score bijhouden tafelvoetbal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

15/12/2010 12:00:24
Quote Anchor link
Hallo,

Met een paar vrienden ben ik bezig om in php een programma te maken om de statistieken bij te houden van een tafelvoetbalcompetitie. We willen steeds een random wedstrijd genereren door vier personen in te voeren die aan die wedstrijd deel willen nemen. zo komen er twee spelers tegen twee andere spelers te staan, op een onwillekeurige basis. Vervolgens is het de bedoeling dat het aantal behaalde punten in een ranglijst bijgehouden wordt.

Hoe kunnen we die personen het beste invoeren? En hoe kunnen we die dan, in koppels van 2, een wedstrijd tegen elkaar laten spelen? want het moet natuurlijk niet zo zijn dat bij 1 van de 2 koppels dezelfde persoon aanwezig is.

Groeten
Viktor
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 11:50:47
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

15/12/2010 12:20:34
Quote Anchor link
Wat is het doel van mensen onwillekeurig kieze?
Waarschijnlijk wil je ze wel willekeurig hebben, anders kan je ze beter by-hand uitkiezen.

Maar de basis is door alle namen in een database of array te zetten,
Allemaal ophalen, en dan de array shuffle()-en, en dan positie 0,1,2,3 pakken.

Volgens mij is er ook in MySQL een mogelijkheid om random te selecteren, en dan kan je LIMIT 0,4 gebruiken, maar dat weer ik niet zeker.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/12/2010 12:25:09
Quote Anchor link
Nicoow Unknown op 15/12/2010 12:20:34:
Volgens mij is er ook in MySQL een mogelijkheid om random te selecteren, en dan kan je LIMIT 0,4 gebruiken, maar dat weer ik niet zeker.

Ja zeker.
ORDER BY RAND()


--------------------------------

De structuur van de competitie is me nog niet duidelijk.

- Je hebt een pool mensen die meedoen bv. 16.
- 1 wedstrijd bestaat uit twee ploegen van elk twee spelers.

Tot daar is het duidelijk. Maar dan:

- Blijven de ploegen (van twee spelers) samen of niet, voor de rest van de competitie?
Indien ja: moet elke ploeg tegen elke ploeg spelen (bv. voor 16 spelers geeft dat 7 wedstrijden voor elke ploeg)?

- Wil je 1 shuffle van de spelers in het begin en dan een vast patroon voor de volgende "speeldagen" of wil je bij elke speeldag een random verdeling?
Dit laatste maakt het al vrij lastig om dan nog te maken dat elke ploeg tegen mekaar speelt.



Allez ja, ik heb meer details nodig. Nog voor we beginnen functies of query's te schrijven, moet de vraag volledig duidelijk zijn.

Zou je een uitgewerkt voorbeeld kunnen meegeven van wat een resultaat zou kunnen zijn?
Gewijzigd op 15/12/2010 12:58:17 door Kris Peeters
 
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

15/12/2010 14:31:11
Quote Anchor link
Oke bedankt de snelle reacties, Super:)!
De bedoeling is dat er, in een database, een score PER SPELER bij gehouden moet worden. Dus de ploegen blijven niet bij elkaar maar zijn steeds anders.

Ik denk dat het voor de basis het makkelijks is als er gewoon 1 speelronde is en de spelers onthouden worden, zodat we zelf kunnen kiezen wie er op die dag aanwezig zijn en kunnen spelen. Het hoeven dus niet meerdere speeldagen te zijn;).

En hoe bedoel je, een uitgebreid voorbeeld van het resultaat?

zoals dit?
Piet, jan, klaas, kees, patrick doen mee.


1e wedstrijd: piet & jan tegen klaas & kees
2e wedstrijd: piet & patrick tegen jan & klaas
3e wedstrijd: klaas & patrick tegen jan & kees

wedstrijd winnen: 50 punten per speler
doelpunt maken: 10 punten extra
tijdklok van 5 min tot 0 min.

lijstje maken van score per speler.

(zo iets? of bedoel je heel iets anders:P?)

Groetjes
Viktor
Gewijzigd op 15/12/2010 14:31:37 door Viktor Jonckheere
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/12/2010 15:04:08
Quote Anchor link
Okay, wat mij betreft is dat duidelijk.
Dat moet wel lukken; ik zal eens beginnen nadenken.
 
Hipska BE

Hipska BE

15/12/2010 15:33:57
Quote Anchor link
zorg dat de 4 namen in een array komen en shuffle de array, daarna wedstrijd van 1&2 tegen 3&4, 1&3 tegen 2&4, 1&4 tegen 2&3.

Een andere array kan je de score per naam bijhouden en die dan tonen.
 
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

20/12/2010 12:22:04
Quote Anchor link
oke bedankt allemaal!
ik ben nu bezig met de database en verbinding maken. Dit moet wel lukken.
Als database kolomnamen hebben we nu:
Nummer
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
Nickname
Gespeeld
Score
Rating

Is dit voldoende? Of misschien te veel?

Groet Viktor
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2010 17:20:07
Quote Anchor link
Sowieso zal het anders moeten.

Waar je op moet letten is wat je in welke tabel zet.
Probeer zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven; meestal helpt dat.

In een tabel gebruikers zet je gegevens die te maken hebben met de identiteit van de gebruiker. Dingen als naam, e-mail, nick, ...

Gespeeld, score, rating, ...
Dit zijn geen gegevens die iets met identiteit te maken hebben. Die moeten in een andere tabel.
Vooral dan omdat het berekende gegevens zijn.
Er zullen koppeltabellen nodig zijn.

Als ik nog tijd vind, probeer ik je verder te helpen, maar ik kan niets beloven voor de komende dagen.

Lees ondertussen dit eens:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/
 
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

20/12/2010 17:28:41
Quote Anchor link
Oke, ja daar heb je wel een goed punt.
Koppeltabellen zijn toch niet aparte tabellen neem ik aan?
En moet ik dan ratio weghalen (dat is immers een procesgegeven van score/aantal gespeelde wedstrijden)?
Bedankt voor je hulp;) vaak gaat het mis omdat ik in het begin ergens gigantisch tegen de lamp loop, dus wel fijn dat ik meteen een beetje in de goede banen wordt geleidt:) super!
Groet
Viktor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.