Priemtweelingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 10:24:26
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben aan het experimenteren met php.
Ik wil nu priemtweelingen maken, maar het werkt niet.
Zien jullie een fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
        <u><h3>Priemtweelingen</h3></u>
        Vul hieronder de range van waar tot waar hij priemtweelingen moet gaan zoeken</br>
        
        
        <div  style="width: 500px; border: 1px solid black; margin: 8px; padding: 8px; ">                        <!-- opmaak van de rand -->
            <form name="form2" method="post" action="priemtweelingen2.php">                                        <!--  hieruit haalt het phpscript "priemtweelingen2.php" de waardes -->
                <p>
                    <table border="0">
                        <tr>
                            <td>
                                Begin getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input  type="text" name="begin_1" style="width: 150px;">                        <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt / hier wordt de beginwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Eind getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input align="middle" type="text" name="begin_2" style="width: 150px;">            <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt  / hier wordt de eindwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>                            
                    </table>
                </p>
    
                <p>
                    <input type="submit" value="bekijk priemtweelingen">                                        <!-- stuurt de waardes door naar bovengenoemde address in de "action" -->
                </p>
            </form>
        </div>    


en mijn php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
    <head>
        
    </head>
    
    <body>
        
        <?php
        
        $begingetal
= $_POST["begin_1"];
        $eindgetal = $_POST["begin_2"];
        
        for($i=$begingetal;$i<$eindgetal;$i++)
            {

                for($j=1;$j<$eindgetal;$j++)
                {

                    $deel = $i/$j;
                    
                    if(is_int($deel)) //"is_int" kijkt of er een numerieke
                    {
                    $var[$i][$j] = $deel;  
                    }
                }
            }


            foreach($var as $key => $waarde)
            {

                if((count($var[$key]) == 1 || (count($var[$key]) == 2)) && (count($var[$key+2]) == 1 || (count($var[$key+2]) == 2)))
                {
            
                    $priemgetallen = $key;
                    echo "Dit  zijn ze $priemgetallen <br />";
                    
                }
            }

            
            
        ?>
        
        
            
    </body>
</html>



Bedankt alvast voor de hulp!

Mvg,
Camiel en Stan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 20:33:47
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 10:56:08
Quote Anchor link
Het punt is: je moet dit in een functie steken.
Je zoekt naar twee priemgetallen ... dan wil je toch een functie hebben die vraagt of 1 getal een priemgetal is, niet?

Stel, de buitenste lus staat op 987.
Dan wil je toch dit doen:

if (is_priemgetal(987) && is_priemgetal(989))

----
Dit is mijn versie, die ik zonet in mekaar heb gestoken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$max
= 10000;

for ($i=0; ; $i++) {
  if (is_prime($i) && is_prime($i + 2)) {
    echo $i .' '. ($i + 2) .'<br>';
  }

  if ($i > $max) {
    break;
  }
}

function
is_prime($number) {
  $divisors = 0;  // het aantal delers.  
  //Een priemgetal heeft twee verschillende delers; 1 en zich zelf (1 is geen priemgetal)

  if ($number < 2) {
    return false;
  }

  // laat ons 1 en $number zelf niet tellen.  Dan is een priemgetal true indien $divisors 0 blijft.
  // Een deler kan nooit groter zijn dan de helft van het nummer.  Laat ons dus stoppen met tellen vanaf de helft

  $half = floor($number / 2) + 1;  // marge van 1 toevoegen
  for ($i=2; $i<$half; $i++) {
    if ($number % $i === 0) {   // $a % $b    |   Modulus |    Remainder of $a divided by $b.
      return false;
    }
  }

  return true;
}

?>


EDIT: Tja, die $divisors is eigenlijk helemaal niet nodig in deze context
Gewijzigd op 06/12/2013 11:25:45 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/12/2013 11:29:45
Quote Anchor link
Ik kwam op ongeveer dezelfde oplossing uit als Kris. Volgens mij kun je het algoritme optimaliseren door niet met $i++ te controleren of de volgende integer een priemgetal is, maar met gmp_nextprime($i) direct het volgende priemgetal na priemgetal $i te zoeken. Moet je alleen wel even GMP installeren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Priemtweelingen</title>
</head>
<body>
<?php
if (
    isset($_GET['begingetal'], $_GET['eindgetal'])
    &&
is_numeric($_GET['begingetal'])
    &&
is_numeric($_GET['eindgetal'])
) {

    for ($i = (int) $_GET['begingetal']; $i <= $_GET['eindgetal']; $i++) {
        if (isPrime($i)) {
            $j = $i + 2;
            if (isPrime($j)) {
                echo '<p>{' . $i . ', ' . $j . '}</p>' ;
            }
        }
    }
}


/**
 * @see http://stackoverflow.com/questions/16763322/a-formula-to-find-prime-numbers-in-a-loop
 * @param int $num
 * @return bool
 */

function isPrime($num) {
    if ($num == 1) {
        return false;
    }

    if ($num == 2) {
        return true;
    }

    if ($num % 2 == 0) {
        return false;
    }

    for ($i = 3; $i <= ceil(sqrt($num)); $i = $i + 2) {
        if ($num % $i == 0) {
            return false;
        }
    }

    return true;
}

?>

  <form action="" method="get">
    <div>
      Begingetal: <br>
      <input name="begingetal" type="number">
    </div>
    <div>
      Eindgetal: <br>
      <input name="eindgetal" type="number">
    </div>
    <input type="submit" value="Zoeken...">
  </form>
</body>
</html>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 11:38:07
Quote Anchor link
$i = $i + 2
Lijkt me inderdaad een interessante zet.

ceil(sqrt($num))
ook. Die was ik vergeten.
 
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 14:46:35
Quote Anchor link
Bedankt allemaal hij werkt!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.