Routing via nette URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 17:44:51
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben bezig met een kleine CMS die met modules werkt alleen zit ik met een probleem. Ik werk met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$clean                 =       array();
$url                    =    $_SERVER['PATH_INFO'];

list($zero, $first, $second, $third) = explode('/',$url);

$clean['module']    =    $first;
$clean['id']        =    $second;
$clean['item']        =    $third;
if($first == ''){
     $clean['module']   =    'home';    
}


Hiermee wil ik de URL opbreken in kleine stukjes maar zodra mijn URL iets is als:
http://www.domeinnaam.nl/test

Dan vult hij de module niet met test. Hij probeerd nu namelijk de map genaamd test te openen.

Hoe kan ik zorgen dat hij dit niet doet maar mijn modules, id's en items vult?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Jos
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 06:30:47
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 18:40:37
Quote Anchor link
Als je de pagina http://www.domeinnaam.nl/test bekijkt, zal in PHP de variabele $url = test zijn. Toch? Als je die dan gaat opbreken op regel 4 van jou code blokje, dan zal alleen $zero inhoud hebben, namelijk test. Variabelen $first, $second en $third zijn dan leeg / bestaan niet, misschien kan regel 4 dan niet eens en krijg je een error, weet niet precies.

Wat had je voor inhoud willen hebben in variabelen $first, $second en $third dan?
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 18:43:56
Quote Anchor link
Nee, nu probeerd hij dus http://www.domeinnaam.nl/test te openen ipv dat hij in de index.php hem gaat verwerken

en in dit geval zou $zero gevult zijn met de DOCROOT :) en $first met test

Dus eigenlijk moet hij altijd op index.php blijven en met behulp van de meegestuurde $first / $second / $third de inhoud bepaalen
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 18:55:21
Quote Anchor link
Je moet een .htaccess bestand plaatsen met een stukje code wat alles doorverwijst naar de index met als parameter wat achter de / staat
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:01:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond $1 !^(index\.php|resources|cms)
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Zo iets als dit ?

Hij stuurt alles nu netjes door maar ik wil dat hij dit altijd doet behalve als het pad /cms of /reources is

Hoe doe ik dit of wat heb ik hierboven fout gedaan
Gewijzigd op 26/06/2010 19:23:25 door Jos Verra
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:33:32
Quote Anchor link
Bump!

Weet iemand wat ik hierboven fout doe?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2010 19:52:00
Quote Anchor link
Bumpen pas na 24 uur graag.
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:55:54
Quote Anchor link
Ja sorry :( ik zit nu steeds dingen te proberen en wordt er gek van :P geen enkel teken dat het ook maar die uitzondering werkt.

Die tutorials over htaccess snap ik niet helemaal heb al 3 keer gelezen maar kan niet zien waarom die niet werkt.
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 21:57:39
Quote Anchor link
Misschien een [L] flag achter regel 9? Dat betekend dat ie stopt wanneer het matched
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 22:19:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
#Error documents
ErrorDocument 404 /index.php/404

#Nette URL && Alles wordt naar de index.php doorgestuurd

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|cms)[L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|resources)[L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Dit heb ik nu maar hij werkt op de resources na want ik heb in een img tag er naar verwezen maar hij wil hem niet openen vanaf de index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />


Maar hij geeft niets weer ( als ik in de broncode op de link klik gebeurd er ook niets )
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 22:45:54
Quote Anchor link
Of het er wat mee te maken heeft weet ik niet, maar dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />

moet je eens veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="/resources/images/logo.png" />
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 23:21:06
Quote Anchor link
Heb het al gevonden het was resources ik had rescourses

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.