''>
<input type='submit'>
</form>"
;}

if ($action=="insert") {
$fname = $_FILES[bindata][name];
$ftype = $_FILES[bindata][type];
$fsize = $_FILES[bindata][size];
$temp = $_FILES[bindata][tmp_name];
echo "$fname <BR>";
echo "$ftype <BR>";
echo "$fsize <BR>";
echo "$temp <BR>";

$file = file_get_contents("$temp");

require "connect.php3";
$update=mysql_query ($query = "INSERT INTO test SET bin='$file', fname='$fname', fsize='$fsize', ftype='$ftype'") or die ('Error: ' . mysql_error());

require "connect.php3";
/* Performing SQL query */
$query = "SELECT * FROM test WHERE id='1'";
$result = mysql_query($query) or die ('Error: ' . mysql_error());
echo "";
/* Printing results in HTML */
if ($result) {
while ($r = mysql_fetch_array($result)) {
$id = $r["id"];
$bin = $r["bin"];
$fname = $r["fname"];
$fsize = $r["fsize"];
$ftype = $r["ftype"];

header ("Content-type: $ftype");
echo "<img src='$bin'>";

}

echo "";
}
else {
echo "Niets gevonden.";
}

echo "";

/* Free resultset */
mysql_free_result($result);
}

ob_end_flush();
ob_end_clean();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 10:39:03
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

02/11/2006 14:59:00
Quote Anchor link
echo "<img src='$bin'>"; is geen html:
echo '<img src="'.$bin.'" alt="" />'; is valid..
Daarnaast (upload), een MAX FILE SIZE aangeven in een input type is makkelijk te omzeilen... gewoon netjes checken met PHP is beter...
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Hoezo is dat geen html? Als ik alleen <img src="bckgrnd01.jpg"> zou gebruiken werkt dat gewoon.

Het probleem lijkt te zijn dat de waarde van $bin hetzelfde is als wat je ziet als je het plaatje in wordpad zou openen. Ik krijg het niet voor elkaar om het als plaatje in de browser te laten zien, zonder het eerst in een bestand weg te schrijven.

Ik had de max file size er alleen in staan voor de normale afhandeling, ik zet de instelling in php.ini ook op die waarde. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een plaatje opslaan in je database. Hoewel het mogelijk is, is een database daar eigenlijk niet voor bedoeld. Plaats de afbeeldingen gewoon in een bepaalde map en zet alleen de link naar (of de naam van) de afbeelding in je database...
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
$_FILES[bindata][name]; ?? Waar zijn alle quotes gebleven? Of zijn 'bindata' en 'name' soms constantes? Denk het niet!

En begin je scripts altijd met de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL); // Toon alle fouten en waarschuwingen

// rest van je script

?>


En waarom dat geen html is? Kijk maar eens in de broncode... Variabelen zet je niet tussen quotes en al helemaal niet tussen enkele quotes, dan wordt de naam van de variabele gewoon als een stuk tekst weergegeven. Oplossing: Nooit meer variabelen tussen quotes zetten.
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik wil het graag in een database omdat ik dan alle bij elkaar horende gegevens bij elkaar heb, en niet eerst naar een url moet kijken, en die vervolgens weer moet opzoeken in een directory vol met plaatjes. Leek me voor het overzicht handiger.

Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.


Maar wat is dan wel de juiste manier om dat plaatje weer te geven vanuit mysql?
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Quote:
Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.

Yeah, right. Dat zal dan iets nieuws zijn. Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$var
= 'tekst';

echo "dit is een stukje $var".PHP_EOL;
echo 'dit is een stukje $var'.PHP_EOL;
?>

Resultaten:
dit is een stukje tekst
dit is een stukje $var

Dit heeft helemaal niets met de browser te maken, maar alles met de server. Ik snap dus niet wat jouw probleem met de quotes is.

En plaatjes in de database zetten, maakt de database zo snel als dikke stront door een trechtertje! Geen aanrader dus. Daarnaast moet je altijd zorgen voor de juiste headers, anders snapt de browser niet dat het een plaatje betreft.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Frank, ik wil je standpunt niet keihard onderuit halen hoor.. Maar in zijn script gebruikt hij dubbele quotes.. Dus het zou best kunnen werken.
Maar je punt is erg duidelijk :)

Wim:
- Lees ook even wat over superglobals
- connect3.php hoef je maar 1 keer te includen.
- Variabelen horen niet tussen quotes, dat het werkt is alleen lastig, want als het dan een keer niet werkt, kan jij niet vinden wat er mis is.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$var
= 'Tekst';
echo $tekst; //Goed
echo "$tekst"; //Fout

$url = 'link.php';
$titel = 'Link';
echo '<a href="'.$url.'">'.$titel.'</a>'; GOED

$url = "link.php";
$titel = "Link";
echo "<a href='$url'>$titel</a>"; // FOUT
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik begrijp niet precies het probleem met de quotes? Wat is er dan mis met hoe ik het mijzelf dan blijkbaar heb aangeleerd?

Ik heb er nooit problemen mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
En ik ben er nog steeds niet uit hoe ik dat verrekte plaatje kan weergeven. :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Vaak werkt het inderdaad wel, maar het is gewoon niet netjes, en brengt je vroeger of later gegarandeerd de problemen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.