Query display werkt niet (gastenboek)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Henk Guuwis

Henk Guuwis

06/01/2013 16:34:14
Quote Anchor link
Beste community,

Ben begonnen aan mijn eerste gastenboek, maar ik loop tegen een probleem op. Het laten displayen van het gastenboek werkt niet. (de database heet gastenboek, en de query guestbook) Ik weet zeker dat ik het juiste wachtwoord gebruik, aangezien het erinstoppen van de info wel werkt, maar de display niet. Ik laat het PhP scripje zien via een iframe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$db_server
= "localhost";
$port = "3351";
$login_user = "//user";
$login_password = "//pass";
$login_database = "gastenboek";

$sql = "SELECT name, message, date FROM guestbook ORDER BY id";

$result = mysql_query("guestbook");

while($row=mysql_fetch_array($result))
{

  echo "<br><table style=\"border:#666666 1px solid;font-family:Georgia;font-size:14px\">" ;
  echo "<tr>";
  echo '<td bgcolor="#666666"><font color=black> written by '.$row[0].' on Now: '.date('d-m-y');
  echo '</font></td></tr>v';
  echo "<tr><td>Comments :<br> $row[2]</td></tr>";
  echo "</table><br>";
}


mysql_free_result($result);
mysql_close($link);  
?>


en ik krijg de volgende foutmeldingen:


Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:path.php on line 11

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:path.php on line 11

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\path.php on line 13

Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\path.php on line 23

Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:path.php on line 24

Ziet iemand wat ik fout doe of hoe het anders moet?

bij voorbaat dank
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 12:32:27
 

06/01/2013 16:37:47
Quote Anchor link
Je opent geen connectie.. Je geeft wel de gegevens op maar doet geen connect.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$con
= mysql_connect("localhost","peter","abc123");
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }


// some code
?>
Gewijzigd op 06/01/2013 16:38:31 door
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2013 16:38:54
Quote Anchor link
Waar is de connectie met je database?
Ik mis de mysql_connect() en mysql_select_db() functie.

Verder moet je in de mysql_query juist $sql plaatsen, want 'gastenboek' is namelijk geen query.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

06/01/2013 16:39:03
Quote Anchor link
Snap je wel wat je aan het doen bent? Misschien klinkt het vervelend maar zal eerst even wat tutorials opzoeken .
 
Henk Guuwis

Henk Guuwis

06/01/2013 16:50:57
Quote Anchor link
Wow daar heb ik dus totaal overheen gekeken, heb de code aangepast, nu werkt het!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

$db_server
= "localhost";
$port = "3351";
$login_user = "//user";
$login_password = "//pass";
$login_database = "gastenboek";

$db = mysql_connect ($db_server . ":" . $port, $login_user,
$login_password);
mysql_select_db("$login_database");

$sql = "SELECT name, message, date FROM guestbook ORDER BY id";

$result = mysql_query("$sql");

while($row=mysql_fetch_array($result))
{

  echo "<br><table style=\"border:#666666 1px solid;font-family:Georgia;font-size:14px\">" ;
  echo "<tr>";
  echo '<td bgcolor="#666666"><font color=black> written by '.$row[0].' on Now: '.date('d-m-y');
  echo '</font></td></tr>v';
  echo "<tr><td>Comments :<br> $row[2]</td></tr>";
  echo "</table><br>";
}


mysql_free_result($result);
mysql_close($link);  
?>


krijg alleen nog:

Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\domains\leiderschap-in-vertrouwen.nl\wwwroot\guestbookDisplayTest.php on line 28

P.S. Nick, ik doe dit juist omdat ik wil leren. Ik heb al tig tutorials bekeken en zo ben ik hierop gekomen. maar toch bedankt voor je advies ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2013 16:53:25
Quote Anchor link
Waar komt $link vandaan?

Ik zie ondanks het werkt toch een aantal onvolkomenheden in het script:
- Geen foutafhandeling
- Variabelen buiten quotes

Lees ook dit eens door:
http://www.phptuts.nl/view/41/
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

06/01/2013 16:53:28
Quote Anchor link
Ooh oke dan snap ik het sorry ;) mysql_close($link); waar staat de variable $link ?
 
Henk Guuwis

Henk Guuwis

06/01/2013 17:09:54
Quote Anchor link
Oke, vanaf nu ga ik eerst beter kijken voor ik zo'n domme foutmelding post, dat was ik inderdaad vergeten, opgelost door: $link = mysql_connect($db_server . ":" . $port, $login_user, $login_password);

super bedankt nick en aar! vind dit echt een top forum.
 

06/01/2013 17:10:47
Quote Anchor link
@nick

$link staat nergens in je code gedefineerd, dit is de var $db want daar maak je je connectie in.

Dus $link vervangen met $db.
Toch idd wat theorie gaan leren hierover, tis niet iets moeilijks.
Je gaat namelijk een verbinding met MySQL sluiten.. waar open je die... in $db..

Suc6 :)
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

06/01/2013 17:13:41
Quote Anchor link
@rick ? Huh ik snap het hoor xd ik vroeg aan de TS waar die $link vandaan komt xd zodat hij door heeft van hmm oohja ,

dusja mja het is opgelost .
Gewijzigd op 06/01/2013 17:14:32 door nick van der heijden
 

06/01/2013 17:15:54
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 06/01/2013 17:13:41:
@rick ? Huh ik snap het hoor xd ik vroeg aan de TS waar die $link vandaan komt xd zodat hij door heeft van hmm oohja ,

dusja mja het is opgelost .


Sorry sorry ik las de verkeerde naam.. excuus!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.