Select array?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:05:00
Quote Anchor link
mod-edit:
slecht geformatteerde code hersteld.

ik zit met een probleem maar vindt het een beetje moeilijk uit te leggen.
Als ik iets selecteer (code onderaan), dan zet hij dat niet vast in $_POST['game'] enz.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
  $sql_game
= "SELECT game FROM projects_game";
  $sql_xgame = "SELECT xgame FROM projects_xgame";
  $sql_type = "SELECT type FROM projects_type";
  
  $res_game = mysql_query($sql_game) or die(mysql_error());
  $res_xgame = mysql_query($sql_xgame) or die(mysql_error());
  $res_type = mysql_query($sql_type) or die(mysql_error());
  
  while ($row_game = mysql_fetch_assoc($res_game)) {
      if ($row_game['game'] != null) {
          $aGames[] = $row_game['game'];
      }
  }

  while ($row_xgame = mysql_fetch_assoc($res_xgame)) {
      if ($row_xgame['xgame'] != null) {
          $aXGame[] = $row_xgame['xgame'];
      }
  }

  while ($row_type = mysql_fetch_assoc($res_type)) {
      if ($row_type['type'] != null) {
          $aType[] = $row_type['type'];
      }
  }

  
  echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
  foreach ($aGames as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"xgame\" class='textbox'>";
  foreach ($aXGame as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
  foreach ($aType as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 11:37:06
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/11/2006 14:10:00
Quote Anchor link
Ik zie dan ook nergens een <form> tag staan met een method="post".
 
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:27:00
Quote Anchor link
ja die staat er boven, maar dat leek me niet nodig dacht ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "<form method=\"post\" action=\" " .$_SERVER['PHP_SELF']. "\">";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

30/11/2006 14:29:00
Quote Anchor link
Waarom die spatie bij action en waarom niet tussen enkele quotes zodat je niet hoeft te escapen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">';
?>
 
Frank -

Frank -

30/11/2006 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if ($row_game['game'] != null) { ?>

Waarom staat deze vergelijking niet in de query? Dat haal je geen overbodige data op en het scheelt een stukje php-code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $sql_game = "SELECT game FROM projects_game WHERE game NOT NULL"; ?>
 
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:43:00
Quote Anchor link
@SanThe && @Frank:
ik heb het verbeterd nu :)
 
Raymen

Raymen

02/12/2006 20:23:00
Quote Anchor link
iemand dit het antwoord weet?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 20:38:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit?
(netjes geformatteerd graag)
 
Niek s

niek s

02/12/2006 20:42:00
Quote Anchor link
Het probleem weet ik niet.. wat ik wel weet is dat de code volgens mij veeeeeeel korter kan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
  $sql_game
= "SELECT game FROM projects_game";
  $sql_xgame = "SELECT xgame FROM projects_xgame";
  $sql_type = "SELECT type FROM projects_type";
  
  $res_game = mysql_query($sql_game) or die(mysql_error());
  $res_xgame = mysql_query($sql_xgame) or die(mysql_error());
  $res_type = mysql_query($sql_type) or die(mysql_error());
  
  echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
  while ($row_game = mysql_fetch_assoc($res_game)) {
    echo "<option value=\"".$row_game['game']."\">".$row_game['game']."</option>";
  }
  
echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"xgame\" class='textbox'>";
  while ($row_xgame = mysql_fetch_assoc($res_xgame)) {
          echo "<option value=\"".$row_xgame['xgame']."\">".$row_xgame['xgame']."</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
  while ($row_type = mysql_fetch_assoc($res_type)) {
          echo "<option value=\"".$row_type['type']."\">".$row_type['type']."</option>";
  }

  echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Raymen

Raymen

02/12/2006 20:59:00
Quote Anchor link
@niek:
je hebt onbedoeld het probleem opgelost, ik had dat ongeveer eerst ook maar een vriend zei dat wat ik had beter was maarja.

bedankt allemaal voor het meedenken/helpen :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
Frank -

Frank -

03/12/2006 13:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '</select>';
  
echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
?>

Waarom gebruik je de ene keer enkele quotes bij een echo en de andere keer dubbele quotes? Het meest vreemde is nog dat wanneer enkele quotes het leven een stuk eenvoudiger maken, jij dubbele quotes gaat gebruiken zodat je alle dubbele quotes (en die zijn VERPLICHT!) in de html-output kunt gaan escapen... Hoezo vragen om problemen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '</select>';
  
echo '<select name="type" class="textbox">';
?>

Dit is toch een stuk slimmer? Gebruik in PHP dus altijd (!) enkele quotes.

De enige uitzondering die ik hier op maak (en die bevestigt de regel), zijn queries. In een query staan strings tussen enkele quotes, het is dus wel zo slim om de query zelf tussen dubbele quotes te zetten. Dat doe jij ook al, dat kun je dus zo houden.
 
Raymen

Raymen

03/12/2006 14:22:00
Quote Anchor link
ik weet niet waarom ik het deed, heb het gewoon zo aangeleerd. ik wist nooit wat het verschil was xD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.