PM systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Bavo

Bavo

17/11/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Hey allemaal

Ik ben bezig met een PM systeem te ontwikkelen.
Nu, ik ben begonnen met een pagina aan te maken met een formulier om berichten te verzenden.
pm_send_form.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Private Message</title>
</head>

<body>
<FORM METHOD="post" ACTION="pm_send.php">
<table width="500" border="0">
  <tr>
    <td>Ontvanger:</td>
    <td><input name="name" type="text" value="<?php if (isset($nontvanger)) { echo('$nontvanger'); } else { ?>Ontvanger<?php } ?>" cols="25" <?php if (isset($nontvanger)) { echo 'readonly="readonly"'; } else { echo''; } ?> /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Onderwerp:</td>
    <td><input name="subject" type="text" value="" size="70" maxlength="120" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Bericht:</td>
    <td><textarea name="message" cols="70" rows="8" ></textarea></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td><INPUT NAME="send" TYPE="submit" VALUE="Verzenden" /></td>
  </tr>
</table>
</FORM>
</body>
</html>


Dan heb ik hier ook pm_send.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Private Message</title>
</head>

<body>
<?php
   if ((isset($_POST['send'])
       {
    
        if ($_POST['name'] == "")
      {
        $error .= "De naam van de ontvanger is niet ingevuld. Gelieve terug te keren en opnieuw te proberen.<BR />"; }
           if ($_POST['subject'] == "")
      {
        $error .= "U heeft geen onderwerp ingevuld. Gelieve terug te keren en opnieuw te proberen.<BR />"; }
          if ($_POST['message'] == "")
      {
           $error .= "U heeft geen bericht ingevuld. Gelieve terug te keren en opnieuw te proberen.<BR />"; }
      
            if (isset($error))
      {
   echo $error; }
        else
      {
       $nontvanger .= addslashes($_POST['name']);
          $conderwerp .= addslashes($_POST['subject']);
          $cbericht .= addslashes($_POST['message']);
      
       echo $nontvanger;
       echo $conderwerp;
       echo $cbericht;
      }
    }

   else
    {
     echo "Er is een fout opgetreden. Gelieve terug te keren en opnieuw te proberen.<BR />";
    }

?>

</body>
</html>


Dit is uiteraard nog zonder gebruik te maken van een database connectie. Ter vervangin heb ik voorlopig de opdracht gegeven om de 3 variabelen ingevoerd adhv het formulier weer te geven via 'echo'.

Nu heb ik al vanalles geprobeerd, maar het script wil maar niet werken...

Ik test het hier:
http://www.bafke.be/oh/pm_send_form.php

Is er iemand die de fout wel ziet?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 13:14:32
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Bavo schreef op 17.11.2007 21:58:
maar het script wil maar niet werken...

Errors? Wat werkt er niet? Duidelijk zijn.
 
Bavo

Bavo

17/11/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Wel, als je het zelf even probeerd op de pagina die ik opegeven heb, zal je zien dat hij niets weergeeft...
Ook niet als ik ini_set("display_errors","on"); gebruik...
En dat doet hij als ik alles invul én als ik dingen niet invul.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2007 22:13:00
Quote Anchor link
Haal al je overbodige ( en ) eens weg. Dat zijn er nogal wat.
 
Bavo

Bavo

17/11/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Ik schaam me nu opeens heel hard... :o

Hier stond een haak teveel en een haak te weinig...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
   if ((isset($_POST['send'])


Dit moest het zijn...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
   if (isset($_POST['send']))


Toch bedankt, dankzij jou heb ik die haakjes nog eens goed beken, dus je hebt me super geholpen!
 
Bavo

Bavo

19/11/2007 22:02:00
Quote Anchor link
Ik heb nog een probleempje.

Ik wil iets toevoegen in een MySQL database, ALS aan een voorwaarde voldaan is. Ik heb wat zitten googlen, maar ik kan niet direct vinden hoe ik dat moet doen.

In php zou het er zo uit zien:

IF ($username = TRUE)

{ ... }

ELSE

{ stop het script }
 
- -

- -

19/11/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Kan niet in SQL, moet met PHP.
 
Bavo

Bavo

19/11/2007 22:07:00
Quote Anchor link
Ik heb nog een probleempje.

Ik wil iets toevoegen in een MySQL database, ALS aan een voorwaarde voldaan is. Ik heb wat zitten googlen, maar ik kan niet direct vinden hoe ik dat moet doen.

In php zou het er zo uit zien:

IF ($username = TRUE)

{ ... }

ELSE

{ stop het script }
 
- -

- -

19/11/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Dat zei je net ook.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.