preg_match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:41:31
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil 2 dingen controleren.
ze kunnen een datum en een tijd invoeren.
ik wil graag kijken of het goed ingevoerd wordt door middel van preg_match.

Maar hoe moet ik dit doen..?

Bedankt.
Greets Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 09:36:18
 

17/09/2010 18:45:52
Quote Anchor link
Tja, dat ligt ook maar net aan welk formaat jij wilt dat binnenkomt.
 
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:50:26
Quote Anchor link
Datum: dd-mm-YYYY
Tijd: HH:ii
 
Mark L

Mark L

17/09/2010 23:05:11
Quote Anchor link
Ook misschien handig om te kijken naar de checkdate-functie. Deze bepaalt of een datum ook werkelijk bestaat (zoals 30 februari nooit zal voorkomen...)
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

17/09/2010 23:25:32
Quote Anchor link
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).

Ik gebruik altijd dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    /**
     * checkDate()
     */

    public static function checkDate( $f_szDate, $format = 'y-m-d' )
    {

        if ( !$format ) $format = 'y-m-d';
        $regexp = '#^'.strtr(preg_quote($format), array('y' => '(?P<year>\d{4})', 'm' => '(?P<month>\d\d?)', 'd' => '(?P<day>\d\d?)')).'$#';

        if ( !preg_match($regexp, $f_szDate, $parrMatch) ) {
            return false;
        }

        $szDate = $parrMatch['year'] . '-' . str_pad((int)$parrMatch['month'], 2, '0', STR_PAD_LEFT) . '-' . str_pad((int)$parrMatch['day'], 2, '0', STR_PAD_LEFT);
        return $szDate;

    }
// END checkDate() */
?>



-- edit

Wat ie doet is een string nemen en die het SQL datum formaat geven (YYYY-MM-DD). Als er niet zo'n formaat van te maken valt (bijv "aap" lijkt er niet geneog op) geeft ie False terug, anders die mooie datum.

Obviously als je altijd hetzelfde input formaat gebruikt, kan er een stukje uit, maar ik vind het wel fijn om achter de hand te hebben: misschien geef je de gebruiker (?) later de keus om hun input formaat te kiezen, of laat je het afhangen van een omgevingsvariabele (zoals taal of club of land oid).


-- edit

Voor de duidelijkheid: de input wordt gecontroleerd met de volgende (standaard) regexp:
#^\d\d?-\d\d?-\d\d\d\d$#
^ betekent 'begin van de string'
$ betekent 'einde van de string'
een \d is een digit, dus zelfde als [0-9]
Gewijzigd op 17/09/2010 23:30:27 door rudie dirkx
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:11:41
Quote Anchor link
Rudie dirkx op 17/09/2010 23:25:32:
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).


Oh leuk, jij vind dat 0000-00-00 een geldige datum is? Dus 2010-00-01 is ook een geldige datum?

NEE. NEE, dat is het niet. Er *is* geen 0e maand, er is geen 0e dag, en er is geen jaar 0. De telling A.D. begint bij het jaar 1, niet bij het jaar 0.

Alsjeblieft, ga eens wat nalezen, je kraamt complete onzin uit.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:23:26
Quote Anchor link
LOL Als ik vind dat het een geldige datum is, vind ik het toch een geldige datum? Ligt een beetje aan de omgeving he... Ik vind alles wat in het DATE veld van de database past, een geldige datum: 0000-00-00, 9999-00-00, 1234-02-31.

Ik vond checkdate() een verschrikkelijk irritante functie, omdat je soms niet weet in welke maand je zit, maar wel de laatste dag ervan wil hebben (om te vergelijken, niet om op te halen om bijv met date() te printen). De laatste dag van de maand is 31, dus dat is makkelijk. En dan kan je makkelijk vergelijken:
Bijv [jouw datum] moet <= "2010-02-31". Die tweede datum zou dan uit een formulier ofzo komen (weetikveel) en dan wil je wel dat het formaat klopt (YYYY-MM-DD dus), maar het hoeft niet perse een bestaande datum zijn.

Rustig maar Richard :) Alles komt goed. 31 februari bestaat nog steeds niet.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:32:05
Quote Anchor link
Hey, het is heel simpel: je kunt roepen wat je wilt: 0000-00-00 *IS* geen geldige datum. Gebruik in een *ECHT* DBMS maar eens een timestamp (wat mysql DATETIME/DATE) noemt, daar krijg je dit nooit in.

Als je het gebruikt als vervanging voor wat NULL is, gebruik dan NULL.

En over je andere punt: daar is checkdate helemaal niet voor. checkdate heeft een enkel simpel doel: een datum valideren. Alle andere dingen die je wilt kan met strtotime, DateTime enzovoorts.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 01:22:31
Quote Anchor link
Het ging dan ook niet over de functie checkDate, maar over een handige functie om een string te valideren (of te parsen zelfs?). En die functie heb ik. En die functie heb ik checkDate() genoemd. Wat sowieso een enorm slechte naam is, wat ie ook doet. Ik kan m ook EetEenKoe($date) kunnen noemen. Boeiend hoe ik m noem. Het lijkt me interessanter wat ie doet.

Als je de inhoud van de datum belangrijk vindt (en altijd hetzelfde YYYY-MM-DD formaat gebruikt), is checkdate perfect. Anders niet. Mee eens?

Toevoeging op 18/09/2010 01:27:14:

Mitchel, welke functie je ook gaat gebruiken, stop m aub sowieso in een andere functie, want je wil niet de SPL functie checkdate() gaan gebruiken en er over een jaar achterkomen dat ie niet goed is en dan OVERAL in je code die functie gaan vervangen. Ook al ga je checkdate gebruiken, doe het dan zo(iets):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function validateUserSubmittedDateStamp($date) { // of een andere mooie zelfbedachte naam
  $d = explode('-', $date);
  return 3 == count($d) && checkdate((int)$d[1], (int)$d[2], (int)$d[0]); // of een andere volgorde, ligt aan je input formaat
}
?>


voor tijd zou ik een 24 uur formaat afdwingen en sec achterwege laten (maar misschien heb je die nodig!?):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function CheckUserSubmittedTimeFomat( $time ) {
  return 0 < preg_match('/^\d\d?:\d\d$/', (string)$time);
}

?>

Dan zijn 23:00 en 23:77 en 8:41 en 0:02 geldig, maar 14 en 100:00 niet.
Gewijzigd op 18/09/2010 01:30:45 door rudie dirkx
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:23:03
Quote Anchor link
Dit voelt een beetje hetzelfde als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    // In het geval de functie substr toch niet doet wat ik wil;
    function substr2 ($value, $start, $stop = NULL) {
        if ($stop !== NULL) {
            return substr($value, $start);
        }

        else {
            return substr($value, $start, $stop);
        }
    }

?>

Ja; dit is in mijn ogen doelloos...
 
Mitchel V

Mitchel V

18/09/2010 12:40:19
Quote Anchor link
als ik 25:00 doe dan doet hij het ook.
Kunnen we niet een limit er op zetten van 24 op de uur en 60 op de minut?

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$start_date = '14-09-2010';
echo DateStamp($start_date);
echo '<hr>';
$start_date1 = '114-09-2010';
echo DateStamp($start_date1);


dan komt er helemaal niet uit (behalven de lijn dan<hr>)
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:48:39
Quote Anchor link
Met de functie mktime() zou je wel het een en ander kunnen regelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   echo date('Y-m-d', mktime(0,0,0, 09, 114, 2010));
?>


Maar de date-functies van PHP zijn relatief traag en kunnen minder dan de SQL-functies op dit gebied.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.