Printen via iframe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 14:09:51
Quote Anchor link
Hi,

Ik zoek een mooie manier waarmee ik een html-pagina kan printen via een button op een andere pagina.
Dus: ik heb een pagina met een print-button, en die moet een andere html-pagina printen die ook op de server staat.

Dat klinkt makkelijk, maar ik zoek er een die in meerdere browsers werkt. En die heb ik nog niet gevonden.

Iemand tips?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 08:15:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2018 14:30:46
Quote Anchor link
Welke heb je gevonden? Misschien dat er tegen een beveiliging wordt gehikt?
 
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 15:20:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<iframe src="print.php?ID=29" style="display:none;" name="director-29"></iframe>
<a class="btn btn-default btn-xs" onclick="frames['director-29'].print()"><i class="fa fa-print"></i> PRINT</a>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2018 15:37:41
Quote Anchor link
Werkt dit wel?

https://stackoverflow.com/a/473350

Verder staan er in die thread nog meer handige tips.
Gewijzigd op 12/04/2018 15:38:12 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 16:29:49
Quote Anchor link
Wat ik nog niet helemaal begrijp, heb dit in de iframepagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
function printPage() { print(); }


Dit in de pagina met de button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function printIframe(id)
{
    var iframe = document.frames ? document.frames[id] : document.getElementById(id);
    var ifWin = iframe.contentWindow || iframe;
    iframe.focus();
    ifWin.printPage();
    return false;
}


Maar hoe maak ik nu een button die print.php?ID=XXXX oproept?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

12/04/2018 19:18:16
Quote Anchor link
Je geeft het iframe bij de definitie een id mee. Bijvoorbeeld <iframe id=“samenvatting” > en bij de button <button onclick=“printIframe(‘samenvatting’);”>PRINT</button>
En klaar is het. Als je pagina wilt instellen, bijvoorbeeld geen achtergrondfiguur, zoek dan eens op @print css.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/04/2018 14:23:45
Quote Anchor link
Ik heb letterlijk het volgende:

Link:test

print.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printPage() { print(); }
</script>
</head>

<body>

Deze pagina moet geprint worden.
</body>
</html>


paginametbutton.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printIframe(id)
{
    var iframe = document.frames ? document.frames[id] : document.getElementById(id);
    var ifWin = iframe.contentWindow || iframe;
    iframe.focus();
    ifWin.printPage();
    return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe url="print.html" id="test"></iframe>
    <button onclick="printIframe('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


Maar er gebeurt niks als je op de print-knop drukt... in geen een browser... Wat gaat er mis?
Gewijzigd op 13/04/2018 14:25:23 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2018 14:47:10
Quote Anchor link
Wat zegt de JS-debugger?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

13/04/2018 15:18:02
Quote Anchor link
Hier heb je een werkende functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();// focus on contentWindow is needed on some ie versions
            frm.print();
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe url="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


Succes!
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 10:06:44
Quote Anchor link
Hi Jan,

Super, de printfuctie wordt nu geladen.
Enige probleem is dat de preview in de printfunctie helemaal leeg is. En dat is print.html niet.
Gaat er nog iets mis bij het laden?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 11:16:03
Quote Anchor link
Ja, het moet iframe src zijn en niet iframe url.
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 13:24:03
Quote Anchor link
Thanks!
Het werkt nu in Safari en Firefox... Chrome niet, IE weet ik niet.
Valt daar nog wat aan te doen?
Ik heb nu dit:

test.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();// focus on contentWindow is needed on some ie versions
            frm.print();
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe src="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


print.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printPage() { print(); }
</script>
</head>

<body>
Hier alles wat geprint moet worden...
</body>
</html>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 17:13:31
Quote Anchor link
Probeer het eens met frm.printPage() in plaats van frm.print(). Dan gebruik je de print functie binnen de pagina zodat het door Chrome en Safari niet als onveilig bestempeld wordt.
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 19:48:06
Quote Anchor link
Dan gebeurt er bij mij nog niks in Chrome, bij jou wel Ben?
Safari en Firefox werkt wel...
IE kan ik niet testen....
Gewijzigd op 14/04/2018 19:49:29 door Daan Vee
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 21:03:49
Quote Anchor link
Zo werkt het in Firefox, IE, Edge en Chrome. Safari kan ik niet testen:
test.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();
            frm.postMessage('print', '*');
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe src="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


print.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
(function() {
  window.addEventListener('message', function(event) {
    if (event.data == 'print') {
      window.print();
    }
  });
})();
</script>
</head>

<body>
Hier alles wat geprint moet worden...
</body>
</html>
Gewijzigd op 14/04/2018 21:06:16 door Ben van Velzen
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 21:43:29
Quote Anchor link
Super het werkt, zelfs in Safari!

Nog 1 ding, hoe zorg ik ervoor dat het iframe in alle browsers verborgen is?
Dit lijkt niet te werken...?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<iframe src="print.html" id="test" style="display:none;"> </iframe>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 21:45:02
Quote Anchor link
visibility: hidden al geprobeerd?

Edit:
Ik lees ook dat HTML5 een hidden argument heeft voor haast elke tag.
Gewijzigd op 14/04/2018 21:46:47 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 21:55:52
Quote Anchor link
display:none werkt wel maar zal niets printen.
visibility: hidden; width:0; height: 0 verbergt voor mij correct.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 22:00:20
Quote Anchor link
Speel anders eens met opacity-properties, en eventueel zelfs met de @media print
Gewijzigd op 14/04/2018 22:01:08 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 23:29:59
Quote Anchor link
Super, alles werkt! Thanks allemaal!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 23:37:31
Quote Anchor link
Welke oplossing heb je nu toegepast?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.