Query fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »
Milo

Milo

20/09/2009 19:23:00
Quote Anchor link
Op een een of andere vreemde manier wil de volgende query niet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$sql
= mysql_query("INSERT INTO
                    school_gebruikers
                        (
                        gebruikersnaam,
                        wachtwoord,
                        naam,
                        geboortedatum
                        )
                    VALUES
                            (
                        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."',
                        '"
.mysql_real_escape_string(md5($_POST['wachtwoord']))."',
                            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
                        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['geboortedatum'])."'
                            )
                        "
);
if(mysql_query($sql))
{

    echo 'Er is een fout opgetreden probeer het later opnieuw';
}

else
{
    echo 'Je bent succesvol geregistreerd';
}

?>


het is een heel simpele query maar ik kan de fout niet ontdekken jullie wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 03:27:17
 

20/09/2009 19:26:00
Quote Anchor link
Er mist foutafhandeling. Je kunt beter de query in een aparte string stoppen zodat je die kunt echo'en als er een fout is. Je moet mysql_real_escape_string gebruiken, anders kan iedereen allerlei geintjes met je database uithalen.
 
Milo

Milo

20/09/2009 19:29:00
Quote Anchor link
Ik heb nu ook alleen een basic query gemaakt... maar hij werkt niet.
 

20/09/2009 19:32:00
Quote Anchor link
Hoe wil je een fout ontdekken als
Karl schreef op 20.09.2009 19:26:
Er mist foutafhandeling.

En dan is het ook nog beter om
Karl schreef op 20.09.2009 19:26:
Je kunt beter de query in een aparte string stoppen zodat je die kunt echo'en als er een fout is.

want dan zie je wat er fout gaat.
En natuurlijk niet te vergeten
Karl schreef op 20.09.2009 19:26:
Je moet mysql_real_escape_string gebruiken, anders kan iedereen allerlei geintjes met je database uithalen.


Edit: Ow je hebt de boel aangepast.
Je mist nog steeds de echo van de query.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jens erd

Jens erd

20/09/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ERROR_REPORTING(E_ALL);
$sql = "
INSERT INTO
school_gebruikers
(gebruikersnaam, wachtwoord, naam, geboortedatum)
VALUES
('"
.$_POST['gebruikersnaam']."', '".md5($_POST['wachtwoord'])."', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['geboortedatum']."')";  

$query = mysql_query($sql) OR DIE(mysql_error());
?>


ff snel in mekaar gepruts, kijk is of hij wat doet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens erd
 

20/09/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Jens schreef op 20.09.2009 19:36:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ERROR_REPORTING(E_ALL);
$sql = "
INSERT INTO
school_gebruikers
(gebruikersnaam, wachtwoord, naam, geboortedatum)
VALUES
('"
.$_POST['gebruikersnaam']."', '".md5($_POST['wachtwoord'])."', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['geboortedatum']."')";  

$query = mysql_query($sql) OR DIE(mysql_error);
?>


ff snel in mekaar gepruts, kijk is of hij wat doet..

Dat wat Milo nu heeft is goed. VEEL beter dan die troep van jouw. Ga eens php & mysql leren!
Wat Milo wel mist is mysql_error()
 
Steen

steen

20/09/2009 19:38:00
Quote Anchor link
md5 zou ik in mysql zelf doen, functies met kleine letters, slechte foutafhandeling en je vergeet mysql_real_escape_string() tegen SQl-injecties.
 
Jens erd

Jens erd

20/09/2009 19:45:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 20.09.2009 19:38:
Jens schreef op 20.09.2009 19:36:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ERROR_REPORTING(E_ALL);
$sql = "
INSERT INTO
school_gebruikers
(gebruikersnaam, wachtwoord, naam, geboortedatum)
VALUES
('"
.$_POST['gebruikersnaam']."', '".md5($_POST['wachtwoord'])."', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['geboortedatum']."')";  

$query = mysql_query($sql) OR DIE(mysql_error);
?>


ff snel in mekaar gepruts, kijk is of hij wat doet..

Dat wat Milo nu heeft is goed. VEEL beter dan die troep van jouw. Ga eens php & mysql leren!
Wat Milo wel mist is mysql_error()


excuses 'dat ik zulke brakke scripts' schrijf, maar het gaat er hier echt niet om dat het er mooi uitziet, het gaat erom dat hij weet waar het foutgaat en het zo kan maken dat het wél goed gaat.
 

20/09/2009 19:51:00
Quote Anchor link
Jens schreef op 20.09.2009 19:45:
Karl schreef op 20.09.2009 19:38:
Jens schreef op 20.09.2009 19:36:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ERROR_REPORTING(E_ALL);
$sql = "
INSERT INTO
school_gebruikers
(gebruikersnaam, wachtwoord, naam, geboortedatum)
VALUES
('"
.$_POST['gebruikersnaam']."', '".md5($_POST['wachtwoord'])."', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['geboortedatum']."')";  

$query = mysql_query($sql) OR DIE(mysql_error);
?>


ff snel in mekaar gepruts, kijk is of hij wat doet..

Dat wat Milo nu heeft is goed. VEEL beter dan die troep van jouw. Ga eens php & mysql leren!
Wat Milo wel mist is mysql_error()


excuses 'dat ik zulke brakke scripts' schrijf, maar het gaat er hier echt niet om dat het er mooi uitziet, het gaat erom dat hij weet waar het foutgaat en het zo kan maken dat het wél goed gaat.

De bedoeling van jou script is dat het script 'dood' gaat (wat ook niet een nette manier is), en dan de error laat zien.
Maar jou script is dus zo brak geschreven, dat er geen error komt maar gewoon mysql_error. Php denkt namelijk dat dat een constante is, wat het natuurlijk niet is, dus maakt ie er maar een string van.
Dat noem ik echt wel slecht.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2009 19:52:00
Quote Anchor link
In je eerste post voer je een query uit op een resultset van de eerste query.
 
Jens erd

Jens erd

20/09/2009 19:58:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 20.09.2009 19:51:
Jens schreef op 20.09.2009 19:45:
Karl schreef op 20.09.2009 19:38:
Jens schreef op 20.09.2009 19:36:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ERROR_REPORTING(E_ALL);
$sql = "
INSERT INTO
school_gebruikers
(gebruikersnaam, wachtwoord, naam, geboortedatum)
VALUES
('"
.$_POST['gebruikersnaam']."', '".md5($_POST['wachtwoord'])."', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['geboortedatum']."')";  

$query = mysql_query($sql) OR DIE(mysql_error);
?>


ff snel in mekaar gepruts, kijk is of hij wat doet..

Dat wat Milo nu heeft is goed. VEEL beter dan die troep van jouw. Ga eens php & mysql leren!
Wat Milo wel mist is mysql_error()


excuses 'dat ik zulke brakke scripts' schrijf, maar het gaat er hier echt niet om dat het er mooi uitziet, het gaat erom dat hij weet waar het foutgaat en het zo kan maken dat het wél goed gaat.

De bedoeling van jou script is dat het script 'dood' gaat (wat ook niet een nette manier is), en dan de error laat zien.
Maar jou script is dus zo brak geschreven, dat er geen error komt maar gewoon mysql_error. Php denkt namelijk dat dat een constante is, wat het natuurlijk niet is, dus maakt ie er maar een string van.
Dat noem ik echt wel slecht.


nadat ik mijn bericht geplaatst ahd heb ik het direct bewerkt op de fout, in die tijd dat ik daarmee bezig was zul je wel op quote gedrukt hebben, het is een snelheidsfoutje, sorry dan voor het misverstand.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

20/09/2009 21:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$sql
"INSERT INTO
                    school_gebruikers
                        (
                        gebruikersnaam,
                        wachtwoord,
                        naam,
                        geboortedatum
                        )
                    VALUES
                            (
                        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."',
                        '"
.mysql_real_escape_string(md5($_POST['wachtwoord']))."',
                            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
                        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['geboortedatum'])."'
                            )
                        "
;
if(!mysql_query($sql))
{

    echo 'Er is een fout opgetreden probeer het later opnieuw('.mysql_error().')';
}

else
{
    echo 'Je bent succesvol geregistreerd';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.