random nummer hetzelfde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »
Tim

tim

05/04/2007 19:14:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met een script, dan vul je een tafel in en dan moet je de goede antwoorde invullen:-P
Maar als ik rand(0,10) doe krijg ik (logies) bij de if vergelijking iets anders dan wat je had moeten invullen, ik heb al gebrobeert met case, maar hetzelfde pprobleem....
hoe zorg je dat die rand hetzelfde blijft???
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 14:18:09
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

05/04/2007 19:16:00
Quote Anchor link
Je kan de waarde in een Session zeteen..

Ik snap eigelijk niet precies wat je bedoelt, maar ik denk dat je wel wat aan sessions hebt
 
Tim

tim

05/04/2007 19:18:00
Quote Anchor link
@freek: Heb ik ook al geprobeert, maar aangezien er 20x iets gerandomd moet worden..
maar ik bedoel dus dat ik het getal niet kan controleren omdat de random steeds verandert
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

05/04/2007 19:20:00
Quote Anchor link
heb je misschien een stukje van je code dan kunnen we/ik het beter zien?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/04/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Nog eens. Even diep ademen. En leg nou nog eens duidelijk uit wat de bedoeling is. Ik denk dat niemand hier ook maar enigszins iets van begrijpt.
 
Tim

tim

05/04/2007 19:25:00
Quote Anchor link
http://www.skateboardmove.nl/test/rekenen/begin.php
vul daar een tafel in(voor het gemak 1:P)
dan druk je op klikerdeklik
en dan kom je bij begin2.php
hier de code van begin2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$rand
= rand(0,10);
if (!isset($_POST["ingevuld"])) {//als er niks is ingevuld
?>

<form method="post" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"] ?>">
<?php echo $rand ?>x<?php echo $_SESSION["tafel"] ?> = <input type="text" name="ingevuld" />
<input type="submit" name="verzend" value="vul in!" />
</form>
<?php
} else {//als er wel iets ingevuld is
$uitkomst = $rand*$_SESSION["tafel"];//maak de uitkomst
if ($uitkomst == $_POST["ingevuld"]) {//als het goed is ingevuld
echo "goed!";
}
else {//dus als het fout is ingevuld
echo "fout!";
}
}

?>

Nu snap je denk ik wel wat er gebeurt..
als ik het ga controleeren bij if ($uitkomst == $_POST["ingevuld"]) { krijg je natuurlijk een heel ander antwoord dan wat je in moest vullen..

ik hoop dat het zo duidelijk is..
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

05/04/2007 19:58:00
Quote Anchor link
Bij iedere refresh heeft $rand een andere inhoud.
Als je iets invult en je drukt op vul in refresht de pagina. Dus krijgt $rand een nieuwe inhoud.

Ik stel voor om $rand in een cookie te zetten, en dan na de else er dit van te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_COOKIE['rand'] != 0)
{

$uitkomst = $_COOKIE['rand']*$_SESSION['tafel'];
if($uitkomst == $_POST['ingevuld'])
{

echo "goed!";
}
else{
echo "fout!";
// hier even een nieuw formuliertje?
}
}
else{
// cookie bestaat niet
}
?>


EDIT: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Tim

tim

05/04/2007 20:27:00
Quote Anchor link
Ik ben een noob maar het lukt niet egt (lees egt niet)
Wil je misschien iets meer uitleg geven??
heel erg bedankt, ook hoe snel de mensen hier reageren:P
 
RT

RT

05/04/2007 21:15:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dit wilt:
je vult bijv 1 in en dan wil je laten zien:
1×1 = 1
2×1 = 2
3×1 = 3
..×.. = ..
etc etc

of niet?
 
Tim

tim

09/04/2007 18:53:00
Quote Anchor link
nee
Het is voor school, dan moeten kinderen dus antwoord geven op die vraag:P

Edit:

sorry dat ik het altijd zo vaag uitleg maar ik ben nog maar een kind:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door tim
 
Paul K

Paul K

09/04/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Oo_dj_tm_oO schreef op 09.04.2007 18:53:
nee
Het is voor school, dan moeten kinderen dus antwoord geven op die vraag:P

Edit:

sorry dat ik het altijd zo vaag uitleg maar ik ben nog maar een kind:P

Kijk dat moeten we hebben :P
Ik ben ook nog wel kind ^^ (pas 13) voeg je me toe @ msn (kijk maar in profiel wat die is)
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

09/04/2007 19:48:00
Quote Anchor link
misschien heb je hier wat aan...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

ob_start();

$tafel = 10; // Welke tafel het is
$begin = 1; // Wat de kleinste vermenigvuldiginsfactor is
$einde = 10;  // Wat de grootste vermenigvuldiginsfactor is

// Een nieuwe som bedenken

$nieuw = rand($begin,$einde);
// Als er nog geen cookie bestaat
if(empty($_COOKIE['rand'])){
    setcookie('rand',$nieuw);
}


// De som
echo $tafel.' x '.$nieuw;
?>


<!-- Het formulier -->
<form action="" method="get">
    <input name="antwoord" type="text" />
    <input type="submit" value="Controlleer" />
</form>

<?php
if(!empty($_GET['antwoord'])){
    $antwoord = $_GET['antwoord'];
    // Controlleren
    if($antwoord == ($_COOKIE['rand']*$tafel)){
        // Goed
        echo '<p>Goed</p>';
    }
else{
        // Fout
        echo '<p>FOUT</p>';
    }
}


// Nieuwe som opslaan
setcookie('rand',$nieuw);

?>
 
Kalle P

Kalle P

09/04/2007 19:55:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk helpt je dit wat meer op weg, en anders kom je maar weer met een vraag.

Overigens leg je iets niet extra vaak uit omdat je een kind bent, maar omdat iemand het niet begrijpt. Dat kan komen omdat ie niet bekend is met wat je zegt of omdat je het niet goed uitlegt. Dat laatste geldt in dit geval.

Dus leg het eens goed uit, adhv code/voorbeelden/dit voorbeeld, wat je precies wilt.

Uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if(!empty($_POST['ingevuld'])){
   $a_ses = $_SESSION['array']; //session array in var zetten.
   //controle gaan uitvoeren

}
else{
    $a_range = range(0, 10); //array vullen van 0 - 10
    shuffle($a_range); // shufflen
    $_SESSION['array'] = $a_range; //sessie proppen
    foreach($a_range as $nr){ // per waarde in de array wat doen
        //op het scherm gooien

        ?>

        <form method="post" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"] ?>">
            <?php echo $nr ?>x<?php echo $_SESSION["tafel"] ?> = <input type="text" name="ingevuld" />
            <input type="submit" name="verzend" value="vul in!" />
        </form>
     <?php
    }
}

?>
 
Tim

tim

10/04/2007 08:11:00
Quote Anchor link
ok, nog een keer, ik zal het probeeren...

Dit programma wordt voor school.
een leerling vult een getal in b.v. de tafel van 2..
dan komt op de volgende pagina een invulvak.
daar voor staat de som, dus de 2 (is ingevuld) en een random getal.

alleen met dat randomgetal gaat dat mis, want elke keer is het random getal anders, dus kan ik het niet controleeren..

nu zoek ik een manier om dat getal wel hetzelfde te krijgen, maar op de manier van arjan, geeft ie een foutmelding van header alredie sent...
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/04/2007 09:43:00
Quote Anchor link
Sla deze dan eens op en test hem uit...
zo kan je namelijk eerst een tafel kiezen, en dan wordt er een som gemaakt met de tafel + een random getal, en het antwoord wordt later gecontrolleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

ob_start();

// Kijken of er wel een tafel is gekozen...
if(!empty($_GET['tafel']) and is_numeric($_GET['tafel'])){
    $tafel = $_GET['tafel']; // Welke tafel het is

    $begin = 1; // Wat de kleinste vermenigvuldiginsfactor is
    $einde = 10;  // Wat de grootste vermenigvuldiginsfactor is
    
    // Een nieuwe som bedenken

    $nieuw = rand($begin,$einde);
    // Als er nog geen cookie bestaat
    if(empty($_COOKIE['rand'])){
        setcookie('rand',$nieuw);
    }

    
    // De som
    $som = $tafel.' x '.$nieuw;
    ?>

    <p><a href="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>">Andere tafel</a></p>    
    <!-- Het formulier -->
    <form action="" method="get">
        <?=$som?> = <input name="antwoord" type="text" />
        <input name="tafel" type="hidden" value="<?=$tafel?>" />
        <input type="submit" value="Controlleer" />
    </form>
    
    <?php
    if(!empty($_GET['antwoord'])){
        $antwoord = $_GET['antwoord'];
        // Controlleren
        if($antwoord == ($_COOKIE['rand']*$tafel)){
            // Goed
            echo '<p>Goed</p>';
        }
else{
            // Fout
            echo '<p>FOUT</p>';
        }
    }

    
    // Nieuwe som opslaan
    setcookie('rand',$nieuw);
}
else{
?>

    <!-- Het formulier om tafel te kiezen -->
    <form action="" method="get">
        <input name="tafel" type="text" />
        <input type="submit" value="Maak tafel" />
    </form>
<?php
}
?>


Zo moet het namelijk lukken...


EDIT:

Deze is met meerdere velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php

session_start();

// Kijken of er wel een tafel is gekozen...
if(!empty($_POST['tafel']) and is_numeric($_POST['tafel'])){
    $tafel = $_POST['tafel']; // Welke tafel het is

    $begin = 1; // Wat de kleinste vermenigvuldiginsfactor is
    $einde = 10;  // Wat de grootste vermenigvuldiginsfactor is
    
    
    // Een nieuwe som bedenken

    $nieuw = range($begin,$einde); //array vullen van $begin - $einde
    shuffle($nieuw); // shufflen
    // Als er nog geen sessie bestaat

    if(empty($_SESSION['rand'][0]) or !empty($_GET['nieuw'])){
        $_SESSION['rand'] = $nieuw;
    }
    
    ?>

    <p><a href="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>">Andere tafel</a></p>    
    <!-- Het formulier -->
    <form action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>" method="post">
        <?php    
        $i
= 1;
        foreach($_SESSION['rand'] as $maal){
            // Als deze al is ingevult, de ingevulde waarde opnieuw in het veld zetten
            if(isset($_POST['antwoord'][$i-1])){
                $antwoord = $_POST['antwoord'][$i-1];
                if($antwoord == $_SESSION['rand'][$i-1]*$tafel){
                    $result = '<span style="color: green;">is Goed</span>';
                }
else{
                    $result = '<span style="color: red;">is FOUT</span>';
                }
            }
else{
                $antwoord = '';
                $result = '';
            }

            // Som nummer - Som - invul veld (incl ingevulde antwoord) - Goed/fout
            ?>

            <p><strong><?=$i++?>:</strong> <?=$tafel.' x '.$maal?> = <input name="antwoord[]" type="text" value="<?=$antwoord?>" /> <?=$result?>
        <?php
        } // Foreach eindigen
        ?>

        <input name="tafel" type="hidden" value="<?=$tafel?>" /></p>
        <input type="submit" value="Controlleer" />
    </form>    
<?php
}else{
?>

    <!-- Het formulier om tafel te kiezen -->
    <form action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>?nieuw=ja" method="post">
        <input name="tafel" type="text" />
        <input type="submit" value="Maak tafel" />
    </form>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arian Stolwijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.