Preloaden van een hele website...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joeri de Groot

Joeri de Groot

13/07/2008 18:00:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik ben op zoek naar een soort preloader, ik wil dat wanneer je bijv. www.mijnwebsite.nl intypt, eerst heel groot het aantal procenten dat geladen is verschijnt (dus van 0% tot 100%). Bij 100% ga je naar mijn site, die dan in één keer wordt weergegeven (dus niet dat er nog stukken geladen moeten worden, alles moet geladen zijn....)

Iemand enig idee hoe dit aan te pakken??
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 07:11:13
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

13/07/2008 18:11:00
Quote Anchor link
In eerste instantie zou ik naar microtime() gaan kijken en die wegschrijven op het laatste naar een javascript code wat het "Loading" scherm weer weghaalt.

Je kan ook de resultaten van microtime() wegschrijven naar de database en gemiddeldes gebruiken.
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

18/07/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Hier snap ik niet veel van... heeft iemand zo'n scriptje in de kast liggen???
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

18/07/2008 16:37:00
Quote Anchor link
Heeft geen nut, immers moet de HTML naar de browser worden gestuurd, en daar zit ook de javascript in, dus dat gaat niet werken.
 
- wes  -

- wes -

18/07/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Is je site zo belachelijk groot dat je een preload nodig hebt dan?

riekt naar slecht opgezette site
 
Crispijn -

Crispijn -

18/07/2008 16:55:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/07/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Tip: niet doen. Het is juist gebruiksvriendelijker voor een gebruiker om meteen al iets in beeld te krijgen, terwijl misschien nog niet alle mediabestanden geladen zijn. Ik ben meestal weg zodra ik een preloader zie.
 
--

--

18/07/2008 17:48:00
Quote Anchor link
Plaatjes opgebouwd zien worden is ook niet alles.
 
Eddy E

Eddy E

18/07/2008 17:52:00
Quote Anchor link
Kwestie van normaal formaat afbeeldingen gebruiken.
En mocht dat niet kunnen, dan heeft dat vast een goede reden en is het het wachten waard.

Wachten op de hoofdfoto op Flicker is geen enkel probleem ;).
Wachten op een onnodig plaatje op nu.nl is wel een probleem... of niet, want het venster is zo gesloten :D.

Preloaden is echt zwaar irritant. Dan switch ik wel over naar de tekst-versie zonder opmaak... als die er is :(.
 
--

--

18/07/2008 17:53:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 18.07.2008 17:52:
Dan switch ik wel over naar de tekst-versie zonder opmaak... als die er is :(.
Reken er niet op.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/07/2008 18:13:00
Quote Anchor link
Niet preloaden en je pagina's op het hoogste niveau van de site niet te zwaar maken, dan is er niets aan de hand.
 
Arend a

Arend a

18/07/2008 18:21:00
Quote Anchor link
Als je het wil doen kan je beginnen met een div die 100% bij 100% het scherm vult met een fixed position, daaronder laden dan alle images, en laat je die mootools progressbar zien.

Ik zou alleen niet weten wat voor nu het heeft.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/07/2008 18:27:00
Quote Anchor link
Zo'n mootools progressbar kun je overigens pas starten als het domready event afgevuurd is. Wat je dus eigenlijk meet, is de tijd tussen het domready en het onload event.

Nogmaals: dit zou ik niet op een hoog niveau in je site doen, maar op een pagina die dieper in de navigatiestructuur zit.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

18/07/2008 22:48:00
Quote Anchor link
Trouwens, sla je afbeeldingen interlaced / progressive op.
Ik vind dat toch wat aangenamer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

19/07/2008 10:55:00
Quote Anchor link
Hartelijk dank voor alle tips en reacties. Bij nader inzien zie ik dan topch maar van het preloaden af ;)...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.