registratie werkt niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 09:55:35
Quote Anchor link
Ik heb het onderstaand script in gebruik waar ik een of 2 week geleden nog registatie mee heb gedaan.
Maar nu werkt het niet meer en ik weet niet waarom.
Zou de oorzaak misschien zou kunnen zijn aan het feit dat een paar dagen geleden per ongeluk mijn database waar dit script in stond had verwijderd uit Wamp, iets wat ik me eigelijk niet kan vorstellen, want ik heb de zelfde database weer terug gezet die ik in data.sql heb staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
//session_start();
include('../includes/configdb.php');
if(isset($_POST['registreer']))
{

 //controleerd of de gebruikersnaam is ingevuld
 if($_POST['username'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['username'] = "Gebruikersnaam is verplicht.";
 }

 //controleerd of het email adres is ingevuld
 if($_POST['email'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['email'] = "E-mail is verplicht.";
 }

 else
 {
  //conteroleerd of de indeling van de e-mail juist is
  if(preg_match("/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9._-]+)+$/", $_POST['email']))
  {

   //als het het juiste formaat controleerd of de e-mail al bestaat
  $email= $_POST['email'];
   $sql1 = "SELECT * FROM user WHERE email = '$email'";
   $result1 = mysqli_query($mysqli,$sql1) or die(mysqli_error($mysqli));
   if (mysqli_num_rows($result1) > 0)
            {

    $_SESSION['error']['email'] = "Dit e-mailadres is al gebruikt.";
   }
  }

  
  //else
  {
   //Deze fout wordt ingesteld als de e-mail-formaat niet correct is
   $_SESSION['error']['email'] = "Uw e-mailadres is niet geldig.";
  }
 }

 //controleerd of het wachtwoord is ingevuld
 if($_POST['password'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['password'] = "Wachtwoord is verplicht.";
 }

 
 //Als de fout bestaat, gaan we naar registratieformulier
 if(isset($_SESSION['error']))
 {

  header("Location: index.php");
  exit;
 }

 else
 {
  $username = $_POST['username'];
  $email = $_POST['email'];
  $password = sha1($_POST['password']);
  $com_code = md5(uniqid(rand()));

  $sql2 = "INSERT INTO user (username, email, password, com_code) VALUES ('$username', '$email', '$password', '$com_code')";
  $result2 = mysqli_query($mysqli,$sql2) or die(mysqli_error());

  if($result2)
  {

   $to = $email;
   $subject = "Biljartclub";
   $header = "Biljartclub: Bevestiging van Biljartclub";
   $message = "Hallo $username hier is een bevestiging dat jij je hebt geregistreerd op de site van onze vereniging hier onder staat een link waar je op moet klikken om je registatie te activeren.";
$message ="http://localhost/biljartstanden/members/confirm.php?passkey=$com_code";

   $sentmail = mail($to,$subject,$message,$header);

   if($sentmail)
            {

   echo "Er is een bevestiging  met acticatie-code verzonden naar uw e-mailadres.";
   }

   else
         {
    echo "Kan geen bevestigingslink naar uw e-mailadres verzenden";
   }
  }
 }
}
else
{
?>

<div id="content">
<table width="330" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" border="0px solid black">
  <tr>
  <form action="register.php" method="POST">
    <td>
      <table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF">
        <tr>
          <td colspan="3"><strong><center>Registreren</center></strong></td>
        </tr>
        <tr>
          <td width="150" align="left">Gebruikersnaam</td>
          <td width="3"><b>:</b></td>
          <td width="150" align="left"><input name="username" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td align="left">E-mailadres</td>
          <td><b>:</b></td>
          <td align="left"><input name="email" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td align="left">Wachtwoord</td>
          <td><b>:</b></td>
          <td align="left"><input name="password" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td colspan="3" align="left"><input type="submit" name="register" value="Aanmelden">
        </tr>
      </table>
    </td>
  </form>
  </tr>
</table>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 27/05/2014 09:56:31 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:57:10
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 10:01:24
Quote Anchor link
Er zijn wat dingen mis met je formulier waaronder foutafhandeling van je database query's. Het kan dus goed zijn dat er daar iets fout gaat, alleen zie jij dit nu niet. Daarom altijd foutafhandeling inbouwen!
die() is geen foutafhandeling!
Het beste kun je geen * gebruiken in je select, maar de velden invullen die je wilt hebben. Dit is in eerste instantie sneller (ja, ook als je ze allemaal alsnog invult) en ten tweede veel overzichtelijker welke velden je tot je beschikking hebt.
Je code is verder ook wat onoverzichtelijk en een formulier in een table?? Maar dat was je vraag niet :-)


foutafhandeling

Edit:

Ik zie trouwens dat je wel controleert of results1/2 true is. Krijg je wel een e-mail? Of een error?

I.p.v. de preg_match op regel 19 kun je beter filter_var gebruiken
Gewijzigd op 27/05/2014 10:07:38 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2014 10:22:59
Quote Anchor link
Verder zie ik een hele sloot aan mogelijkheden tot SQL-injection!!
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 11:57:30
Quote Anchor link
Nou ik heb er een paar foutafhandelingen bij gezet, Maar dat helpt geen bal.
Ik krijg niks, nada, nothing.
Ik heb de form er al uit gehaald en apart gedaan zodat die word door gestuurd naar register.php.
Maar krijg niks nadat ik op aanmelden klik gaat die terug naar de index waar die link voor registreren staat.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2014 12:09:12
Quote Anchor link
Zet hier en daar wat dump informatie. echo voor en na elk if statement. Kijk of je uberhaubt iets terug krijgt en ga zo langzaamaan je gehele script door om op te sporen waar het mis gaat.
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2014 12:33:20
Quote Anchor link
debuggen is de enige optie:

je zegt dat je script gewerkt heeft. Dus het script an sich was kennelijk goed (goed als in "deed zijn werk", niet als in "is de ideale manier van scripten, want zie boven")

Er is dus iets aan de omstandigheden waarin het script moet werken, verandert:
- server instellingen.
- database structuur
- database connectie gegevens
- tabel "vol" als in : id als tiny int. opgeslagen en je zit aan de 127 records
- etc

Je zult dus bij veel acties moeten nagaan of iets gelukt is.
En dan denk ik met name aan foutmeldingen van mysql.
Maar zet ook eens neer in je script als iets wel gelukt is, wat het antwoord was.


--
en commmenteer regel 46 eens uit.
Alles wat er aan meldingen op het scherm komt, wil je niet direct wissen door een redirect (neem even aan dat je output buffering aan hebt staan)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 14:16:30
Quote Anchor link
Ik schrijf het er maar ff bij.
Maar door die foutafhandelingen die ik er heb gezet, zijn de regel nummer veranderd.
Ik heb dit gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if($_POST['username'] == '')
   {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error();
   }
    else
   {
 
  $_SESSION['error']['username'] = "Gebruikersnaam is verplicht.";
 }
?>

En dat overal gedaan, ook bij regel 57 = nu 68, Maar daar krijg ik op regel 59 = 70 deze foutmelding:


mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\wamp\www\biljart\members\register.php on line 71

En asl ik daar dan $com of $sql2 of $result2 in zet dan geeft die: Undefined variable: con in C:\wamp\www\biljart\members\register.php on line 70

Ik snap het niet het heeft altijd goed gewerkt zolang ik het heb.


Quote:
Er is dus iets aan de omstandigheden waarin het script moet werken, verandert:
- server instellingen.
- database structuur
- database connectie gegevens
- tabel "vol" als in : id als tiny int. opgeslagen en je zit aan de 127 records
- etc

geen van alle naar ik weet

regel 46 moet zijn header('Refresh: 1; url=index1.php'); exit;
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 14:22:18
Quote Anchor link
Als $con undefined is, waar is je database connectie dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($_POST['username'] == '')
   {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error();
   }

Of een post leeg is heeft niks met een query te maken. Een query kan ook fout gaan als een post wel gevuld is.

Zoals Ivoo zei, comment alle headers e.d. want deze voorkomen dat jij de errors kunt zien. Je zou dan in ieder geval een foutmelding moeten krijgen waar je iets mee kunt.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2014 14:24:32
Quote Anchor link
Hi Niek,

mysqli_error verwacht een parameter inderdaad: string mysqli_error ( mysqli $link ) : php.net/mysqli_error.

Je roept deze functie nu aan op het moment dat je eer post waarde mist en nog helemaal geen aanroep naar de database hebt gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$oObj
= mysqli_connect( [..] );

$sQuery = "Je query";
if( false == ( $rResult = myqli_query( $oObj, $sQuery ) ) )
{

    var_dump( mysqli_error( $oObj ) );
}

?>


Je fouten van de formulier velden, zal je echt op een andere manier moeten oplossen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$aErrors
= array()
if( empty( $_POST['username'] ) )
{

    $aErrors[] = 'Geen username ingevuld';
}

if( !empty( $aErrors ) )
{

    foreach( $aErrors as $sError )
    {

        echo $sError . "<br />";
    }
}

?>


o.i.d.. Succes!
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 14:51:44
Quote Anchor link
Sorry!!! stom,stom.en nog eens stom, verkeerde connetie.
En die echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error(); bij if($_POST['username'] == '') en email zijn inderdaad nutteloos want als zij leeg zijn post die niet.
Maar wat zet ik nu bij echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error(); want die blijft wel zichtbaar nu, ook nu het wel werkt
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 15:35:21
Quote Anchor link
Die 'query mislukt' plaats je in een else waar je je controle voor $result1/2 doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
sql1 = "
SELECT
  email
FROM
  user
WHERE
  email = '"
. mysqli_real_escape_string($email) . "'
"
;
$result1 = mysqli_query($mysqli,$sql1);

if($result1) {
    if (mysqli_num_rows($result1) > 0) {
        $_SESSION['error']['email'] = "Dit e-mailadres is al gebruikt.";
      }
}
else {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error($mysqli);
}

?>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 16:47:49
Quote Anchor link
het werk nu wel alleen de link die het verstuurd is niet goed.
http://localhost/www/biljart/members/confirm.php?passkey=$com_code";
Als ik confirm.php gewoon open dan staat er in de adres balk
http://localhost/biljart/members/confirm.php\
maar omdat de map in de www staat moet ik ook localhost/www voor een link die van buiten af komt toch.
En aks ik een Hotmail adres invoer krijg ik geen aanklikbare link wel in oulook expres.
 
Stijn Quux

Stijn Quux

27/05/2014 17:45:35
Quote Anchor link
Ik ruik SQL-injections...
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2014 20:05:10
Quote Anchor link
en XSS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.