preg_match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

John Cena

John Cena

29/08/2012 15:53:42
Quote Anchor link
Mogeuh,

Ik heb dus deze array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
array(24) {
  [0]=>
  string(39) "Afstandsbedieningen"
  [1]=>
  string(1) ""
  [2]=>
  string(1) ""
  [3]=>
  string(1) ""
  [4]=>
  string(1) ""
  [5]=>
  string(1) ""
  [6]=>
  string(1) ""
  [7]=>
  string(1) ""
  [8]=>
  string(1) ""
  [9]=>
  string(1) ""
  [10]=>
  string(1) ""
  [11]=>
  string(27) "'s Gravenmoer"
  [12]=>
  string(49) "Campaign Negative Phrase"
  [13]=>
  string(1) ""
  [14]=>
  string(1) ""
  [15]=>
  string(1) ""
  [16]=>
  string(1) ""
  [17]=>
  string(1) ""
  [18]=>
  string(1) ""
  [19]=>
  string(1) ""
  [20]=>
  string(1) ""
  [21]=>
  string(1) ""
  [22]=>
  string(1) ""
  [23]=>
  string(15) "Active
"
}


Ik heb deze Preg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (preg_match("/negative/i", $row['12'])) {
                            echo "A match was found.";
                            exit;
                        }
else {
                            echo "A match was not found.".$row['12'];
                        }

?>


En toch krijg ik fakking elke keer
Quote:
A match was not found.Campaign Negative Phrase


Wat gaat hier toch fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:21:48
 
- Mark -

- Mark -

29/08/2012 16:02:11
Quote Anchor link
Je kunt dit beter oplossen met strpos()

Ik ben niet zo bekend met preg_match maar is het niet zo dat die functie case sensitive is?

In je array staat Negative met een hoofdletter en je zoekt op negative zonder hoofdletter.
Gewijzigd op 29/08/2012 16:02:41 door - Mark -
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

29/08/2012 16:24:01
Quote Anchor link
Dan doe je toch iets verkeerd..

http://codepad.viper-7.com/Uwfg39
 
John Cena

John Cena

29/08/2012 16:24:21
Quote Anchor link
/i erachter zou er voor moeten zorgen dat het insensitive is.

strpos zoekt de positie, die hoef ik niet :)
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

29/08/2012 16:28:52
Quote Anchor link
Hmm,

[12]=>
string(49) "Campaign Negative Phrase"

Hoezo wordt er een string van 49 karakters geteld?
 
Eddy E

Eddy E

29/08/2012 16:29:01
Quote Anchor link
substr_count() is makkelijker gebruik (vind ik). Maar met een /i werkt het ook. Je zou ook over beide een strtolower() kunnen gooien. Wellicht nog sneller ook?
 
- Mark -

- Mark -

29/08/2012 16:29:56
Quote Anchor link
:p Oops! Mijn fout.

strpos zoekt inderdaad de positie van een sub string maar dat gaat sneller dan preg_match.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php


        if(strpos($row['12'], 'Negative') !== false){

            echo "A match was found.";
            exit;

        }

        else{

             echo "A match was not found.".$row['12'];
        }


?>
 
John Cena

John Cena

29/08/2012 16:30:17
Quote Anchor link
@Kumkwat, de array wordt gevuld vanuit een CSV bestand. Als ik echo staat er inderdaad gewoon Campaign Negative Phrase, zet ik het in DB krijg ik in het overzicht van pma gewoon het goede woord te zien. Ga ik vervolgens editten krijg ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
?C?a?m?p?a?i?g?n? ?N?e?g?a?t?i?v?e? ?P?h?r?a?s?e?


Hoe ken det?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

29/08/2012 16:34:41
Quote Anchor link
Chi Lion op 29/08/2012 16:30:17:
@Kumkwat, de array wordt gevuld vanuit een CSV bestand. Als ik echo staat er inderdaad gewoon Campaign Negative Phrase, zet ik het in DB krijg ik in het overzicht van pma gewoon het goede woord te zien. Ga ik vervolgens editten krijg ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
?C?a?m?p?a?i?g?n? ?N?e?g?a?t?i?v?e? ?P?h?r?a?s?e?


Hoe ken det?


Wat je nu post is exact 49 karakters. En daar is geen 'Negative' meer aan te herkenen.
Geen idee hoe dat kan? Ik weet niet hoe je het gebouwd hebt..
 
John Cena

John Cena

29/08/2012 16:35:26
Quote Anchor link
Komt uit CSV bestand, bestandsindeling oid?
 
Wouter J

Wouter J

29/08/2012 16:42:07
Quote Anchor link
Misschien wel allemaal BOM characters die je browser niet kan schrijven (niet beschikbaar in het font bijv.) en daarom zijn welbekende vraagteken plaatst? Joost mag het weten...
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2012 16:59:21
Quote Anchor link
Dan ga ik meteen denken aan charsets die anders zijn. Verklaard ook waarom je het niet kan vinden met een preg_match (of welke andere methode dan ook).

Nu heb ik er niet meteen een kant en klaar antwoord op, maar misschien kan je dus eens proberen om de charset te converteren. Het gaat mijn parate kennis te buiten, maar probeer het eens met mb_convert_encoding.
 
John Cena

John Cena

30/08/2012 08:38:00
Quote Anchor link
$criterion = mb_convert_encoding($row['12'], "UTF-8");

Door deze regel werkt mijn script niet meer. Heb al E_All bovenaan staan, server instellingen blokkeren foutmeldingen alsnog.
 
John Berg

John Berg

30/08/2012 09:13:08
Quote Anchor link
Het gaat er nu om om te kijken welke charset het csv bestand is.

Je mag het me mailen, dan kijk ik voor je. Of ergens neerzetten zodat het gedownload kan worden.
 
John Cena

John Cena

30/08/2012 13:14:37
Quote Anchor link
Het is UCS-2 Little Endian.
 
Erwin H

Erwin H

30/08/2012 13:18:28
Quote Anchor link
Waarom probeer je het dan met UTF-8? UCS-2 != UTF-8....
Dit werkt wellicht beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$criterion
= mb_convert_encoding($row['12'], "UCS-2LE");
?>
 
John Cena

John Cena

31/08/2012 10:00:54
Quote Anchor link
Ik wil hem converteren naar UTF 8 :)
 
John Berg

John Berg

31/08/2012 10:04:07
 
John Cena

John Cena

31/08/2012 10:09:44
Quote Anchor link
Toevallig vrij nieuwe functie?


PHP Fatal error: Call to undefined function mb_convert_e ncoding() in /var/www/html/chilion/adwords/index.php on line 22
 
Chris PHP

Chris PHP

31/08/2012 10:15:40
Quote Anchor link
Chi Lion op 31/08/2012 10:09:44:
Toevallig vrij nieuwe functie?


PHP Fatal error: Call to undefined function mb_convert_e ncoding() in /var/www/html/chilion/adwords/index.php on line 22


Volgens mij heb je gewoon een typefoutje gemaakt. Kijk naar de spatie tussen _e en ncoding :D
 
John Cena

John Cena

31/08/2012 10:17:45
Quote Anchor link
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$criterion = mb_convert_encoding($row['12'], "UTF-8", "UCS-2LE");


Foutmelding:

PHP Fatal error: Call to undefined function mb_convert_e ncoding() in /var/www/html/chilion/adwords/index.php on line 22

Komt door Putty, die tail -F resultaten niet goed weergeeft.

Foutmelding gewoon:
[31-Aug-2012 10:06:47] PHP Fatal error: Call to undefined function mb_convert_encoding() in /var/www/html/chilion/adwords/index.php on line 22
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.