Replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
Yorick17

yorick17

18/02/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende stukje code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    return $string;        
}

?>


Hierbij is het de bedoeling dat een "a" word vervangen door een "x". Dus als ik $string vul met "abxy" wil ik dat er uit komt "xy123456". Maar wat nu het probleem is, is dat hij zichzelf gaat replacen, dus komt er uit "123456" want hij replacet de "xy" ook weer. Ik he al van alles geprobeerd maar ik kom er echt niet uit.
Weet iemand hoe dit moet?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 13:38:52
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Volgorde?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
     return $string;        
}

?>

Zo doet ie het wél.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ja oke maar het gaat om het hele alfabet en de replace is niet "123" of "456" maar iets van "H8c" dus dat gaat niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Dan denk ik dat je dat niet gaat lukken met str_replace().
 

18/02/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Oke dat kan, ik sta open voor andere opties, dus moe zou het dan moeten volgens jou?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.
 

18/02/2009 14:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.02.2009 14:12:
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.

Jawel, als je $sReplace hebt, dan doe je strlen en dan bijvoorbeeld als array door de string loopt, en dat weer opslaat in $sReplaced o.i.d.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Dus iets met een for loop of zo? Hoe gaat dat er dan uit zien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
jawel, je moet de string per letter doorlopen, en per teken kijken wat het moet vervangen (switch statement)

Voorbeeld:
Ik haal hier steeds de voorste van de string af, gooi die in de switch (waar de tekens vervangen worden) en zet ze in een nieuwe string.
De default is om geen teken verloren te laten gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= 'Test abcxyz';
$nwString = '';
while($string != '')
{

    switch ($string[0])
    {
        case
'a':    $nwString .= 'x';    break;
        case
'b':    $nwString .= 'y';    break;
        case
'x':    $nwString .= '123';    break;
        case
'y':    $nwString .= '456';    break;
        default:
    $nwString .= $string[0];
    }

    $string = substr($string,1);
}

echo $nwString;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Perfect het lijkt erop dat dit de oplossing is, ik ga er mee aan de slag!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

function
server_encode($string)
{

    $return = '';
    $array = array('a'=>'x',
                    'b'=>'y',
                    'x'=>'123',
                    'y'=>'456');

    for($i=0; $i<strlen($string); $i++)
    {

        $return .= (isset($array[$string[$i]])) ? $array[$string[$i]] : $string[$i];
    }

    return $return;
}


echo server_encode('Test abcxyz');

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:36:00
Quote Anchor link
ja ook bedankt deze onthoud ik en haal er uit wat ik kan gebruiken!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nog iets ingekort.
Bij mijn scriptje hoef je alleen het array() aan te passen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Niet aan gedacht, je hebt alleen met jou manier het probleem dat je zeer veel in het geheugen kunt hebben (ik heb ooit zoiets gebruikt voor zeer grote bestanden.daarom haal ik het teken ook meteen uit de string)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.