poolscript (voetbal)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »
K i p

K i p

01/12/2006 23:28:00
Quote Anchor link
Poolscript is dus dat je van te voren zegt wat je denkt dat de uitslag van een voetbalwedstrijd wordt. (Ik weet niet hoe je het schrijft...)

Ik heb nu 3 tabellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
CREATE TABLE wedstrijden (
  id int(8) NOT NULL auto_increment,
  thuis varchar(255) NOT NULL default '',
  uit varchar(255) NOT NULL default '',
  datum datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  thuis_pt int(2) default NULL,
  uit_pt int(2) default NULL,
  PRIMARY KEY  (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


CREATE TABLE users (
  id int(8) NOT NULL auto_increment,
  user varchar(64) NOT NULL default '',
  pass varchar(64) NOT NULL default '',
  email varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


CREATE TABLE gokjes (
  id int(8) NOT NULL auto_increment,
  wedstrijd_id int(8) NOT NULL default '0',
  user_id int(8) NOT NULL default '0',
  thuis_pt int(2) NOT NULL default '0',
  uit_pt int(2) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


De tabel users is dus voor gebruikers.
De tabel gokjes is voor je voorspellingen. Hier komt het dus in te staan als je een voorspelling post.
De tabel wedstrijden is om alle wedstrijden op te slaan. De administrator kan hier wedstrijden in invoeren en later de uitslag erbij zetten. De standaard van die uitslag is NULL (als er nog niets is ingevuld).

Een user (zou op deze manier moeten gaan...) krijgt op deze manier punten
•3 Punten als het helemaal goed is ge'gokt'
•1 Punt als alleen goed is ge'gokt' welke partij wint. (Bijvoorbeeld je voorspelt 3-2 maar het wordt 1-0 of 5-2. Of je voorspelt 2-2 en het wordt 5-5)
•0 Punten als het gewoon totaal fout is.

Nu moet ik dus een SQL opstellen die al deze gegevens verwerkt en het aantal punten van een user eruit laat rollen. Ik heb een klein stappenplan of zo gemaakt voor een functie die het aantal punten ophaalt:
•Krijg het id van de user binnen
•Zoek de voorspellingen op van de user
•Nu heb je dus een rijtje met id's van de voorspellingen, bijvoorbeeld : 3,6,32,56 (user heeft in totaal 4 voorspellingen geplaatst)
•Per gokjes.id (voorspelling-id) gaan we na of deze 3, 1, of 0 punten verdiend:
SELECT FROM wedstrijden WHERE gokjes.id = ja huh? Snap niet meer :-(
•Aantal punten optellen, en returnen.

Nu heb ik 2 vragen:
•Is dit stappenplan goed? Zo wordt het dus niet in 1 query gedaan.
•Waar kan ik zo'n SQL leren, om de punten per user op te halen?

Alvast bedankt :-)

Groet, Boris
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:24:18
 

02/12/2006 10:59:00
Quote Anchor link
Misschien iets met joins ofzo?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 11:20:00
Quote Anchor link
Dat wordt nog best lastig. Je moet namelijk in je query uitrekenen hoeveel punten iemand krijgt. Daarvoor moet je weten:

1) welke club gewonnen heeft, of dat het gelijkspel was
2) of de user dit goed gegokt heeft of niet (zo ja: 1 punt)
3) of de user ook nog de letterlijke uitslag goed heeft (zo ja: 3 punten)

Een beginnetje voor je query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
CASE
    WHEN thuis_pt < uit_pt THEN 'uit'
    WHEN thuis_pt > uit_pt THEN 'thuis'
    WHEN thuis_pt = uit_pt THEN 'gelijkspel'
END CASE AS uitslag
 
K i p

K i p

02/12/2006 11:38:00
Quote Anchor link
Zo krijg je inderdaad een best ingewikkelde query... Maar dit snap ik er niet helemaal aan:

THEN 'uit'

Wat is dan 'uit'? Ik snap het idee wel, maar niet wát nu 'uit', 'thuis', of 'gelijkspel' wordt.


Zelf heb ik natuurlijk ook al wat geprobeerd. Minder met SQL, en meer met PHP, omdat ik dit nu nog beter snap:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? /* weggeknipt, te lange parsetijd en te veel fouten */ ?>


Jan bedankt voor je reactie in ieder geval!

Groet,

Boris

Edit:
Bedankt Mark (voor post hieronder)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Mark D

Mark D

02/12/2006 11:40:00
Quote Anchor link
@Boris, je bent een dubbele quote vergeten na je query, highlight ziet er vaag uit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql_gokjes = "SELECT wedstrijd_id,thuis_pt,uit_pt FROM gokjes WHERE user_id = ".$id;


moet zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql_gokjes = "SELECT wedstrijd_id,thuis_pt,uit_pt FROM gokjes WHERE user_id = '".$id . "'";


heb nog even enkele quotes om je te selecteren waarde heen gezet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark D
 
K i p

K i p

02/12/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Ja ik heb dat nu gedaan, maar nu is er een ongelooflijk lange parse-tijd. Zal dus de SQL kant op moeten gaan.

Ga nu even de SQL diepte in.


Edit:
@Mark: Om een INT waarde hoeven toch geen enkele quotes?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Mark D

Mark D

02/12/2006 12:00:00
Quote Anchor link
@boris, dat weet ik niet. Ik doe het wel altijd en het werkt ook altijd. Ik zal wel ff kijken of ik het kan vinden. Iig in een if hoeven er om een int geen quotes
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 12:23:00
Quote Anchor link
Boris schreef op 02.12.2006 11:38:
Zo krijg je inderdaad een best ingewikkelde query... Maar dit snap ik er niet helemaal aan:

THEN 'uit'

Wat is dan 'uit'? Ik snap het idee wel, maar niet wát nu 'uit', 'thuis', of 'gelijkspel' wordt.

'uit' is een string die aan de variabele uitslag wordt gekoppeld als uit wint.

Na een dergelijke query kun je $row['uitslag'] fetchen, die drie waarden kan hebben: 'uit', 'thuis', of 'gelijkspel. Misschien is het beschrijvender als je 'uit_wint' en 'thuis_wint' gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.