RSS feed Image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Enrico van der List

Enrico van der List

12/12/2013 17:11:55
Quote Anchor link
Hoi, momenteel ben ik bezig met programmeren van een website en ik wil nieuws van http://www.nu.nl/feeds/rss/muziek.rss weergeven op de website. Ik ben tot nu toe zover gekomen dat ik het nieuws en titel kan laten weergeven maar nu wil ik ook een afbeelding weergeven naast het nieuws zoals wat nu.nl heeft.

hieronder heb ik mijn script meegeleverd. Hoop dat iemand mij ermee kan helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
                    require_once 'rss_fetch.inc';
                    $url = 'http://www.nu.nl/feeds/rss/muziek.rss';
                    $rss = fetch_rss($url);
                    
                    foreach ($rss->items as $item )
                    {

                        $title = $item[title];
                        $url = $item[link];
                        $
                        
                        echo "<li><a href=\"$url\" target=\"_blank\" class=\"nieuwsitem\">$title</a></li> ";
                    }

                ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 11:57:53
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/12/2013 17:24:36
Quote Anchor link
wij weten niet wat je krijgt uit je fetch_rss functie. Als je daar mee begint kunnen we de rest bekijken.

Het is bijvoorbeeld $item['title'] i.p.v. $time[title]

En je moet de variabelen buiten quotes halen:
echo '<li><a href="'. $url . '" target="_blank" class="nieuwsitem">' . $title . '</a></li> ';
 
Enrico van der List

Enrico van der List

12/12/2013 17:56:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
<?php
/*
 * Project:     MagpieRSS: a simple RSS integration tool
 * File:        rss_fetch.inc, a simple functional interface
                to fetching and parsing RSS files, via the
                function fetch_rss()
 * Author:      Kellan Elliott-McCrea <[email protected]>
 * License:     GPL
 *
 * The lastest version of MagpieRSS can be obtained from:
 * http://magpierss.sourceforge.net
 *
 * For questions, help, comments, discussion, etc., please join the
 * Magpie mailing list:
 * [email protected]
 *
 */
 
// Setup MAGPIE_DIR for use on hosts that don't include
// the current path in include_path.
// with thanks to rajiv and smarty

if (!defined('DIR_SEP')) {
    define('DIR_SEP', DIRECTORY_SEPARATOR);
}


if (!defined('MAGPIE_DIR')) {
    define('MAGPIE_DIR', dirname(__FILE__) . DIR_SEP);
}


require_once( MAGPIE_DIR . 'rss_parse.inc' );
require_once( MAGPIE_DIR . 'rss_cache.inc' );

// for including 3rd party libraries
define('MAGPIE_EXTLIB', MAGPIE_DIR . 'extlib' . DIR_SEP);
require_once( MAGPIE_EXTLIB . 'Snoopy.class.inc');


/*
 * CONSTANTS - redefine these in your script to change the
 * behaviour of fetch_rss() currently, most options effect the cache
 *
 * MAGPIE_CACHE_ON - Should Magpie cache parsed RSS objects?
 * For me a built in cache was essential to creating a "PHP-like"
 * feel to Magpie, see rss_cache.inc for rationale
 *
 *
 * MAGPIE_CACHE_DIR - Where should Magpie cache parsed RSS objects?
 * This should be a location that the webserver can write to.   If this
 * directory does not already exist Mapie will try to be smart and create
 * it.  This will often fail for permissions reasons.
 *
 *
 * MAGPIE_CACHE_AGE - How long to store cached RSS objects? In seconds.
 *
 *
 * MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY - If remote fetch fails, throw error
 * instead of returning stale object?
 *
 * MAGPIE_DEBUG - Display debugging notices?
 *
*/


/*=======================================================================*\
    Function: fetch_rss:
    Purpose:  return RSS object for the give url
              maintain the cache
    Input:    url of RSS file
    Output:   parsed RSS object (see rss_parse.inc)

    NOTES ON CACHEING:  
    If caching is on (MAGPIE_CACHE_ON) fetch_rss will first check the cache.
    
    NOTES ON RETRIEVING REMOTE FILES:
    If conditional gets are on (MAGPIE_CONDITIONAL_GET_ON) fetch_rss will
    return a cached object, and touch the cache object upon recieving a
    304.
    
    NOTES ON FAILED REQUESTS:
    If there is an HTTP error while fetching an RSS object, the cached
    version will be return, if it exists (and if MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY is off)
\*=======================================================================*/


define('MAGPIE_VERSION', '0.72');

$MAGPIE_ERROR = "";

function
fetch_rss ($url) {
    // initialize constants
    init();
    
    if ( !isset($url) ) {
        error("fetch_rss called without a url");
        return false;
    }

    
    // if cache is disabled
    if ( !MAGPIE_CACHE_ON ) {
        // fetch file, and parse it
        $resp = _fetch_remote_file( $url );
        if ( is_success( $resp->status ) ) {
            return _response_to_rss( $resp );
        }

        else {
            error("Failed to fetch $url and cache is off");
            return false;
        }
    }

    // else cache is ON
    else {
        // Flow
        // 1. check cache
        // 2. if there is a hit, make sure its fresh
        // 3. if cached obj fails freshness check, fetch remote
        // 4. if remote fails, return stale object, or error

        
        $cache = new RSSCache( MAGPIE_CACHE_DIR, MAGPIE_CACHE_AGE );
        
        if (MAGPIE_DEBUG and $cache->ERROR) {
            debug($cache->ERROR, E_USER_WARNING);
        }

        
        
        $cache_status    = 0;       // response of check_cache
        $request_headers = array(); // HTTP headers to send with fetch
        $rss             = 0;       // parsed RSS object
        $errormsg        = 0;       // errors, if any
        
        // store parsed XML by desired output encoding
        // as character munging happens at parse time

        $cache_key       = $url . MAGPIE_OUTPUT_ENCODING;
        
        if (!$cache->ERROR) {
            // return cache HIT, MISS, or STALE
            $cache_status = $cache->check_cache( $cache_key);
        }

                
        // if object cached, and cache is fresh, return cached obj
        if ( $cache_status == 'HIT' ) {
            $rss = $cache->get( $cache_key );
            if ( isset($rss) and $rss ) {
                // should be cache age
                $rss->from_cache = 1;
                if ( MAGPIE_DEBUG > 1) {
                    debug("MagpieRSS: Cache HIT", E_USER_NOTICE);
                }

                return $rss;
            }
        }

        
        // else attempt a conditional get
        
        // setup headers

        if ( $cache_status == 'STALE' ) {
            $rss = $cache->get( $cache_key );
            if ( $rss and $rss->etag and $rss->last_modified ) {
                $request_headers['If-None-Match'] = $rss->etag;
                $request_headers['If-Last-Modified'] = $rss->last_modified;
            }
        }

        
        $resp = _fetch_remote_file( $url, $request_headers );
        
        if (isset($resp) and $resp) {
          if ($resp->status == '304' ) {
                // we have the most current copy
                if ( MAGPIE_DEBUG > 1) {
                    debug("Got 304 for $url");
                }

                // reset cache on 304 (at minutillo insistent prodding)
                $cache->set($cache_key, $rss);
                return $rss;
            }

            elseif ( is_success( $resp->status ) ) {
                $rss = _response_to_rss( $resp );
                if ( $rss ) {
                    if (MAGPIE_DEBUG > 1) {
                        debug("Fetch successful");
                    }

                    // add object to cache
                    $cache->set( $cache_key, $rss );
                    return $rss;
                }
            }

            else {
                $errormsg = "Failed to fetch $url ";
                if ( $resp->status == '-100' ) {
                    $errormsg .= "(Request timed out after " . MAGPIE_FETCH_TIME_OUT . " seconds)";
                }

                elseif ( $resp->error ) {
                    # compensate for Snoopy's annoying habbit to tacking
                    # on '\n'

                    $http_error = substr($resp->error, 0, -2);
                    $errormsg .= "(HTTP Error: $http_error)";
                }

                else {
                    $errormsg .=  "(HTTP Response: " . $resp->response_code .')';
                }
            }
        }

        else {
            $errormsg = "Unable to retrieve RSS file for unknown reasons.";
        }

        
        // else fetch failed
        
        // attempt to return cached object

        if ($rss) {
            if ( MAGPIE_DEBUG ) {
                debug("Returning STALE object for $url");
            }

            return $rss;
        }

        
        // else we totally failed
        error( $errormsg );
        
        return false;
        
    }
// end if ( !MAGPIE_CACHE_ON ) {
} // end fetch_rss()

/*=======================================================================*\
    Function:   error
    Purpose:    set MAGPIE_ERROR, and trigger error
\*=======================================================================*/


function error ($errormsg, $lvl=E_USER_WARNING) {
        global $MAGPIE_ERROR;
        
        // append PHP's error message if track_errors enabled
        if ( isset($php_errormsg) ) {
            $errormsg .= " ($php_errormsg)";
        }

        if ( $errormsg ) {
            $errormsg = "MagpieRSS: $errormsg";
            $MAGPIE_ERROR = $errormsg;
            trigger_error( $errormsg, $lvl);                
        }
}

function
debug ($debugmsg, $lvl=E_USER_NOTICE) {
    trigger_error("MagpieRSS [debug] $debugmsg", $lvl);
}

            
/*=======================================================================*\
    Function:   magpie_error
    Purpose:    accessor for the magpie error variable
\*=======================================================================*/

function magpie_error ($errormsg="") {
    global $MAGPIE_ERROR;
    
    if ( isset($errormsg) and $errormsg ) {
        $MAGPIE_ERROR = $errormsg;
    }

    
    return $MAGPIE_ERROR;  
}


/*=======================================================================*\
    Function:   _fetch_remote_file
    Purpose:    retrieve an arbitrary remote file
    Input:      url of the remote file
                headers to send along with the request (optional)
    Output:     an HTTP response object (see Snoopy.class.inc)  
\*=======================================================================*/

function _fetch_remote_file ($url, $headers = "" ) {
    // Snoopy is an HTTP client in PHP
    $client = new Snoopy();
    $client->agent = MAGPIE_USER_AGENT;
    $client->read_timeout = MAGPIE_FETCH_TIME_OUT;
    $client->use_gzip = MAGPIE_USE_GZIP;
    if (is_array($headers) ) {
        $client->rawheaders = $headers;
    }
    
    @
$client->fetch($url);
    return $client;

}


/*=======================================================================*\
    Function:   _response_to_rss
    Purpose:    parse an HTTP response object into an RSS object
    Input:      an HTTP response object (see Snoopy)
    Output:     parsed RSS object (see rss_parse)
\*=======================================================================*/

function _response_to_rss ($resp) {
    $rss = new MagpieRSS( $resp->results, MAGPIE_OUTPUT_ENCODING, MAGPIE_INPUT_ENCODING, MAGPIE_DETECT_ENCODING );
    
    // if RSS parsed successfully      
    if ( $rss and !$rss->ERROR) {
        
        // find Etag, and Last-Modified
        foreach($resp->headers as $h) {
            // 2003-03-02 - Nicola Asuni (www.tecnick.com) - fixed bug "Undefined offset: 1"
            if (strpos($h, ": ")) {
                list($field, $val) = explode(": ", $h, 2);
            }

            else {
                $field = $h;
                $val = "";
            }

            
            if ( $field == 'ETag' ) {
                $rss->etag = $val;
            }

            
            if ( $field == 'Last-Modified' ) {
                $rss->last_modified = $val;
            }
        }

        
        return $rss;    
    }
// else construct error message
    else {
        $errormsg = "Failed to parse RSS file.";
        
        if ($rss) {
            $errormsg .= " (" . $rss->ERROR . ")";
        }

        error($errormsg);
        
        return false;
    }
// end if ($rss and !$rss->error)
}

/*=======================================================================*\
    Function:   init
    Purpose:    setup constants with default values
                check for user overrides
\*=======================================================================*/

function init () {
    if ( defined('MAGPIE_INITALIZED') ) {
        return;
    }

    else {
        define('MAGPIE_INITALIZED', true);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_ON') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_ON', true);
    }


    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_DIR') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_DIR', './cache');
    }


    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_AGE') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_AGE', 60*60); // one hour
    }

    if ( !defined('MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY') ) {
        define('MAGPIE_CACHE_FRESH_ONLY', false);
    }


    if ( !defined('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING') ) {
        define('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING', 'ISO-8859-1');
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_INPUT_ENCODING') ) {
        define('MAGPIE_INPUT_ENCODING', null);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_DETECT_ENCODING') ) {
        define('MAGPIE_DETECT_ENCODING', true);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_DEBUG') ) {
        define('MAGPIE_DEBUG', 0);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_USER_AGENT') ) {
        $ua = 'MagpieRSS/'. MAGPIE_VERSION . ' (+http://magpierss.sf.net';
        
        if ( MAGPIE_CACHE_ON ) {
            $ua = $ua . ')';
        }

        else {
            $ua = $ua . '; No cache)';
        }

        
        define('MAGPIE_USER_AGENT', $ua);
    }

    
    if ( !defined('MAGPIE_FETCH_TIME_OUT') ) {
        define('MAGPIE_FETCH_TIME_OUT', 5); // 5 second timeout
    }
    
    // use gzip encoding to fetch rss files if supported?
    if ( !defined('MAGPIE_USE_GZIP') ) {
        define('MAGPIE_USE_GZIP', true);    
    }
}


// NOTE: the following code should really be in Snoopy, or at least
// somewhere other then rss_fetch!

/*=======================================================================*\
    HTTP STATUS CODE PREDICATES
    These functions attempt to classify an HTTP status code
    based on RFC 2616 and RFC 2518.
    
    All of them take an HTTP status code as input, and return true or false

    All this code is adapted from LWP's HTTP::Status.
\*=======================================================================*/


/*=======================================================================*\
    Function:   is_info
    Purpose:    return true if Informational status code
\*=======================================================================*/

function is_info ($sc) {
    return $sc >= 100 && $sc < 200;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_success
    Purpose:    return true if Successful status code
\*=======================================================================*/

function is_success ($sc) {
    return $sc >= 200 && $sc < 300;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_redirect
    Purpose:    return true if Redirection status code
\*=======================================================================*/

function is_redirect ($sc) {
    return $sc >= 300 && $sc < 400;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_error
    Purpose:    return true if Error status code
\*=======================================================================*/

function is_error ($sc) {
    return $sc >= 400 && $sc < 600;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_client_error
    Purpose:    return true if Error status code, and its a client error
\*=======================================================================*/

function is_client_error ($sc) {
    return $sc >= 400 && $sc < 500;
}


/*=======================================================================*\
    Function:   is_client_error
    Purpose:    return true if Error status code, and its a server error
\*=======================================================================*/

function is_server_error ($sc) {
    return $sc >= 500 && $sc < 600;
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.