preg_match_all()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »
Guido van C

Guido van C

21/04/2007 23:03:00
Quote Anchor link
Weet iemand wat ik verkeerd doe, ik wil het aantal keer dat het woord is gevonden terug krijgen. Maar als ik $maches aanroep krijg ik telkens Array terug. Ik kom er met de php.net manual niet echt uit. Het zit hem in de functie preg_match_all, maar wat? met preg_match, vind ik wel of de string 1x voorkomt, maar het gaat me juist om hoe vaak.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['q'])){
    $q = $_GET['q'];
    $q = xssfilter_all($q);
    $zoekwoorden = preg_split("/ /", $q);
    
    foreach($zoekwoorden AS $zoekwoord){
        echo $zoekwoord . '<br>';
        
        $sql = "SELECT * FROM berichten";
        $resultaat = mysql_query($sql,$conn) or die(mysql_error());
        
        $i = 0;
        while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat)){
             $tekst = $rij['tekst'];
             $matches = array();
            preg_match_all("/(.+?)$zoekwoord(.+?)/", $tekst, $matches[]);
            if(preg_match("/\b$zoekwoord\b/i", $tekst)){
                echo 'String found';
            }

            foreach($matches AS $match){
                echo $match.'<br>';
            }
        }

            
        echo '<br>';
        
    }    
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:58:56
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

21/04/2007 23:26:00
Quote Anchor link
In $matches zitten de matches zelf, dus count($matches) geeft het aantal matches weer.
 
Guido van C

Guido van C

22/04/2007 15:21:00
Quote Anchor link
mmm. ik krijg 1 match bij zoekwoord 'de', waar ik geen bal van geloof, want dat woord staat er wel 10x in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['q'])){
    $q = $_GET['q'];
    $q = xssfilter_all($q);
    $zoekwoorden = preg_split("/ /", $q);
    
    foreach($zoekwoorden AS $zoekwoord){
        echo $zoekwoord . '<br>';
        
        $sql = "SELECT * FROM berichten";
        $resultaat = mysql_query($sql,$conn) or die(mysql_error());
        
        while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat)){
             $tekst = $rij['tekst'];
            
            if(preg_match("/\b$zoekwoord\b/is", $tekst)){
                echo 'String found - ';
            }

            else{echo 'String not fount - ';}
            
            if(preg_match_all("/\b$zoekwoord\b/is", $tekst, $matches)){
                echo '2nd String fount - ';
                echo 'Matches: '.count($matches).'x<br>';
            }

            else{echo '2nd String not fount - <br>';}
        }
        
        echo '<br>';
    }
}

?>
 
GaMer B

GaMer B

22/04/2007 15:29:00
Quote Anchor link
Zoekfunctie
Maak gebruik van FULLTEXT en dan laat MySQL de rest doen.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if(isset($_POST['Search'])){
    $result = mysql_query("SELECT *, MATCH (title,content) AGAINST ('".$_POST['termen']."') AS score FROM ".$db_tbl." WHERE MATCH(title,content) AGAINST ('".$_POST['termen']."' IN BOOLEAN MODE)                                                 ORDER BY score DESC") or die(mysql_error());
    $count = mysql_num_rows( $result );
        if($count == 0){
    echo "<p>Geen zoekresultaten gevonden met de zoektermen: ".stripslashes($_POST['termen'])."<br />";
    echo "Het kan zijn dat u specifieker moet zoeken.</p><br />";
        }
else{
        echo "<p>U heeft gezocht met de zoektermen: ".stripslashes($_POST['termen'])."</p>";
        echo "<p><b>".$count." match(es) gevonden</b></p><br />";
            while($row = mysql_fetch_array($result)){
        echo "<p>".$row['title'].": ".substr($row['content'], 0, 150)."...<br />
            Relevantie: "
.number_format(($row['score']*100),2)."%</p><hr />";
        }    
        }

?>
 
Martijn B

Martijn B

22/04/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Ik weet niet precies wat die \b doet, op php.net staat er:
Quote:
These assertions may not appear in character classes (but note that "\b" has a different meaning, namely the backspace character, inside a character class).


Maar kun je niet dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sRegex
= '/[ ]*' . preg_quote($zoekwoord) . '[ ]*/is';
?>


edit:

@GaMer13: Helemaal mee eensch
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Baarr

Baarr

22/04/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Als je eens een print_r($matches) doet dan zie je het wel.

Volgens mij maakt preg_match_all een array aan voor elk type match dat hij vind, en waarschijnlijk moet je echo sizeof($matches[0]) doen, maar dat zie je wel wanneer je print_r($matches) doet

En je zou eventueel ook een substr_count() kunnen doen op je zoekwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Guido van C

Guido van C

22/04/2007 16:17:00
Quote Anchor link
Can't find FULLTEXT index matching the column list

Ik heb in phpmyadmin de velden titel en tekst aangemaakt met FULLTEXT

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= "SELECT *, MATCH (titel,tekst) AGAINST ('".$zoekwoorden."') AS score FROM berichten WHERE MATCH(titel,tekst) AGAINST ('".$zoekwoorden."' IN BOOLEAN MODE) ORDER BY score DESC";
    $resultaat = mysql_query($sql, $conn) or die(mysql_error());
    $count = mysql_num_rows($resultaat);
?>
 
GaMer B

GaMer B

22/04/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Misschien is je tabel geen MyISAM, want: "Wat je nodig hebt is een MyISAM tabel met een FULLTEXT index op één of meer velden."
 
Guido van C

Guido van C

22/04/2007 18:24:00
Quote Anchor link
berichten 191 MyISAM latin1_swedish_ci 909,8 KB

die staat aan

edit:

Sleutel naam Type Kardinaliteit Actie Veld
PRIMARY PRIMARY 191 id
tekst FULLTEXT 1 tekst
titel FULLTEXT 1 titel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Guido van C
 
Guido van C

Guido van C

24/04/2007 17:18:00
Quote Anchor link
bump;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.