Regex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik heb een klein vraagje.
Bestaat er misschien een mogelijkheid om in regex zelfde waardes te laten controleren?

Voorbeeld
AB AB
linker reeks en rechter reeks zijn gelijk aan elkaar dus true.(gescheiden door een spatie).

AB BA
linker reeks en rechter reeks zijn niet gelijk aan elkaar dus false.(en ook gescheiden door een spatie)

Nja, alvast bedankt
Ltrs Peter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:12:54
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

20/12/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Dat kan niet met een regex zover ik weet, maar waarom met een regex?
Is het niet makkelijker om de string te explode'n op n spatie en vervolgens te kijken of de array items gelijk aan elkaar zijn.
 
GaMer B

GaMer B

20/12/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Misschien kun je conditions gebruiken. En anders moet je toch near gebruiken.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 22:47:00
Quote Anchor link
nja ik ben een regex te maken voor mijn naam scriptje (vraag niet waarom xD)

ik heb het geprobeerd maar het lukt niet helemaal.

Het gaat om de volgende punten
*Begint met A (eerste letter van de alfabet) altijd
*A tot C dus [A-C]+
*linker reeks gelijk aan rechter reeks
*mag meerdere letters bevatten als het maar op alfabetische volgorde is en A tot C
*geen cijfers

Om een overzicht te geven heb ik zeg maar een paar voorbeelden geschreven die die zou moeten doen:
A A [goed]
AA AA [goed]
AB AB [goed]
AC AC [goed]
ABC ABC [goed]
ABBC ABBC [goed]
AABBC AABBC [goed]
ABB ABB [goed]

en wat ie niet moet doen:
a a [fout]
B B [fout]
A [fout]
AA AB [fout]
ACC ACC [fout]
BC BC [fout]
AD AD [fout]
AABBC AABB [fout]
AAA [fout]
123 123 [fout]
ABCZ ABCZ [fout]

Misschien een klein beetje hulp?

op dit moment heb ik dit:
\b([A]+|[A]+[A-C]+)\W+([A]+|[A]+[A-C]+)\b

alleen detecteert ie ook AA AB enz. :S
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 03:10:00
Quote Anchor link
'~\b(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1\b~'

Je hebt alleen een fout in je eerste lijstje, volgens je eigen definitie kan 'AC AC' niet, en staat daar wel.
 

21/12/2008 09:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$data
= "AA AB";
list($1, $2) = explode(" ", $data);

if($1 == $2){
    return true;
}
else{
    return false;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Eddy E

Eddy E

21/12/2008 09:48:00
Quote Anchor link
@ Martin: zoals de kleurcodering hierboven al aangeeft: een variabele mag niet beginnen met een nummer.
$1 mag niet.
$e mag wel.
 
Douwe

Douwe

21/12/2008 10:11:00
Quote Anchor link
En Martin,
Heb je de tweede post van de TS wel gelezen? Daarin staat namelijk dat ie nog veel meer wil checken, dan twee gelijke delen...
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 13:32:00
Quote Anchor link
@Rhichard bedankt voor je code alleen doet ie het niet echt xD

ik test mijn regex op dit site http://regexpal.com/
hij pakt het zeg maar niet :S

nja ik heb nu dit
(A^CC+|A+B+|C+|AA+)+\s(A^CC+|A+B+|C+|AA+)
en voldoet nu aan 6 goeds (i.p.v. 8) en heb 2 fouten.

ben er dus bijna maar niet helemaal.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat dit je met een regex gaat lukken, met name door de alfabetische eis die je stelt. Dat valt niet zomaar te controleren met een regex.

Een voorbeeldje van hoe je het aan zou kunnen pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

function
checkName($sName)
{

    if($sName == '')
    {

        return false;
    }

    
    list($sPart1, $sPart2) = explode(' ', $sName);
    
    if($sPart1 != $sPart2)
    {

        return false;
    }

    else
    {
        if($sPart1[0] != 'A')
        {

            return false;
        }

        else
        {
            $sPrev = $sPart1[0];
            $aAllowed = range('A', 'C');
            
            for($i = 1; $i <= strlen($sPart1); $i++)
            {

                if(!in_array($sPart1[$i], $aAllowed))
                {

                    return false;
                }

                elseif($sPart1[$i] < $sPrev)
                {

                    return false;
                }

                else
                {
                    $sPrev = $sPart1[$i];
                }
            }
        }
    }

    
    return true;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)
?>

Nog niet uitgebreid getest, dus het kan zijn dat er nog een paar namen tussendoor glippen. Maar ik denk dat dit wel al voldoet...
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Hoezo, mijn regex voldoet prima aan alle eisen. Je moet ook niet testen met regexpal, die gebruikt brakke POSIX regexes. Met PCRE (preg_match) in PHP werkt het prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function checkName($name) {
    return preg_match('~^(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1$~', $name) === 1;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)

Edit: en als je dan perse wilt dat hij het via regexpal doet (ECMA regexes, geen posix en geen perl-compatible zooi), kun je '\b(A+(?:(?=B)B+C*|B*))\s\1\b' gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard van Velzen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Ziet er netjes uit Richard. Moet zeggen dat ik me nooit zó diep in de wereld van regexen begeven heb, maar er blijkt toch meer mogelijk te zijn dan ik dacht!
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Jep het werkt,
bedankt iedereen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.