router

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 14:34:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ga binnenkort beginnen met misschien wel het belangrijkste onderdeel van mijn CMS, namelijk de router.

De route vertaalt een route naar een controller (class) en een action.

(Voor de mensen die niet precies weten wat ik bedoel met een route, een route is het deel dat achter de domein root staat. In www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 is 'berichten/toon/1' de route.

Graag wil ik jullie advies/ tips over hoe ik het beste mijn routes kan opbouwen.

Grofweg zijn er 2 mogelijkheden:

1) iedere route heeft een vaste structuur, waarbij deel 1 bijvoorbeeld de controller is en deel 2 de actie. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 zou de controller (class) 'berichten' aanroepen en de action (functie) 'toon' en parameter 1.

2) alles is mogelijk, een route heeft geen vaste structuur. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/een/hele/ingewikkelde/route/toont/nummer/1/bericht

MIJN PERSOONLIJKE MENING:
- optie 1 is makkelijker te maken, maar minder flexibel
- optie 2 is (veel?) moeilijker te maken, maar je kunt er veel meer mee.

Ik neig er dus naar om voor de 2e optie te kiezen. Maar ik heb geen idee wat ik me op de hals haal. Is zoiets moeilijk om te maken? En is het niet een al te zwaar proces om de juiste controller en action te achterhalen wat ten nadele zal zijn van de performance van de website?

Ik hoop dat iemand (uit ervaring wellicht) advies kan geven. Ook zou ik enorm blij zijn als iemand toevallig een codevoorbeeld / link heeft van optie 2.

Alvast hartelijk dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:35:00
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 15:02:06
Quote Anchor link
Ik heb zoiets pas gemaakt voor mijn collectie van dingen in een framework. Ik heb hierbij alle routes apart in een route object gedaan. In het route object ik ik van de gegevens een REGEX string gemaakt en die kun je dan zo gebruiken.

Mijn codevoorbeeld:
- Route object
- De FrontController waarin bij de dispatch method wordt gekeken welke route matched
- Routes object (deze wordt gebruikt door de frontcontroller)
- Een voorbeeld van mijn routes.ini files

Edit:
Of een voorbeeld uit het framework wat Pim ooit eens heeft gemaakt: https://github.com/drumstok/Small-but-Beautiful/blob/master/SBB.php#L326
Gewijzigd op 20/03/2012 15:21:47 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 15:21:25
Quote Anchor link
Thanks Wouter... ik snap er alleen totaal niets van :) Het is nogal een persoonlijke manier denk ik waarop jij het gedaan hebt.

Hmmm.... ik wacht nog even wat meer reacties af.
 
Pim -

Pim -

20/03/2012 17:48:41
Quote Anchor link
Opzich is dat dynamische systeem helemaal niet moeilijk, niet als je met een gewone 'statische' app werkt. Wanneer je dit in een 'dynamisch' systeem wilt verwerken wordt het natuurlijk lastiger.

Als ik zelf iets dergelijks zou willen maken, zou ik het denk ik als volgt doen:

Je hebt een node-structuur, zoals een bestandsmap, zeg: / of /blog
Hierbinnen kan je gewoon pagina's plaatsen, zoals /blog/about
Je kan ook met 'engines' werken, die zelf een dynamische url mappen naar dynamische pagina's, zoals: /:year/:month/:slug (a la wordpress).
Deze engines kan je dan in de node structuur plaatsen, waardoor je krijgt:
/blog/:year/:month/:slug
Hierdoor heb je een mooi modulair systeem: de blog-engine is onafhankelijk van de rest, maar kunnen de engines zelf wel volledig flexibel zijn.

Je kan dan ook nog aparte elementen in een engine (zeg de frontpage van je blog-engine) aparte paden geven, bijv. /. Zo kan je de frontpage van je blog als frontpage van je site nemen.

Misschien wat lastig te implementeren (denk bijv. aan 2 blogs op 2 locaties), maar wel leuk en ik denk dat het wel te doen is.

Succes ;)

Toevoeging op 20/03/2012 17:51:44:

Je moet dan ook proberen de url-mapping enigszins overeen te laten komen met de menu-structuur, dat is misschien wel wat ingewikkeld, al kan je natuurlijk ook die systemen los van elkaar houden.

Hou er trouwens rekening mee dat je naast een url-matcher ook een url-generator moet maken, begin daar niet achteraf aan.

Toevoeging op 20/03/2012 17:54:54:

Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins, wat sowieso leuk is :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 19:02:30
Quote Anchor link
"Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins"

Pim, ik waardeer je enthousiasme maar ik als niet-(opgeleid)programmeur snap maar weinig van wat je zegt. Node structuur, enginee... pfff....

Wat ik feitelijk gewoon wil is een action en controller aan een route kunnen koppelen. Stel je hebt een webshop dan zouden dit wat routes kunnen zijn:

- /winkelmandje (controller: shoppingbasket, action index)
-/klant/particulier/inschrijven (controller: register action: consumer)

Die routes wil ik koppelen aan een action en controller. Hoe precies weet ik nog niet, maar bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');
?>


So far, so good...

Maar wat ik dus wil weten is... is hoe je deze url:

www.mijnwebshopje.nl/winkelmandje

vertaalt naar de controller 'shoppingbasket' en de action 'index'.

Hoe maak je zo'n router? En zoals ik in de beginpost al zei, je kunt een eenvoudige router maken waarbij het 1e deel van je route overenkomt met de controller en het 2e deel met de action. Maar ik wil het graag wat flexibeler... mits dit niet al te ingewikkeld is...
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:23:27
Quote Anchor link
Dat wat je nu wilt is toch nog niet heel moeilijk te maken?

Eerst doe je het heel simpel en maak je niks dynamisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == 'winkelmandje' )
  {

    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Vervolgens ga je het uitbreiden en voeg je er een dynamische url aan toe, ong. zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
$url = $_SERVER['REQUEST_URI'];

$url = end(preg_split('/ozzie-router\.php\//', $url));

foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == $url )
  {

    // i.p.v. een echo moet je natuurlijk wat doen met de controller en action gegevens
    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Dit is nog relatief simpel. Nu hoef je alleen nog het probleem van parameters die in de url zitten en in de action parameters thuis horen voor elkaar te krijgen en dan zul je REGEX nodig hebben.
Doe het wel zo dat je in de routes.php moet aangeven waar je de parameters wilt, en misschien zelfs wel met voorwaardes of het cijfers of letters moet bevatten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 20:37:07
Quote Anchor link
Dankjewel voor het meedenken Wouter. Dit zou inderdaad een 1e stap kunnen zijn. De moeilijkheid ligt voor mij vooral in de vraag hoe ik moet matchen.

Dankzij jouw codevoorbeeldje wordt het overigens wel wat duidelijker :) Ik had het idee dat ik de complete route zou moeten opsplitsen in deeltjes en die deeltjes dan met elkaar zou moeten vergelijken, maar nu ik het zo zie is dat wellicht helemaal niet nodig, maar moet ik inderdaad gaan preg_matchen... waar ik waars. tzt wel weer wat hulp bij nodig heb :)

P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:38:46
Quote Anchor link
Quote:
P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?

Nee, dat ligt niet aan jou
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 09:52:57
Quote Anchor link
Sorry, ik vind het gewoon leuk even te fantaseren.

Opzich is het conceptueel niet zo lastig hoor. Een node structuur is niets anders dan een boom of 'composite' pattern. Op internet zijn genoeg manieren te vinden hoe je dat met een db implementeerd.

Dat wat ik een engine noemde (term komt uit eoa cms waar ik ooit naar gekeken heb) is gewoon een soort module, een eigen mvc systeempje met routes, views en een of meerdere tabellen.

Hoe je dit daadwerkelijk uitschrijft, tsja... ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:02:41
Quote Anchor link
Kijk dat instellen van een route dat gaat wel lukken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
?>


Maar mijn vraag is, hoe herleid ik de onderstaande url dan weer naar de juiste action en controller:

www.mijnwebshop.nl/winkelmandje

Of anders gezegd, hoe match ik de url "winkelmandje" met de route "winkelmandje". Oké... in dit geval is het eenvoudig, maar wat als we het een beetje gecompliceerder maken. Stel we hebben 2 routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'product/$product_id', 'controller' => 'products', 'action' => 'show');
$routes[] = array('route' => 'product/overview', 'controller' => 'products', 'action' => 'showOverview');
?>


De 1e route bevat een variabele en zoals je ziet beginnen ze allebei met "product/".

Stel nu je hebt deze url:

www.mijnwebshop.nl/product/123

Hoe match je dan de url "product/123" met de juiste route? Dat is mijn vraag. Heeft iemand daar een handige tip voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 10:46:21
Quote Anchor link
Je moet dan met regexen werken.

Ik doe het vaak zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$route
= new Route('/abc/:id');

class Route
{
    public function __c($pattern) {
        $this->regex =
            preg_replace(
                '#:([a-z])+#',
                '(?P<$1>[^/]+)',
                $pattern
            )
        ;
    }

    function
match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
            return false;
        return $matches;
    }
}

?>

Even 'quick and dirty'. Kijk eens naar http://www.php.net/manual/en/function.preg-match.php voor named subpatterns.

Toevoeging op 21/03/2012 10:47:52:

De patterns matchen nu alles voor de eerste slash, je kan dat evt nog wijzigen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:54:30
Quote Anchor link
Thanks Pim, dat is zeer bruikbare info!

Ik zie dat je aan de $match functie een $query meegeeft. Moet dat niet een route zijn? En je returnt $matches? Moet ik daaruit concluderen dat een route meerdere matches kan hebben? Waar staat "__c" trouwens voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:01:22
Quote Anchor link
__c = __constructor ;)

Je gebruikt het als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class Router
{
    function
addRoute(Route $r)
    {

        $this->routes[] = $r;
    }
    function
match($query)
    {

        foreach($this->routes as $r)
            if(($matches = $r->match($query)) !== false)
                return $matches;
        return false;
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id'));
$route->match('/peer/123');
?>


Toevoeging op 21/03/2012 11:02:36:

Zoals je in het PHP.net bestand ziet, geeft matches de regex matches terug. De named subpatterns zitten daarbij, zodat $matches['id'] het id is wat in de query zat.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:03:14 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:08:50
Quote Anchor link
Het ziet er (nu nog) wat ingewikkeld uit, maar wel erg gaaf als dit gaat werken :)

Maar hoe krijg je in jouw voorbeeld nou de controller en action? Want dat zie ik nu nergens terug.

Je helpt me hier overigens enorm mee, thanks!!
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:24:38
Quote Anchor link
Dat hangt er een beetje van af hoe je daarmee omgaat.

De makkelijkste manier is om eoa string voorstelling te maken van de controller en action, bijv. Controller::Action. Je kan dan van route maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class Route
{
    public function __construct($pattern, $controller)
    {

        $this->regex = //...
        $this->controller = $controller;
    }


    public function match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
                    return false;
        return $matches+array('_controller'=>$this->controller);
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$result['_controller'] // is PeerController::peertje
$result['id'] // is 123

?>

Die data kan je dan aan eoa 'frontcontroller' geven, die de controller voor je zoekt en de parameters eraan geeft.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:25:24 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:30:11
Quote Anchor link
Vet :-)
Thanks voor de hulp!!! Hoop er nog deze week mee aan de slag te gaan. Heb nu in ieder geval een mooie basis :-)))
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:30:33
Quote Anchor link
Even voor de volledigheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class PeerController
{
    public function peertjeAction($args)
    {

        print (int)$args['id'].' is het ID';
    }
}


class FrontController
{
    public function handle($controllerString, $args)
    {

        list($controller, $action) = explode('::', $controllerString);
        $controller = new $controller;
        // Weet niet of dit werkt
        $controller->$action($args);
        // Anders
        call_user_func(array($controller, $action), $args);
    }
}

?>

Toevoeging op 21/03/2012 11:31:57:

Dus dan krijgen we:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$router
= new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$fc = new FrontController();
$fc->handle($result['_controller'], $result);
// Geeft: 123 is het ID
?>
Gewijzigd op 21/03/2012 11:32:31 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:32:38
Quote Anchor link
Je bent de held van de dag :-)
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:34:41
Quote Anchor link
Graag gedaan ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.