Reactie hoogte (CSS)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 08:46:00
Quote Anchor link
Ik heb een script waarbij je dus kunt posten alleen als hij de reacties moet tonen en er is sprake van een overflow wil ik dat hij het hok waar de tekst in komt vergroot.

iemand ideën?

Ik zelf dacht toch misschien table maar daar wacht ik nog ff mee

Alvast bedankt, Ivo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:06:25
 
Erik Rijk

Erik Rijk

23/10/2008 09:13:00
Quote Anchor link
uhm,

Kan je dit iets beter toelichten met misschien een klein code voorbeeld van wat je al hebt?
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 09:18:00
Quote Anchor link
Ok,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
echo '<div id=\'reactie\'>';
echo '<div id=\'linksreactie\'>';
echo '<div id=\'reactieid\'>';
echo  $id;
echo '</div>';
echo '<div id=\'persoonid\'>';
echo    '<a href=\'/forum/files/gebruikers.php/'.$userid.'/\'>'.$naam.'</a>';
echo '<br />';
echo  $posts.' posts';    
echo '</div>';
echo '</div>';
echo '<div id=\'rechtsreactie\'>';    
echo '<div id=\'reactietijd\'>';    
echo $datum;
echo '</div>';
echo '<div id=\'reactietekst\'>';    
echo $tekst;    
echo '</div>';
echo '</div>';
echo '</div>';
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
CSS:

#reactie
{
          margin-top                    : 10px;
         margin-left                        : 25px;
         width                    : 550px;
         border                    : 1px solid #aaa;
         display                        : block;
}
#linksreactie
{
         height                     : 150px;
         width                     : 100px;
         border-right                        : 1px solid #aaa;
         background-color                      : #ccc;        
}
#rechtsreactie
{
         margin-top            : -150px;
         float                    : right;
         width                : 447px;

        
}
#reactieid
{
                 font-weight        : bold;
}
#reactietijd
{
         text-align            : right;
         font-size            : 8pt;
         border-bottom            : 1px solid #aaa;
         height            : 14px;
        
}
#reactietekst
{
          font-size            : 9pt;
         height            : 135px;
         overflow            : auto;
}
#persoonid
{
                 padding-top        : 10px;
         padding-left        : 10px;
         text-align            : center;
        
}


Ik heb het nu met scrollbars opgelost, maar ik wil dat als ik dus een erg grote reactie invoer dat de div groter wordt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#reactietekst
{
          font-size            : 9pt;
}


Zo dus..
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Had ik al gedaan, werkt niet, dan gaat hij buiten de lijnen verder
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Buiten welke lijnen?
Overigens, waarom gebruik je negatieve margins?

Bij dynamische content moet je nooit height of negatieve getallen gebruiken (persoonlijke ervaring).
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 11:53:00
Quote Anchor link
buiten de border van de reactie,
die negative margins had ik omdat anders de rechterkant eronder komt
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Plaats links reactie onder recht reactie en geef links reactie de css; margin-right: 450 px..

Edit: Dat hoef je dus niet meer die lelijke negatieve margin te gebruiken..

Edit 2: Haal ook meteen de width er vanaf. (links reactie)

Edit 3: Plaats op #reactie; "overflow: hidden;" en haal dan eens de height van die tekst houder af..

( Een online voorbeeldje zou ook erg handig zijn.. )

Edit 4: Maak er classes van, aangezien je meerdere reactie's gaat maken op 1 pagina, neem ik aan..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt,

heb je ook een oplossing voor het probleem dat hij bij een te lange tekst gewoon buiten het vak doorgaat ?

==edit==

Top!, doet het nu, bedankt

PS; waarom classes ipv id's ? ikzelf zag het verschil niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 12:05:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 23.10.2008 12:04:
Ok, bedankt,

heb je ook een oplossing voor het probleem dat hij bij een te lange tekst gewoon buiten het vak doorgaat ?
Edit 3.. Door die overflow:hidden op "reactie", zorgt hij ervoor dat de floats gecleared worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 12:06:00
Quote Anchor link
al geedit ;)

Quote:
waarom classes ipv id's ? ikzelf zag het verschil niet
 
Eddy E

Eddy E

23/10/2008 13:29:00
Quote Anchor link
Maar waarom 7(!!!!!) divs gebruiken om 3 regels tekst neer te zetten?
Dat kan véél korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<div class="reactie">';
echo '   <a name="'.$id.'" class="id">' . $id . '</a>';
echo '   <a href="/forum/files/gebruikers.php/'.$userid.'/">'.$naam.'</a>';
echo     $posts.' posts';
echo '   <div class=\'rechtsreactie\'>';    
echo '      <p class="datum">' . $datum . '</p>';
echo '      <p class="tekst">' . $tekst . '</p>';
echo '   </div>';
echo '</div>';
?>


Alle tekst staat standaard links, en met id="rechtsreactie" float je de datum en tekst gelijk uit.
Gebruik divs, spans, en p's waar ze voor zijn. Niet alles in divs zetten.

Enige css wat je nu kan toevoegen is: <h3><a><p>
En dan kan er ook een hoop weg.
Een div met id om tekst vet te maken heeft ook geen nut!
En om het ID weer te geven, koppel er gelijk een <a> aan (zonder link), dan kan je ook naar pagina.php#93 gaan, om direct bericht 93 te laten zien.


ID's gebruik je maar 1 keer!
Dus een id="datum" is heel fout, omdat je dat meerdere keren neerzet.
Gebruik dan een class.
Een id="iets" gebruik je maar 1x, zoals hierboven bij $id.

Om je a-tag hoeft geen div-tag te komen.
Gebruik dit soort CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
div.reactie *
 {
 display: table;
 }


div.reactie a.id
 {
 font-weight: bold;
 }

div.reactie div.reactierechts
 {
 display: block;
 float: right;
 width: 200em;
 }

div.reactie p.datum
 {
 font-weight: bold;
 color: #333;
 }



Helaas wordt :first-child etc nog niet ondersteund, anders zou het nog veel makkelijker/korter kunnen.
Dan zou je namelijk de <p>-tags helemaal geen class/id meer hoeven te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 13:34:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 23.10.2008 13:29:
ID's gebruik je maar 1 keer!
Hier had ik hem al op aangewezen, als je het had gelezen zag je ook dat hij het al had ge-edit.

Edit: Wtf? display: table word nog niet door alle browsers ondersteunt gozer..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Eddy E

Eddy E

23/10/2008 14:34:00
Quote Anchor link
display:table-ondersteuning? Ik dacht dat gewoon CSS 1.1 was en dus ondersteund wordt door alle (fatsoenlijke, moderne) browsers. Zelfs IE7 schijnt het te ondersteunen....

En ja: jij wees op id/classes verhaal, maar de TS heeft het nog niet gevat en gewijzigd (in de beginpost!). Dus wijs ik hem er nog een keer op.
In het begin-post is het nog steeds id's. Vandaar.
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 23.10.2008 14:34:
display:table-ondersteuning? Ik dacht dat gewoon CSS 1.1 was en dus ondersteund wordt door alle (fatsoenlijke, moderne) browsers. Zelfs IE7 schijnt het te ondersteunen....
Je moet ook altijd nog rekening houden met IE 6.. :)
 
- -

- -

23/10/2008 14:51:00
Quote Anchor link
Helaas wel ja... Bannen die hap! (@ IE < 7) Of gewoon gelijk heel IE.... :/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 14:54:00
Quote Anchor link
iChris schreef op 23.10.2008 14:51:
Helaas wel ja... Bannen die hap! (@ IE < 7) Of gewoon gelijk heel IE.... :/
Gewoon heel IE door de wc spoelen, gezamenlijk met de rest van al die slechte browsers. (Powah to the webdevelopers, lol.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.