Regular Expression

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 09:00:33
Quote Anchor link
Halllo,

ik ben totaal niet technisch, maar heb 2 regular expressions nodig om een verwijzing te doen naar een specifiek type pagina van een website. Eenmalig eigenlijk. Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben en iemand kan helpen.

De structuur van de site is als volgt:

1. domein: ww.domein.nl
2. Categorie: ww.domein.nl/categorie.html waarbij er verschillende soorten categorieën zijn, heren, dames, kids om maar wat te noemen
3. Subcategorie: ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html waarbij er weer verschillende soorten subcategorieën zijn. Truien, broeken etc

Ik zoek dus als eerste een regular expression waarmee ik alle pagina's "vang" bij 2 (op categorieniveau) EN alle pagina's bij 3 (subcategorieniveau). En dat indien mogelijk in 1 regular expression. Als dat onmogelijk is dan in 2.

En nog een niveau dieper is het als volgt:

4. Product dat direct onder de categorie hangt: ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html
5. Product dat onder de subcategorie hangt: ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html
Voor 4 en 5, dus alle productpagina's, zoek ik ook een regular expression. Maar dat kunnen dus honderden verschillende producten zijn met uiteenlopende namen zonder logica.

Ik hoop dat dit duidelijk is verwoord en dat iemand hierbij kan assisteren.

Mijn dank is groot!
Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 01:56:02
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 09:53:31
Quote Anchor link
Dit zou het moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/^ww.domein.nl\/(.+?)(?:\/(.+?))?(?:\/(.+?))?\.html$/

Als er alleen een categorie is zit die in match[1], een evt. sub-categorie in match[2], een evt-evt productnaam in match[3]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$r
= '/^ww.domein.nl\\/(.+?)(?:\\/(.+?))?(?:\\/(.+?))?\\.html$/';
preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie.html
    [1] => categorie
) */

preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html
    [1] => categorie
    [2] => subcategorie
) */

preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html
    [1] => categorie
    [2] => subcategorie
    [3] => productnaam-roze
) */

?>

Ik neem overigens aan de het www (3x w) ipv ww moet zijn.
Gewijzigd op 15/11/2017 09:54:47 door Rob Doemaarwat
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 09:54:57
Quote Anchor link
hoe herken je het verschil tussen (3) subcategorie.html en (4) productnaam-roze.html? Ziet er in de laatste altijd een "-" ?
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:04:50
Quote Anchor link
Super, bedankt! Ja, idd 3x w. Ik snap het nog niet helemaal..

Ik wil hier http://prntscr.com/haolnt een code plaatsen en ik heb 2 codes nodig.

1. Eén code die matcht met categorie EN subcategorie (dat zijn de zogenaamde productoverzichtpagina's, daar mogen dus geen productpagina's inzitten). Voorbeeld: http://prntscr.com/haoolg en http://prntscr.com/haootm

2. Eén code die matcht met alleen productpagina's. Dus alleen maar pagina's waar je een product in je winkelwagen kan stoppen. Zoals http://prntscr.com/haophz

groet!



Toevoeging op 15/11/2017 10:09:20:

Ivo P op 15/11/2017 09:54:57:
hoe herken je het verschil tussen (3) subcategorie.html en (4) productnaam-roze.html? Ziet er in de laatste altijd een "-" ?



Lastige, de "-" komt bijna altijd wel voor, maar is niet 100% zeker. En hij komt ook voor in de subcategorie. Zie voorbeeld: categoriepagina http://prntscr.com/haorbq en productpagina: http://prntscr.com/haorjf
Gewijzigd op 15/11/2017 10:18:53 door Roy Roy
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:20:29
Quote Anchor link
ik snap je voorbeeldlinkjes niet: die eindigen niet op .html? en hebben maar 1 kreet?

Maar ik begrijp uit je tekst dat er geen verschil tussen 3 en 4 zit.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:29:14
Quote Anchor link
In die linkjes zit een prt screen en daar zie je de URL in en die eindigen wel op html. Zie je die? Het zijn deze links: http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html en
http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html

Ik begrijp niet wat je bedoelt met "1 kreet"..

En wat betreft het verschil tussen 3 en 4: producten hangen zowel aan de categorie als aan de subcategorie. Ik kan een groene heren trui vinden onder www.domein.nl/heren/groene-trui.html maar ook onder www.domein.nl/heren/truien/groene-trui.html maar hij zou ook nog kunnen hangen onder www.domein.nl/heren/truien-en-vesten/groene-trui.html

:)
Gewijzigd op 15/11/2017 10:37:29 door Roy Roy
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:37:41
Quote Anchor link
"1 kreet": "haorjf"

Als je linkjes in je post wilt gebruiken als toelichting, ,dan kun je die natuurlijk ook gewoon typen, ipv een screenshot op een andere server plaatsen en dan een link daarnaartoe plaatsen....

Houdt je verhaal wel zo leesbaar.

--
anyway: ik zie nog steeds geen verschil tussen 3 en 4.

Lijkt me handiger om in plaats daarvan de url op te splitsen op de /.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $parts = explode('/',$_SERVER['REQUEST_URI']); ?>


Als er maar 1 element is (of als $part[0] op .html eindigt), dan is dat de categorie.

else:
als deel 2 op .html eindigt (danwel, count($parts)==2), dan is deel 1 ook de categorie, en deel 2 is de subcat, of een artikel.
Dan zul je in je database moeten zoeken of deel 2 voorkomt als subcategorie. Zo niet, dan is het een artikel.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:41:09
Quote Anchor link
Ivo P op 15/11/2017 10:37:41:


Als je linkjes in je post wilt gebruiken als toelichting, ,dan kun je die natuurlijk ook gewoon typen, ipv een screenshot op een andere server plaatsen en dan een link daarnaartoe plaatsen....

Houdt je verhaal wel zo leesbaar.



Dank voor de tip! Ik had mijn reactie uitgebreid terwijl jij een reactie gaf. Dat maakte het al wat duidelijker denk/hoop ik
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 10:42:03
Quote Anchor link
@Ivo: Het is altijd iets van categorie(/sub-categorie(/product-naam)).html (de stukken tussen (...) zijn steeds optioneel). Dat kun je dus prima herkennen: 1e stuk = categorie, 2e stuk = sub-cat, 3e stuk = product (als ze d'r zijn). Dat is ook precies wat mijn reg-ex doet (even alleen het optionele stukje - zit er 2x in):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
(?:\\/(.+?))?

(          )? -> dit stuk is optioneel (ivm vraagteken d'r achter)
 ?:           -> dit stuk wil ik niet terugzien in de matches
   \\/        ->   ivm deze forward slash die ik niet wil zien
      (.+?)   -> dit is de match die ik zoek (? = non-greedy = zo kort mogelijk =
                   niet de productnaam bij de sub-cat trekken)
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 11:02:42
Quote Anchor link
Top Rob! Maar (nogmaals, ik heb NUL technische ervaring... Dus sorry als je het voor moet kauwen:)

Welk stukje code heb ik nu nodig om te laten zoeken op overzichtpagina's? (zoals http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html) en welk stukje code heb ik nu nodig om te laten zoeken op productpagina's? (zoals http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html)
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 11:18:33
Quote Anchor link
In de vraag staat ook:
Quote:
4. Product dat direct onder de categorie hangt: ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html


en ik zie geen verschil tussen
ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html
en
ww.domein.nl/categorie/roze-producten.html

De eerste zou één product zijn, en de tweede de subcategorie met roze producten.

Maar naar mijn idee is een regex hier overbodig: je weet dat je op de / moet splitten.
Uit het aantal gevonden delen weet je al of het gaat om 1 categorie, of in het geval van 3 delen om een cat/ sub-cat / product combinatie.

Alleen in het geval van 2 delen zul je een lijst met sub-categorieën moeten raadplegen om te zien of het een subcat is, of anders een product.

Waarbij eventuleel nog de combinatie "subcat" horend bij "cat" bekeken kan worden.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 11:23:27
Quote Anchor link
O, verrek, nou zie ik 'm. Ik had alleen die bij 5 gezien. Tsja, dan wordt het lastig, en zul je toch een lookup in de database moeten doen (is het product of een categorie). Dan is jouw oplossing net zo handig (ivm de opmerking over een "verwijzing" + reg-ex had ik het vermoeden dat het misschien in een mod_rewrite achtige constructie moest komen, en dan is een reg-ex wel handig).

@Roy: het is 3x hetzelfde stukje code (preg_match()), alleen aan de hand van het format van de URL geeft ie een array met 2, 3, of 4 "matches" terug (waarbij de 1e - nummer 0 - altijd de volledige match is).
Gewijzigd op 15/11/2017 11:26:09 door Rob Doemaarwat
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 12:19:40
Quote Anchor link
Dank jullie beiden. Ik ga het lezen en proberen te begrijpen. Ik gebruik het om een heatmap te maken voor een categoriepagina en een prodictpagina in een saas programma en moet daar simpelweg 1 veld invullen. zie http://prntscr.com/haqe8f

Dank!
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 12:21:16
Quote Anchor link
Waarom moeten we dan Japanse vrouwen gaan daten?

Toevoeging op 15/11/2017 12:25:41:

maw: je vindt zelf waarschijnlijk je linkjes naar externe sites heel handig, maar die staan vol reclame en andere rotzooi.

Je kunt ook je vraag slimmer stellen.

Als je in je openingspost gewoon het hele verhaal vertelt, krijg je geen oplossingen waar je niets aan hebt. Je oorspronkelijke vraag vermeldt niets over een externe site die iets met die regex moet doen.

Maar je gaat dit niet in 1 regex vangen. Dat wil zeggen: als je onderscheid tussen een product en subcategorie nodig hebt.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 12:36:57
Quote Anchor link
Bedankt voor je terugkoppeling Ivo. Slimmer de vraag stellen kon ik niet, dan had ik het gedaan. Elke dag leren we meer, ieder op zijn eigen manier.

Ik ga dan nadenken over drie dingen:

1. Hoe kom ik aan een regex voor de externe site die alleen alles op subcategorieniveau pakt http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html
2. Hoe kom ik aan een regex voor de externe site die alle productpagina's onder dat subcategorieniveau pakt: http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html

Daarmee zou ik dan ook heel blij zijn.

en

3. Waarom inderdaad die Japanse vrouwen.. Denk dat ik daar wel wat van kan vinden :)
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 12:39:16
Quote Anchor link
Rob heeft, denk ik, een oplossing aangedragen.
Het lastige is alleen dat je niet een eenduidige url hebt.

Maar maakt dat uit voor de site waar je die regex moet invullen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 13:11:45
Quote Anchor link
Als een productpagina altijd barst van de nummers op het eind, dan kun je daar met een reg-ex ook nog wel weer wat mee.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 13:21:39
Quote Anchor link
Ik ga het proberen, maar aangezien dit voor mij soort hocus pocus is moet ik de tijd nemen het te begrijpen. Ik weet niet eens hoe ik de code van Rob moet lezen en wat ik zou moeten kopiëren.

Ik had verwacht/of gehoopt dat ik een simpel stukje tekst zou krijgen, copy paste klaar. Maar zo werkt het helaas niet kom ik nu achter.

Ik kan geen plaatjes bijvoegen op dit forum vandaar dat ik dat plaatje met zo'n prtscrn linkje laat zien steeds (daar staat dan inderdaad reclame bij).

Maar er staat dus "Enter page URL - URL Regular Expression" en dan 1 klein invulveld met daarin "e.g. \/pages\/[^\/]+

In ieder geval dank voor het meedenken!



Toevoeging op 15/11/2017 13:27:15:

Rob Doemaarwat op 15/11/2017 13:11:45:
Als een productpagina altijd barst van de nummers op het eind, dan kun je daar met een reg-ex ook nog wel weer wat mee.


Nee, kan je niet vanuit gaan helaas.. Dit gaat om het analyseren van bezoekersgedrag op specifieke pagina's. Ik laat de tool data verzamelen van categoriepagina's en van productpagina's. Beiden hebben een andere functie en oop beiden gedragen bezoekers zich anders. Met die regex vertel ik de tool wat wat is. Het hoeft ook niet compleet te zijn, zolang ze maar niet door elkaar heen lopen.
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 13:34:00
Quote Anchor link
hoeveel subcategorieën heb je?

Als dat niet de spuigaten uitloopt, kun je mogelijk die nog expliciet noemen in de regex
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 13:40:54
Quote Anchor link
ik zou het om willen draaien, hoeveel kan ik er kwijt? Ik heb er +- 40, maar als ik er 10 kwijt kan is dat beter dan niets. Hoe minder ik er kwijt kan hoe langer het duurt voor ik data heb, maar het werkt wel.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/11/2017 17:56:19
Quote Anchor link
Gewoon een single point of entry gebruiken en een router.

Alle requests leiden dan naar 1 pagina dankzij wat instellingen in de .htaccess. Laten we zeggen dat alle request naar index.php leiden waarin je een router zijn werk laat doen om de URL te ontleden en te beslissen welke controller/method er aangeroepen moet worden. In de controller laadt je dan uiteindelijk je data en je template.

Je zou dan ongeveer deze routes krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/{category} ==> ProductController::ShowCategory()
/{category}/{product} ==> ProductController::showProduct()
/{category}/{subcategory} ==> ProductController::ShowSubcategory()
/{category}/{subcategory}/{product} ==> ProductController::showProduct()

De volgorde waarin je de routes behandeld is heel belangrijk en zal bepalen welke route voorrang krijgt.

Stel:
ww.domein.nl/etenswaar/brood

Is brood dan een artikel of is het een subcategory ? Zou allebei kunnen toch?
Laat je nu de router de route /{category}/{product} als eerst behandelen dan zal die matchen en wordt de showProduct() method aangeroepen en dus een productpagina geladen.

Verander je de volgorde van de routes, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
/{category}/{subcategory} ==> ProductController::ShowSubcategory()
/{category}/{product} ==> ProductController::showProduct()


dan zal hij eerst /{category}/{subcategory} pakken en wordt de ShowSubcategory() aangeroepen in plaats van showProductWithCategory()

Hoe kom je aan zo een systeem? Het handigste is om een kant en klaar framework te pakken. Bijvoorbeeld CakePHP.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.