row exists

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »
Jasper

jasper

04/07/2006 11:29:00
Quote Anchor link
hoe kan ik testen een of bepaalde rij bestaat in mijn db, met zijn id,

ik wil rechtstraat vragen aan de db of de rij bestaat of niet, niet meer, om de query zo simpel en snel mogelijk te houden. Dit omdat ik dit 5000 keer achter elkaar moet doen, en het anders veel te lang duurt!
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:57:27
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/07/2006 11:31:00
Quote Anchor link
Waarop test je welke rij het is waarvoor je wil kijken of die bestaat?

(alleen op id, of wat?)
 
Niek s

niek s

04/07/2006 11:34:00
Quote Anchor link
de enee keer zeg je dat je op id wil kijken, de andere keer wil je kijken of de HELE rij al bestaat... :-/
 
Jasper

jasper

04/07/2006 11:45:00
Quote Anchor link
ik heb de id van een lid, en ik moet testen of dit lid bestaat, dit om ploegenlijsten uit te kuisen. vermits er drie tabellen zijn: leden, ploegen, en een relatietabel
als er een ploeg verwijderd wordt, blijven de relaties in de relatietabel staan. maar nu moet ik deze tabel uitkuisen, maar ook als er leden verwijderd zijn en in een ploeg staan. moet de relatie ook verwijderd worden natuurlijk. daarom moet ik kunnen dit lid bestaad of niet.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

04/07/2006 11:59:00
Quote Anchor link
SELECT relatie.lid_id FROM relaties WHERE
relatie.lid_id NOT IN(SELECT id FROM leden)

Volgens mij
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:39:00
Quote Anchor link
is daar dan net een phpfunctie voor ofzo? want ik heb het eigenlijk ook wel nodig..

Ik weet neit of dat ook gaat met MySQL, denk het niet, maar zoiets als: ifexists()? ( als ik de functie zowisow al goed hb gesreven )
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 21:45:00
Quote Anchor link
In veel databases gaat dit automatisch, in MySQL helaas niet. Het heet referentiele integriteit. Stel dat je een order hebt met een aantal orderregels en dat je de order wilt wissen. Normaal gesproken moet een database dat verzoek weigeren, omdat er anders orderregels overblijven die niet meer bij een order horen. Als je tabel van het type MyIsam is, dan moet je dat handmatig checken. Ik geloof, maar weet het niet zeker, dat je met het type InnoDB met zogenaamde foreign keys kunt werken die referentiele integriteit afdwingen.
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:48:00
Quote Anchor link
ja maar als ik nou een login systeem maak ( in mijn geval ) dan is het een beetje lastig als iemand met de naam 'henk' geregistreert staat in de db, iemand anders zich aanmeld met de naam 'henk' en dat die er dan 2 keer instaat,, dan krijg je fouten lijkt mij.. en anders krijg je dat hij niet word toegevoegd in de db, want hij bestaat al, en dat je dan geen melding krijgt.. oftewel iemand meld zich aan met de naam 'henk' en dan denkt ie, alles is goed gegaan,, geen error, OK! ik kan inloggen! en dan is het wachtwoord in een keer fout, en hij begrijpt er dan de ballen neit van!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 21:51:00
Quote Anchor link
@Niek: dat kun je simpel oplossen met phpMyAdmin. Door een veld "unique" te maken dwing je af dat elk veld in de database een unieke waarde moet hebben. Als iemand een record probeert in te voegen met dezelfde waarde voor het bewuste veld, krijg je een foutmelding met nummer 1062. Door via mysql_errno () te testen kun je de juiste melding naar de gebruiker sturen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Niek s

niek s

04/07/2006 21:58:00
Quote Anchor link
dus:
*set veld unique*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//database connectie
//INSERT gegevens

if(mysql_erno($query) == "1062") {
     echo "Deze gebruiker bestaat al,, ghehe,, verzin maar lekker iets anders!!!";
     exit();
}
else {
    echo "account aangemaakt":
    //eventuele andere checks...
}
?>

?>

 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/07/2006 22:09:00
Quote Anchor link
Nee, na het uitvoeren van een query kun je gewoon mysql_errno (dubbel r dus!) aanroepen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO tabel
        SET
            veld1 = '$veld1',
            veld2 = '$veld2'"
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_errno() == 1062) {
            // record met die veldnaam bestaat al
        }
        else {
            // query is om een andere reden mislukt
        }
    }

?>
 
Niek s

niek s

04/07/2006 23:17:00
Quote Anchor link
hhmmzzzz,,
hoe kan ick dan in PHPMyAdmin opgeven dat een veld 'unique' is(of eigenlijk,, moet zijn)???
 
Jelmer -

Jelmer -

04/07/2006 23:22:00
Quote Anchor link
bij het aanmaken van een field het rondje waar het plaatje met een rode 'U' opstaat selecteren, of bij 'structuur' op het plaatje met de rode 'U' drukken.
 
Niek s

niek s

05/07/2006 10:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Error

SQL query:

ALTER TABLE `game_members` ADD UNIQUE (
`naam`
);

MySQL said:
#1170 - BLOB/TEXT column 'naam' used in key specification without a key length


Huh?? ik zet em dus op 'unique' maar dat kan niet?? :-s
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/07/2006 11:49:00
Quote Anchor link
OPlossing staat erbij.
Je moet een lengte opgeven
 
Niek s

niek s

05/07/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Ja, maar als ik die opgeef werkt het nog niet!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.