Resultaten cumulative krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 10:59:04
Quote Anchor link
Hoi allemaal, ik heb deze query geschreven, alleen het lukt niet om de kolommen te cumuleren. dus periode 1 = 1 periode 2 is 2+1 periode 3 is weer de optelsom van 1+2+3 enz..

Hoe kan ik dit doen

Quote:
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0, SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [5], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 13:22:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2020 11:29:12
Quote Anchor link
Kan je de query ook ont-spaghetti'en?
We hebben ook code-tags.
 
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 11:33:43
Quote Anchor link
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0,
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [5],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/10/2020 21:55:07
Quote Anchor link
Voer je deze query rauw uit op je database, of communiceert een scriptingtaal (PHP?) met de database? In dit laatste geval zou je dit probleem (deels) kunnen overhevelen naar deze taal, waarbij je de query eenvoudig houdt en alles simpelweg groepeert op maand. In de scriptingtaal kun je dan de cumulatieve optelling doen. Verdeel en heers.

En anders kun je misschien denken aan een mysql-procedure. Of wellicht kun je hier wat inspiratie vinden.

NB aLternatief: als dit historische gegevens betreft die toch niet meer veranderen zou je dit van tevoren kunnen uitrekenen en in een aparte kolom kunnen opslaan.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2020 16:03:23
Quote Anchor link
Wat je zoekt heet in databasetermen een 'running total'.
Het werkt via een window-function als SUM() waarbij je ook de voorgaande rijen meeneemt.
Afhankelijk van het beoogde resultaat kan je iets doen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  SUM(AmountDCDebit - AmountDCCredit)
  OVER (
    ORDER BY ReportingDate
    RANGE BETWEEN UNBOUNDED PRECEDING AND CURRENT ROW
  ) AS "subtotaal"
FROM ...


Voor de volledige syntax zie: https://www.postgresql.org/docs/current/functions-window.html

Mocht je gedoemd zijn om met MySQL te werken dan is er goed nieuws: sinds versie 8 kan MySQL het kunstje eindelijk ook.
Zie voor details: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions.html

Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.
Gewijzigd op 07/10/2020 16:08:01 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/10/2020 16:13:36
Quote Anchor link
Ad Fundum op 07/10/2020 16:03:23:
Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.

Mwa. Welke gegevens je gebruikt en hoe je deze gebruikt zijn twee verschillende dingen. Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben? Dit is een eenvoudigere aanpassing in PHP als je maandtotalen hebt dan wanneer je een query om moet schrijven (en moet testen) voor dat doel. Er is voor beide wat te zeggen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:03:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 07/10/2020 16:13:36:
Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben?

Je kunt het makkelijk opdelen met het PARTITION BY statement.
Postgres: https://www.postgresql.org/docs/current/tutorial-window.html
MySQL: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions-usage.html

Als je dat door de database laat doen hoef je niet extra tests te schrijven voor je PHP code.

En met sneller bedoel ik: als je de data eerst via TCP moet overbrengen naar PHP FPM kost dat extra resources, en qua dataverwerking is PHP altijd trager dan de database. Dat ga je merken als je grotere hoeveelheden data langs moet lopen, of grotere aantallen HTTP requests moet verwerken.
Gewijzigd op 09/10/2020 16:06:23 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.