query blijft maar fout gaan ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
J A

J A

31/03/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik word echt een keer gek. Ik voor een installatie script een query nodig voor de database. Maar hij blijft maar fout gaan en kan de fout echt niet vinden. Dit geeft hij als foutmelding:

Quote:
Notice: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; CREATE TABLE portfolio_gemaakt (
In query: CREATE TABLE portfolio ( id int(11) NOT NULL auto_increment, voorbeeld varchar(255) NOT NULL, naam varchar(255) NOT NULL, opdracht text NOT NULL, resultaat varchar(255) NOT NULL, lyte varchar(255) NOT NULL, lytewidth int(11) NOT NULL, lyteheight int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) ); CREATE TABLE portfolio_gemaakt ( id int(11) NOT NULL auto_increment, portfolio_id int(11) NOT NULL, techniek_id int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) in /home/jordi/domains/jordi.frih.net/public_html/test/install.php on line 197


En hier is het stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php
if(!$db = mysql_connect($_POST['database_host'], $_POST['database_gebruikersnaam'], $_POST['database_wachtwoord']))
        {

            $_SESSION['errors']['database_host'] = true;
            $_SESSION['errors']['database_gebruikersnaam'] = true;
            $_SESSION['errors']['database_wachtwoord'] = true;
            $errors[] = 'Kon geen verbinding krijgen met database';
        }

        else
        {
            if(!mysql_select_db($_POST['database_dbnaam'], $db))
            {

                $_SESSION['errors']['database_dbnaam'] = true;
                $errors[] = 'Kon de database niet selecteren';
            }

            else
            {
                $query = "
                    CREATE TABLE portfolio (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        voorbeeld varchar(255) NOT NULL,
                        naam varchar(255) NOT NULL,
                        opdracht text NOT NULL,
                        resultaat varchar(255) NOT NULL,
                        lyte varchar(255) NOT NULL,
                        lytewidth int(11) NOT NULL,
                        lyteheight int(11) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE portfolio_gemaakt (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id int(11) NOT NULL,
                        techniek_id int(11) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE ratings (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id varchar(80) NOT NULL,
                        rating_num int(11) NOT NULL,
                        IP varchar(25) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    CREATE TABLE techniek (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        omschrijving varchar(255) NOT NULL,
                        PRIMARY KEY  (id)
                    );

                    INSERT INTO techniek VALUES (1, 'PSD');
                    INSERT INTO techniek VALUES (2, 'HTML');
                    INSERT INTO techniek VALUES (3, 'CSS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (4, 'JS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (5, 'FLASH');
                    INSERT INTO techniek VALUES (6, 'PHP');

                    CREATE TABLE admin (
                        admin_naam VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        admin_wachtwoord VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        url VARCHAR(255) NOT NULL ,
                        layout_soort VARCHAR(8) NOT NULL ,
                        layout_vorm VARCHAR(11) NOT NULL ,
                        plaatjes INT(11) NOT NULL ,
                        lytebox_kleur VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_flash VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_border VARCHAR(6) NOT NULL ,
                        lytebox_snelheid INT(2) NOT NULL
                    );

                    INSERT
                        INTO
                            admin
                        VALUES
                        (
                            '"
.$_POST['admin_naam']."',
                            '"
.$_POST['admin_wachtwoord']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_url']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_soort']."',
                            '"
.$_POST['portfolio_vorm']."',
                            "
.$_POST['portfolio_plaatjes'].",
                            '"
.$_POST['lytebox_kleur']."',
                            '"
.$_POST['lytebox_flash']."',
                            '"
.$_POST['lytebox_border']."',
                            "
.$_POST['lytebox_snelheid']."
                        );
                "
;

                if(!$res = mysql_query($query))
                {

                    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$query);
                }


                else
                {
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 06:18:41
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/03/2008 20:53:00
Quote Anchor link
Hij klaagt dus over die puntkomma (regel 29 van jouw voorbeeld).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 20:56:00
Quote Anchor link
1) Met PHP een database of tabel aanmaken leidt in 99 van de 100 gevallen tot grote/zeer grote (veiligheids-) problemen.
2) Je gebruikt geen enkele vorm van beveiliging, nog meer problemen zijn je deel
3) mysql_query() kan maar 1 query uitvoeren, jij probeert er 12 uit te voeren. Vandaar dat de boel stuk loopt na de eerste query, dus ná de ;

Offtopic: diverse tabellen met onderlinge relaties, maar de relaties (de foreign keys) ontbreken. Er zijn dus geen relaties, er is geen sprake van een relationele database.
 
J A

J A

31/03/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Het is dus slimmer om gewoon de gebruiker de tabellen toe te voegen. :)
 
Martijn B

Martijn B

31/03/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Je zou sql bestanden kunnen verwerken.

Dan kun je zowel handmatig de bestanden uitvoeren of door een script.

Uiteraard moet dat script na het uitvoeren wel onklaar worden gemaakt.

edit:

MySQLi kan volgens mij meerdere queries uitvoeren.

http://nl.php.net/manual/en/function.mysqli-multi-query.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Jordi schreef op 31.03.2008 20:58:
Het is dus slimmer om gewoon de gebruiker de tabellen toe te voegen. :)
Dat zeg ik niet. Ik zeg wel dat je in 99 van de 100x tegen problemen gaat aanlopen, zie jouw huidige problemen en het onbreken van iedere vorm van beveiliging.

Tevens probeer je dingen te doen helemaal niet kunnen, dat duidt op een gebrek aan kennis. Zorg dat je eerst voldoende afweet van PHP voordat je met dit soort installatie-scripts aan de slag gaat, er kan een hele hoop fout gaan.
 
Martijn B

Martijn B

31/03/2008 21:09:00
Quote Anchor link
^^

Van fouten leer je gelukkig ook.
 
J A

J A

31/03/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Quote:
Tevens probeer je dingen te doen helemaal niet kunnen


Het enige wat niet kon is zoveel dingen uitvoeren in in 1 keer. Maar ik heb toch maar besloten al het werk door de gebruiker zelf te laten doen :)
 
Frank -

Frank -

31/03/2008 21:38:00
Quote Anchor link
Uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$aSQL
= array(
  "CREATE TABLE blablabla",
  "CREATE TABLE nog_meer_blablabla",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "INSERT INTO blablabla ...",
  "CREATE TABLE bullshit"
);

foreach($aSQL as $query){
  if(!mysql_query($query)){
    echo mysql_error().$query; // blijkbaar iets mislukt
  }
}

?>

Array's doen wonderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.