Regex, dubbele tekens vermijden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/12/2016 16:17:01
Quote Anchor link
Hallo,

Een vraagje ... is het mogelijk (en zo ja hoe) om via een regex dubbele tekens af te keuren?

Wat ik graag zou willen is dat ik bijv. kan aangeven dat er letters en cijfers gebruikt mogen worden, en spaties, punten en streepjes. Dan krijg je zoiets:

pattern="^[- .0-9A-Za-z]$"

Maar ik wil niet dat men dubbele spaties, streepjes en punten kan gebruiken.

Dus dit mag wel: Ozzie.PHP-Hulp
Maar dit niet: Ozzie..PHP--Hulp

Is het mogelijk om in een regex aan te geven dat er alleen 'enkele' streepjes, spaties en punten gebruikt mogen worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:57:33
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/12/2016 18:26:06
Quote Anchor link
Deed dit :

http://www.google.nl/search?q=php+regex+remove+duplicate+characters

Deze bevat de oplossing :

http://stackoverflow.com/a/10342485

Paste het wat aan :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$n
= 'Ozzie..PHP--Hulp';

echo '<p>' . $n . '</p>';

$n = preg_replace('/([\.-\s])\\1+/', '$1', $n);

echo '<p>' . $n . '</p>';

?>
Gewijzigd op 26/12/2016 18:27:31 door Adoptive Solution
 
- SanThe -

- SanThe -

26/12/2016 18:37:22
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 26/12/2016 18:26:06:
Paste het wat aan :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$n
= 'Ozzie..PHP--Hulp';

echo '<p>' . $n . '</p>';

$n = preg_replace('/([\.-\s])\\1+/', '$1', $n);

echo '<p>' . $n . '</p>';

?>


Bron output hier: <p>Ozzie..PHP--Hulp</p><p></p>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/12/2016 18:56:20
Quote Anchor link
Grappig, op m'n Mac doet ie het wel, op m'n NAS niet.

Wel, Ozzie heeft vastwel een 'goed basisboek' waar het in staat hoe je het doet.

Toevoeging op 26/12/2016 19:30:22:

Ik heb geen goed boek, moest dus even in mijn eigen archief bladeren.

Dit moet het wel goed doen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$string
= 'Oz    zie.....PHP----Hulp';

echo '<p>' . $string . '</p>' . PHP_EOL;

$patterns = array();
$patterns[0] = '/\.+/';
$patterns[1] = '/-+/';
$patterns[2] = '/\s+/';

$replacements = array();
$replacements[0] = '.';
$replacements[1] = '-';
$replacements[2] = ' ';

echo '<p>' . preg_replace($patterns, $replacements, $string) . '</p>' . PHP_EOL;

?>


http://adoptive.esy.es/remove-double.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/12/2016 21:25:48
Quote Anchor link
Ik geloof dat jullie me verkeerd begrepen hebben :-s

De vraag is hoe ik dus een negatieve match krijg. Er hoeft niks vervangen te worden. De regex moet simpelweg niet slagen als er .. of -- of dubbele spatie in staat.

Ik denk dat ik het maar ga oplossen met lookaheads.

Toevoeging op 26/12/2016 21:27:04:

PS

>> Wel, Ozzie heeft vastwel een 'goed basisboek' waar het in staat hoe je het doet.

Wat was de bedoeling van die opmerking?
 
Wouter J

Wouter J

26/12/2016 22:44:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

$pattern
= '/
  ^
  (?:
    [[:alnum:]] # letters + cijfers
    |
    (?:
      ([.\s-])  # punt, spatie en streepje
      (?!\1)    # niet gevolgt door hetzelfde teken
    )
  )+
  $
/x'
;

$tests = ['Ozzie..PHP--Hulp', 'Ozzie.PHP-Hulp', 'a.b.c.'];

foreach ($tests as $t) {
    if (preg_match($pattern, $t)) {
        echo 'OK '.$t.PHP_EOL;
    }
else {
        echo 'NO '.$t.PHP_EOL;
    }
}


?>


Dit staat bijv. "Ozzie.-PHP-Hulp" wel toe, als dat ook niet mag wordt de pattern:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$pattern
= '/
  ^
  (?:
    [[:alnum:]]     # letters + cijfers
    |
    (?:
      [.\s-]        # punt, spatie en streepje
      (?:[^.\s-]|$) # gevolgt door of een *niet* punt, spatie, streepje of het einde van de string
    )
  )+
  $
/x'
;
?>
Gewijzigd op 26/12/2016 22:45:09 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/12/2016 23:22:23
Quote Anchor link
Thanks Wouter, daar moet ik wel wat mee kunnen!

Wat doet nu precies die "?:" ?

Toevoeging op 26/12/2016 23:32:02:

Dit stukje ?:[[:alnum:]] werkt bij mij alleen als ik het zo doe

?:[0-9A-Za-z]

Dus zonder die dubbele blokhaken. Heb je toevallig enig idee waarom? Ook zie ik geen verschil als ik in dit stukje ?: weglaat. Het resultaat lijkt dan gewoon hetzelfde te zijn.

(PS ik gebruik het als een pattern in een html5 input-veld)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

27/12/2016 00:01:07
Quote Anchor link
?: zorgt ervoor dat de capture group niet wordt opgeslagen, zie de resulterende array wanneer je preg_match gebruikt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 00:03:49
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 27/12/2016 00:01:07:
?: zorgt ervoor dat de capture group niet wordt opgeslagen, zie de resulterende array wanneer je preg_match gebruikt.

Wat is daarvan precies (wel of juist niet) het nut?

Ik wil dus enkel valideren (html5 input pattern) of iemand iets geldigs heeft ingevuld.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 00:04:56
Quote Anchor link
Quote:
(PS ik gebruik het als een pattern in een html5 input-veld)

Dat verklaard het [[:alnum:]] stukje :) HTML5 input velden gebruiken de JavaScript regex engine. Deze ondersteund geen speciale character classes zoals [:alnum:] (wat gewoon een short-hand is voor [\w\d] in PHP).

Quote:
Wat doet nu precies die "?:" ?

Normaal gesproken wordt een capture group "gecaptured" (opgeslagen). Dit betekend dat we er later weer naar kunnen referreren doormiddel van zijn index. Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
preg_match('/(a)(b)(c)/', 'abc');
/* Capture groups:
 1: a
 2: b
 3: c */

Deze indexen kun je dan weer gebruiken in de regex. Bijvoorbeeld /([a-z])\1/ zal 2 keer dezelfde letter achter elkaar matchen.

Dit opslaan van de capture group kost wat geheugen en wat tijd. Door (?:...) ipv (...) te gebruiken vertel je dat de capture group niet opgeslagen moet worden. Op deze manier wordt je regex iets sneller. Dit is waarschijnlijk vooral pas merkbaar bij grote hoeveelheden matchen, dus in dit geval een grote lengte van de string.

Zie ook http://www.regular-expressions.info/brackets.html , een hele handige site voor informatie over alle syntaxen in regex en het optimaliseren daarvan.
Gewijzigd op 27/12/2016 00:07:01 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 00:16:24
Quote Anchor link
Ah zo ... dan kan ik dus beter overal die ?: toepassen. Weer wat geleerd :-)

Nog een laatste vraag.

Nog even uitgaande van die voorgaande regex ...

Dit stukje (?:[^.\s-]|$) vond ik op zich wel mooi ... dat je dus ook niet bijv. .- kunt krijgen. Het nadeel is nu echter dat je ipv .- wel bijv. een vreemd teken kunt zetten bijv .* wat ik eigenlijk niet wil. Is dat nog (makkelijk) op te lossen?

Idealiter zou ik (ongeveer) dit willen:

BEGIN en EINDIG de string met een letter of getal. Daartussen zijn de enige toegestane karakters letters en cijfers en de volgende vreemde tekens: spatie streepje punt ... maar die mogen niet na elkaar volgen, met als enige uitzondering een punt die wél gevolgd mag worden door een spatie. Heb je daar nog een tip voor hoe ik dat moet aanpakken?

Dit mag:
Ozzie PHPhulp
Ozzie.PHP-hulp
Ozzie. PHP-hulp

Maar dit mag niet:
.Ozzie (begint niet met een letter of getal)
Ozzie- (eindigt niet met een letter of getal)
Ozzie.-PHPhulp (punt en streepje na elkaar mag niet)
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 00:39:42
Quote Anchor link
Oh, maar die begin en eindig met een letter of getal maakt t een stuk makkelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/^[a-zA-Z0-9](?:[a-zA-Z0-9]|[.\s\-a-zA-Z0-9][a-zA-Z0-9])*$/

Oftewel: Een alnum, gevolgd door of een alnum of een speciaal teken die op zijn minst weer wordt gevolgd door een alnum. En dat laatste dan 0 of meer keer. Misschien iets leesbaarder in een parsing grammer syntax:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
String         <- Alnum AlnumOrSpecial*
AlnumOrSpecial <- Alnum / (Special Alnum)
Alnum          <- [a-zA-Z0-9]
Special        <- [-. ]
Gewijzigd op 27/12/2016 00:40:24 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 00:59:33
Quote Anchor link
Ah, zo ja. Nice! Dat is inderdaad precies wat ik bedoelde. Thanks very much :-)

Toevoeging op 27/12/2016 01:32:24:

PS

Kan ik dit

(?:[a-zA-Z0-9]|[.\s\-a-zA-Z0-9][a-zA-Z0-9])*

ook vervangen door

(?:[.\s\-]?[a-zA-Z0-9])*

En zo ja, is het een beter dan het ander of maakt dat niks uit?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 10:36:12
Quote Anchor link
Ja, dat kun je veranderen. En ik zou zeggen dat de eerste wellicht wat sneller zou zijn, aangezien de tweede een geneste optional quantifier heeft (? en *). Hierdoor moet de engine in het geval van een non-match veel backtracking toepassen, wat het geheel trager zou maken.

Maar voor simpele HTML5 input validatie is dat allemaal over-optimalisatie. En zou dan wel voor jouw optie kiezen, een stuk leesbaarder naar mijn idee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 12:22:30
Quote Anchor link
Wouter, thanks.

Ik wil eigenlijk toch terug naar de eerste variant die jij had voorgesteld. Dus geen dezelfde vreemde tekens achter elkaar, maar verschillende vreemde tekens achter elkaar mag wel.

Dus niet 2x een spatie achter elkaar maar een punt en een spatie mag bijvoorbeeld wel.

Ik vond dit zelf wel een hele toffe oplossing van jou:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
([.\s-])  # punt, spatie en streepje    
(?!\1)    # niet gevolgt door hetzelfde teken

Het enige nadeel is nu dat ik na een punt, streepje of spatie een gek teken kan zetten. Je zou dus bijvoorbeeld .* kunnen doen, terwijl een sterretje niet is toegestaan.

Wat ik dus zou willen, is dit:

We hebben vreemde tekens: [.\s-]
En cijfers en letters: [0-9a-zA-Z]

Cijfers en letters mogen gewoon achter elkaar. Geen enkel probleem.

Maar een vreemd tegen moet gevolgd worden door óf een cijfer of letter óf een ANDER vreemd teken.

Is dat op een handige manier te doen? Het mooiste zou zijn als je kunt zeggen ... een vreemd teken moet gevolgd worden door [.-\s0-9a-zA-Z] maar dan zonder datzelfde vreemde teken. Ik kan wel voor ieder vreemd teken een aparte groep maken waar dat teken door gevolgd moet worden, maar dan wordt de regex zo enorm lang (in de praktijk zijn het zelfs nog een paar meer vreemde tekens).

Maar goed, dus even samengevat.

Cijfers en letters mogen elkaar gewoon opvolgen, maar een vreemd teken mag niet door datzelfde vreemde teken worden gevolgd, maar wel door een ander vreemd teken of een cijfer of letter.

Weet je daar nog iets voor? Dat zou geweldig zijn.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 16:28:35
Quote Anchor link
Look arounds zijn zero-length assertions. Deze worden dus wel gematched, maar zorgen dus niet voor het consumen van de gematchde string. Dus /^(?:(\w)(?!\1))+$/ zal een string matchen als deze volledig bestaat uit woord tekens (de \w) terwijl deze niet opgevolgd worden door hetzelfde teken (het (?!\1) gedeelte).

Dus ([.\s-])(?!\1) matched alleen de punt, spatie of streepje. Niet het teken daarna (het controleert alleen of het teken daarna niet hetzelfde teken is). Dus /^(?:[a-zA-Z0-9]|([.\s-])(?!\1|$))+$/ zal moeten werken naar mijn idee.

https://jsbin.com/jabiloxoju/edit?js,output
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 16:38:21
Quote Anchor link
Dat ziet er tof uit en daar moet ik wel mee vooruit kunnen.

Ik snap alleen niet waarom "abc." een negatieve match oplevert. Die zou toch moeten kloppen?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2016 17:54:50
Quote Anchor link
De lookahead is (?!\1|$) oftewel: Niet \1 of $. Dus niet het einde van de string. Dat is precies wat je wou, toch?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2016 18:00:51
Quote Anchor link
Ah zo ... misschien dat ie toch wel op een vreemd teken mag eindigen ... maar dan kan ik gewoon |$ weghalen. Dat komt wel goed :-)

Thanks Wouter. Je hebt me weer wat bijgeleerd! :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2016 16:25:27
Quote Anchor link
In plaats van a-zA-Z zou je ook simpelweg a-z kunnen gebruiken in combinatie met de /i switch (flag) voor case-insensitive matching.

Mogelijk zou je ook aan een alternatieve oplossing kunnen denken waarbij je niet-legale karakters replaced (maar vermijd blacklists omdat je dan mogelijk niet alle ongewenste gevallen vangt) en dan na afloop deze (potentieel aangepaste) string vergelijkt met het origineel. Indien de twee strings verschillen wil dat zeggen dat er illegale karakters gestript zijn en dus dat de invoer ongeldig was.

Bij het zoeken naar een oplossing ben je niet per definitie beperkt tot de kaders van je regexp. En mogelijk maakt dat het regexp-deel een stuk eenvoudiger ;).
Gewijzigd op 28/12/2016 16:57:36 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/12/2016 13:40:38
Quote Anchor link
>> In plaats van a-zA-Z zou je ook simpelweg a-z kunnen gebruiken in combinatie met de /i switch (flag) voor case-insensitive matching.

Thanks, ik zal dat straks nog eens proberen, hoewel ik meen ergens gelezen te hebben dat dat voor een html5 input pattern niet werkt, maar zeker weten doe ik dat niet meer.

>> Bij het zoeken naar een oplossing ben je niet per definitie beperkt tot de kaders van je regexp. En mogelijk maakt dat het regexp-deel een stuk eenvoudiger ;).

Klopt inderdaad, maar in sommige situaties vind ik een regex wel de "mooiere" oplossing. Vooral omdat het hier echt om een bepaald patroon gaat, en in mindere mate om de vraag 'zit dat teken er wel of niet in'. Maar wat je zegt klopt zeker. Er zijn meerdere mogelijkheden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.