query wordt niet uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »
Joren vh

joren vh

28/12/2013 12:16:27
Quote Anchor link
Hallo,

voor een project dien ik enkel gegevens in de datbase op te slaan die uit een formulier komen. Mijn controle etc werkt allemaal maar vanaf dat mijn script aan de mysqli_query komt gebeurt er niets meer en ik zie niet waar mijn fout zit.
Mijn kolommen in de betreffende tabel: PK_fotoID, FK_UserID, foto, seisoon.
De user is nog even hard coded omdat mijn login en registratie systeem nog niet geschreven is.

Als ik iets niet invul krijg ik mooi mijn foutmeldingen. Maar als ik alles correct invul krijg ik enkel mijn var_dump's te zien en voor de rest krijg ik een witte pagina, als ik in mijn database ga kijken is er ook niets bijgekomen.

mijn code die ik aan het schrijven ben (momenteel nog buiten mijn applicatie om het deftig te kunnen testen en vooral begrijpen omdaar na prober te implementeren).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    $connect
= new mysqli('localhost', 'root', 'root', 'ioutfit');
    if(isset($_POST['send'])) {
        var_dump($_FILES['myfile']);
        var_dump($_POST);
        //echo 'the form has been submitted';
        if($_FILES['myfile']['size'] == 0) {
            //geen bestand geselecteerd
            echo "Gelieve een foto te selecteren";
        }

        if($_POST['seisoon'] == null) {
            echo "gelieve een seisoon in te vullen";
        }

        else {
            $file = file_get_contents($_FILES['myfile']['tmp_name']);
            $seisoon = $_POST['seisoon'];
            $seisoon = strtolower($seisoon);
            $user = 1;
            if($seisoon == "winter" || $seisoon == "lente" || $seisoon == "zomer" || $seisoon == "herfst") {
                //echo 'check!';
                $query = "INSET INTO tblFotos (PK_userID, foto, seisoon) VALUES (" . $user . "," . $file. "," . $seisoon . ")";
                $result = mysqli_query($connect, $query);
                if(!$result) {
                    die("Database query faild : " + mysqli_error($connect));
                }

                else {echo 'success';}
            }

            else {
                echo 'gelieve een geldig seisoon in te vullen';
            }
        }
    }

?>

<form method="post" action="input-test.php" id="upload-form" name="upload-form" enctype="multipart/form-data">
<input id="myfile" name="myfile" type="file" accept="image/*;capture=camera">
<input id="seisoon" name="seisoon" type="text" />
<input type="submit" name="send" id="send" value="send" />
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 10:10:41
 
Erwin H

Erwin H

28/12/2013 12:41:07
Quote Anchor link
Komt misschien lullig over, maar ik denk dat je serieus naar je spelling moet gaan kijken. Dan heb ik het niet over 'seisoon' (bedenk de namen die je wilt), maar wel over 'INSET' in plaats van 'INSERT'.
Verder missen ook de quotes in je query, om elke string waarde die je in wilt voeren dienen quotes te staan, net als om strings in php.
 
Joren vh

joren vh

28/12/2013 12:42:59
Quote Anchor link
Erwin, foutje van mij die INSET had ik geschreven om een error uit te lokken omdat ik een blank scherm kreeg en ben dit vergeten terug aan te passen toen ik het hier poste. Dus dit was met opzet gedaan.
Ik heb reeds overal al met quotes proberen te werken maar dit was ook tevergeefs.

Toevoeging op 28/12/2013 12:52:04:

EDIT:
ik had bij mijn error check een + (javascript) ipv een . (php) staan.

Nu krijg ik onderstaande error:
Database query faild : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '±ïÑ­¼§&µœ&¨4AÔIš‘ c¨3H`v’Éä>kíÙ;3™=“™’ß‚' at line 1

Toevoeging op 28/12/2013 12:54:28:

EDIT2:
kleinere foto geeft deze error: MySQL server has gone away

Toevoeging op 28/12/2013 13:04:38:

EDIT3:

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "INSERT INTO tblFotos (PK_userID, foto, seisoon) VALUES ('" . $user . "','" . $file. "','" . $seisoon . "')";
                $result = mysqli_query($connect, $query);
                if(!$result) {
                    die("Database query faild : " . mysqli_error($connect));
                }

                else {echo 'success';}
?>
Gewijzigd op 28/12/2013 13:05:15 door joren vh
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/12/2013 14:31:39
Quote Anchor link
Je moet de variabelen die je insert escapen, ook de foto.
 
Joren vh

joren vh

28/12/2013 17:05:15
Quote Anchor link
Het probleem zatem blijkbaar in het feit dat ik mijn $file nog moest decode met base64 om het in mijn blob in de database te krijgen.
Nu werkt mijn script wel op mijn local server maar van zodra ik deze op mijn webserver zet plaatst hij mijn $file in de betrefende kolom maar is deze leeg?
Iemand enig idee hoe dit kan komen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
    $connect
= new mysqli('localhost', 'root', 'root', 'ioutfit');
    if(isset($_POST['send'])) {
        var_dump($_FILES['myfile']);
        var_dump($_POST);
        //echo 'the form has been submitted';
        if($_FILES['myfile']['size'] == 0) {
            //geen bestand geselecteerd
            echo "Gelieve een foto te selecteren";
        }

        if($_POST['seisoon'] == null) {
            echo "gelieve een seisoon in te vullen";
        }

        else {
            $file = file_get_contents($_FILES['myfile']['tmp_name']);
            $file = base64_decode($file);
            $seisoon = $_POST['seisoon'];
            $seisoon = strtolower($seisoon);
            $user = 1;
            if($seisoon == "winter" || $seisoon == "lente" || $seisoon == "zomer" || $seisoon == "herfst") {
                //echo 'check!';
                //mysql_ping($connect);

                $query = "INSERT INTO tblFotos (FK_userID, foto, seisoon) VALUES (" . $user . ",'" . $file. "','" . $seisoon . "')";
                $result = mysqli_query($connect, $query);
                echo $file;
                if(!$result) {
                    die("Database query faild : " . mysqli_error($connect));
                }

                else {echo 'success';}
            }

            else {
                echo 'gelieve een geldig seisoon in te vullen';
            }
        }
    }

?>

<form method="post" action="input-test.php" id="upload-form" name="upload-form" enctype="multipart/form-data">
<input id="myfile" name="myfile" type="file" accept="image/*;capture=camera">
<input id="seisoon" name="seisoon" type="text" />
<input type="submit" name="send" id="send" value="send" />
</form>


Toevoeging op 28/12/2013 17:13:23:

EDIT
HEt probleem dat ik net beschreven heb blijkt zich enkel voor te doen als ik via mijn gsm een foto trek en wil uploaden.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2013 17:16:05
Quote Anchor link
Maar je gaat toch geen foto wegschrijven in een database?
Je upload de foto en schrijft het pad/de naam weg in de database.
 
Joren vh

joren vh

28/12/2013 17:18:49
Quote Anchor link
I know maar mijn deadline voor school zit te dicht bij om de hele applicatie nog om te gooien dus ik moet het zo werkend krijgen. Als ik er later nog iets mee wil gaan doen moet ik dit inderdaad nog aanpassen. Maar voor nu moet het dus zo werken.
Mijn vraag blijft: waarom werkt dit op computer wel maar mobiel niet? Ik kan via mijn iphone mooi een foto trekken of selecteren, deze voegt hij dan ook toe aan het formulier als ik het verzend krijg ik mooi mijn var_dump van die file te zien maar in de database is deze ingevuld maar LEEG dus 0 bytes groot. Hoe komt dit?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.