rare tekens in de email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Albert B

Albert B

30/03/2013 10:46:03
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik loop tegen het volgende probleem aan:
Als er in een textveld bijvoorbeeld è,é,ê enz. staat komt er in de email die de inhoud van de velden naar de invuller verstuurt rare tekens te staan. Ik denk dus dat html voornoemde tekens niet herkend. In een platte tekst controlebestand is alles prima leesbaar.
Ik heb geprobeerd via een str_replace commando 2 arrays met elkaar te vergelijken, maar dat werkt ook niet.
Deze arrays heb ik op het web gevonden:
$zoek = array("á", "é", "í", "ó", "ú", "ñ", "ç", "Á", "É", "Í", "Ó", "Ú", "Ñ", "Ç", "à", "è", "ì", "ò", "ù", "À", "È", "Ì", "Ò", "Ù",
"ä", "ë", "ï", "ö", "ü", "Ä", "Ë", "Ï", "Ö", "Ü", "â", "ê", "î", "ô", "û", "Â", "Ê", "Î", "Ô", "Û");

$vervang = array("á", "é", "í", "ó", "ú", "ñ", "ç", "Á",
"É", "Í", "Ó", "Ú", "Ñ", "Ç", "à", "è", "ì", "ò",
"ù", "À", "È", "Ì", "Ò", "Ù", "ä", "ë", "ï", "ö",
"ü", "Ä", "Ë", "Ï", "Ö", "Ü", "â", "ê", "î", "ô", "û", "Â",
"Ê", "Î", "Ô", "Û");

op het scherm werkt dit wel.
Hoe moet ik nu deze input van gebruikers omzetten??
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 08:35:34
 
Eddy E

Eddy E

30/03/2013 11:01:41
Quote Anchor link
Kan je niet beter iets als htmlentities() gebruiken?
Of utf8_encode() of iets soortsgelijks?
 
Albert B

Albert B

30/03/2013 11:07:51
Quote Anchor link
Hallo Eddy,
Ik heb net geprobeerd of htmlentities() een oplossing kunnen zijn, maar jammer genoeg is dat niet het geval. Nu worden ook op het antwoordscherm de rare tekens weergegeven. In de mail ook.
In de head gebruik ik <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
iemand raad?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2013 12:44:14
Quote Anchor link
albert,

zet je database tabellen en kolommen allemaal om in utf8_unicode_ci collatie.
doe na mysql_connect:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_set_charset('utf8',$link);
?>
 
Albert B

Albert B

30/03/2013 13:19:53
Quote Anchor link
Frank,
Dit is al het geval. In mijn database heb ik geen problemen. Ook niet in een txt controlebestand. Na het invullen van een formulier worden è enz. tekens verkeerd weergegeven in de mail niet op het scherm bij de bevestigings boodschap. Het komt alleen voor in de email van de opsteller van het bericht.
 
Eddy E

Eddy E

30/03/2013 13:27:25
Quote Anchor link
Welke email-headers gebruik je? Ook daar het UTF8-charset?
 
Albert B

Albert B

30/03/2013 15:21:15
Quote Anchor link
Hoi Eddy,
Dat was het in de email-header stond de charset op iso-8859-1.
Ik heb het hier aangepast en alles loopt als een zonnetje
heel erg bedankt
Albert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.