Popup geeft waarde niet door

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

12/07/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript" src="functions/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
//de rest van tiny mce

<script type="text/javascript">
function test() {
  window.open('pop.html','','toolbar=0,scrollbars=1,resizable=0');  
}
</script>

<form name="form" method="post" action="">
  <textarea name="tekst"></textarea>
  <input type="button" value="klik" onclick="test()" />
</form>


Popup:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
function test() {
  window.opener.document.forms['form'].elements['tekst'].value  = 'blaat';
}
</script>

<form name="form1" method="post" action="dummy.html">
  <textarea name="textfield">test tekst</textarea>
  <input type="button" value="klik" onclick="test()" />
</form>

Als ik het zo doe, wordt de popup wel geopend, maar als ik op de button klik, verstuurd hij de waarde niet terug naar de textarea op hoofdpagina.

Maar nu het vreemde.. haal ik de tiny mce weg, dan werkt het wel gewoon. En komt de waarde uit de popup wel in de textarea van de andere pagina terrecht.

Iemand enig idee, hoe dit op te lossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:55:06
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/07/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk een conflict met variabelennamen. Geef je textarea maar eens een heel gekke naam.

Verder raad ik de notatie met . niet aan in JavaScript. Het gaat beter met document.getElementById, of met een framework als Mootools.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

12/07/2008 16:35:00
Quote Anchor link
Zojuist heb ik o.a. de functies, form en textareas namen aangepast, maar dit is helaas niet de oplossing.

Ik zal het gaan veranderen naar: document.getElementById, maar dit is niet de oplossing voor mijn probleem.

Nog meer tips?

edit: Beide geprobeerd, ik had het hierboven alleen verkeerd neergezet. Maar helaas niet goed?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/07/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Het ging me eerder om de naam van je textarea.

Edit: en een textarea heeft geen value. Je moet innerHTML gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Davy Jansen

Davy Jansen

12/07/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Helaas, dat is ook niet de oplossing.

Verder als ik het volgende uitvoer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
alert(opener.document.forms['form']);
of
alert(opener.document.forms);

doe, dan krijg ik in beide gevallen dit als alert terug: [object]

edit: ook bij alert(opener.document.forms['form'].tekst.value);
krijg ik de correcte waarde 'blaat' terug.

Waar kan het dan nog aan liggen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/07/2008 20:23:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje:
test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <form method="post" action="">
        <textarea id="area51" name="area51" rows="10" cols="40"></textarea>
        <button id="open" type="button" value="open" onclick="window.open ('pop.html','','toolbar=0,scrollbars=1,resizable=0')" />
    </form>
</body>
</html>


pop.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script type="text/javascript">
    window.opener.document.getElementById ('area51').innerHTML = 'test geslaagd';
</script>
</head>

<body>
<h1>pop</h1>
</body>
</html>
 
Davy Jansen

Davy Jansen

13/07/2008 13:06:00
Quote Anchor link
Nee helaas, ook dit werkt niet. Het werkt wel, zo lang je tiny mce maar uitschakeldt.. (dan werkte trouwens bijna alle manieren in ie).

Maar waar het nu aan tiny mce aan ligt, weet ik nog steeds niet?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/07/2008 13:15:00
Quote Anchor link
@Chupskie

Bij TinyMCE heb je een textarea, maar deze wordt vervangen. Je geeft wel een name mee, maar je kunt waarschijnlijk ook een ID meegeven in de aanroepcode van TinyMCE.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

14/07/2008 16:50:00
Quote Anchor link
@Robert Deiman, in de form en textarea geef ik beide een id en een name mee. Dit gaf geen oplossing. Bedoel je dit met de aanroepcode? Of begrijp ik je verkeerd?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/07/2008 17:46:00
Quote Anchor link
Je roept toch ook ergens TinyMCE aan (neem tenminste aan dat dat hetzelfde gaat als met FCKeditor) of past die automatisch het textveld aan? Bij FCK moet je namelijk een "new FCKeditor;" aanroepen, deze kan je een naam/ id enzovoorts (ook content) meegeven.
Dat is waar ik op doelde.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

14/07/2008 18:39:00
Quote Anchor link
TinyMCE, wordt op de volgende manier aangeroepen in de head:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
  <script type="text/javascript" src="functions/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
  <script type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "advanced",
        language : "nl",

        //hier de plugins
        //hier de buttons
        //hier de functies
    });


Vervolgens worden alle textarea 'overschreven' met de tiny mce.
Hier voor hoef je verder geen functies voor aan te roepen, enz.

Kan het dan ook?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/07/2008 18:50:00
Quote Anchor link
Ik geloof dat tinyMCE de textarea's omzet naar iframes. Als ik het goed heb werkt de editor voor browsers gebaseerd op de gecko-engine alleen met iframes. Het is dus mogelijk dat je textarea niet meer met JS te benaderen is als tinyMCE geinitialiseerd is. Ik zal even testen of het klopt wat ik zeg ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.