regex <a>...</a>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

16/05/2011 14:40:50
Quote Anchor link
Ik probeer een regelar expression te maken maar het wil niet gaan zo als ik het ingedachten had.

Ik probeer het volgende te zoeken in een string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='...'> <img scr='...'> </a>

De info ophalen die op de plaats van de puntjes staat probeer ik op te halen. En het zou dan moeten werken op alle variante die kunnen. dus als er een class bij staat moet dat niets uit maken (<a class="link" href='...'>).

dit is wat ik heb bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$patroon = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/i';

$part_one = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>/i'; # <a href='...'>
$part_two = '<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>'; # <img scr='...'>
$part_three = '<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>'; #</a>


Ziet iemand waar ik fout ga?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 06:05:04
 
Han eev

Han eev

16/05/2011 15:19:35
Quote Anchor link
http://gskinner.com/RegExr/
Succes, en dan net zolang prutsen totdat het lukt.
Anders zou ik 't maar via de DOM doen.
 
Mark L

Mark L

16/05/2011 17:27:01
Quote Anchor link
Punten die mij opvallen in je regex:
- [\'|\"] Dit betekent NIET ' of ", maar ' of | of " ! Maak hier dus gewoon [\'\"] van. Daarbij hoeft de dubbele quote niet gestript te worden, dus gewoon [\'"]

Ook matcht jouw code dit: <a href='url"><img src='url></a>

Dit wil je natuurlijk niet, dus kun je beter kijken naar een manier om te kijken naar het eerste teken en kijken wanneer deze stopt:
href=([\'"])(.*?)\1

Nu werkt enkel de url ZONDER enige quotes niet...
Hier moeten we nog voor compenseren: (href=([\'"])(.*?)\1|href=([^ ]+))

Daarbij vergeet je dat het ook toegestaan is om spaties e.d. tussen de href en het =-teken te zetten, ook kan dit tussen het =-teken en de waarden...

Ik denk dat je hiermee ver zult komen...
 
Peter  paul

peter paul

17/05/2011 16:49:20
Quote Anchor link
Ik ben al een heel stuk verder gekomen bedankt voor je goede uitleg er bij. Maar nou moet ik nog 1 ding (zo als ik het nou zie) proberen op te lossen.

het moet in dit deel gebeuren. href=([\'"])(.*?)\1

Ik wil graag dat er gecontroleerd wordt of de href eindigt op .jpg, .gif, .png of iets dergelijks.

kan ik daar iets maken als \.(jpg|gif|png)+ dus dat zou dan href=([\'"])(.*?\.(jpg|gif|png)+)\1 zijn

Dit heb ik dan ook getest maar loop tegen het volgende probleem aan.

VB:
<a href="1.htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Na href staat geen van 3 mogelijkheden het is namelijk htm. Dus hij zou deze moeten over slaan. Maar hij gaat gewoon opzoek naar een stuk dat wel matched en dus extract hij 03.htm"><img src="tm_03.jpg
Gewijzigd op 17/05/2011 18:05:53 door peter paul
 
Pim -

Pim -

17/05/2011 17:54:36
 
Mark L

Mark L

17/05/2011 20:03:21
Quote Anchor link
Mag ik je regex tot nu toe zien?

Wat je hiertegen kunt doen ik kijken wat er absoluut niet in een url mag voorkomen. Ik denk nu als eerste aan quotes...

Je kunt namelijk vertellen wat er NIET in mag voorkomen: [^"]

Dan zou ik dit ervan maken: href=([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png))\1
Wat gebeurt hier?
eerst zoeken we op href=

Als we dit gevonden hebben pakken we de quote die erna staat ([\'"]) en slaan deze op als zijnde \1. Dan pakken we de tekst erna en zeggen dat daar geen quote in mag staan. Ik heb geprobeerd om de \1 te gebruiken, maar ik krijg [^\1] niet goed werkend, dus heb ik besloten dat er gewoon GEEN quote in mag... want dat zou je in principe alleen bij Javascript gebruiken, als ik het goed heb.
Daarna zoeken we op de extensie. Deze extensie hoeft niet als aparte variabele opgeslagen te worden: vandaar de ?: aan het begin van de group. En na de inhoud van het href-attribuut volgt de quote.

Als je het helemaal mooi/perfect wilt hebben, moet je denk ik de single en double quote apart matchen en ook nog controleren op eventueel gestripte quotes:

<a href="http://www.quote.nl/quote\".htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Ik heb al gezegd dat er ook spaties/enters tussen de href en het =-teken kan zitten..
Daarbij wil ik ook melden dat een extensie niet alles zegt. Sommige afbeeldingen zijn .php; als ze gerendered worden via GD o.i.d. ... Daarbij kun je natuurlijk ook controleren of de inhoud van het href-attribuut gelijk is aan die van de src.
 
Peter  paul

peter paul

19/05/2011 09:58:23
Quote Anchor link
dit is wat ik tot nu toe heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/<[ \n\r]*a(?:.*?)href[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png|wmv|mpg))\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])(.*?)\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*\/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/is


Maar na veel testen ben ik iets tegen gekomen wat niet gaat zo als ik in gedachten had.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="test.jpg">test</a>
<img src="image.png">
<a href="test2.jpg">test2</a>


Rekent hij ook goed. Dus ik denk dat ik moet proberen er voor te zorgen dat in onderstaande combinatie </a> niet in dat deel mag voor komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
>(?:.*?)<


Maar het probleem is </a> kan op meerdere manieren geschreven worden met spaties en dergelijke. Hoe kan ik dit oplossen?
Gewijzigd op 19/05/2011 10:00:07 door peter paul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.