Selectiemaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 11:09:22
Quote Anchor link
Hoi Iedereen,

Ik heb een collectiepagina waarin ik met een select * From een tabel helemaal uitlees en print op het scherm.

Daarbij heb ik drie form gemaakt, zodat mensen de tabel kunnen filteren. Ik heb dit gedaan door aan elke form een if statment te hangen. Dus als je kiest voor categorie 1 zie je alleen de collectie die is ingedeel in categorie 1.

Nu wil ik de selectie verder filteren op deze query. En dan loop ik vast. Als ik bijvoorbeeld in categorie 1 wil filteren op kleur, voert het script deze filter toe op heel de tabel en niet alleen op mijn geprinte tabel.

Kan iemand mij helpen hoe ik dit op kan lossen?
Bedankt alvast.

Hieronder vind je mijn code.

Tabel met filter forms:
<html>
<table width="100%">
<tr>
<td><form name="categorie" action="" method="post" style="margin-bottom:20px;">Filter op Categorie:<br />
<input name="categorie" type="radio" onclick="submit()" value="design" />design<br />
<input name="categorie" type="radio" onclick="submit()" value="leuk" />leuk<br />
<input name="categorie" type="radio" onclick="submit()" value="saai" />saai
</form></td>

<td><form action="" method="post" style="margin-bottom:20px;">
Filter op opstelling:<br />
<input name="opstelling" type="radio" onclick="submit()" value="eiland" />eiland<br />
<input name="opstelling" type="radio" onclick="submit()" value="l-vorm" />l-vorm<br />
<input name="opstelling" type="radio" onclick="submit()" value="recht" />recht
</form></td>
</tr>
</table>
</html>

En tabel met mijn php code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php //
    if (isset ($_POST['categorie'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE categorie = '".$_POST['categorie']."' ";
    }

    
    
    elseif (isset ($_POST['opstelling'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE opstelling = '".$_POST['opstelling']."' ";
    }

    
    else
    $query = "SELECT img_thumb FROM collectie";
    $result_collectie = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());
    
    while (list ($img_thumb) = mysql_fetch_row($result_collectie) ){
    echo ("<td><img src='img/collectie/".$img_thumb.".jpg'/></td>");}
    ?>



Bedankt alvast voor jullie hulp!
Gewijzigd op 29/06/2011 11:13:36 door Ed van Papenrecht
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 12:40:07
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 11:23:12
Quote Anchor link
Waarom twee formulieren? Het is nu óf de één óf de ander. Voeg ze samen.

Toevoeging op 29/06/2011 11:24:40:

Script is trouwens lek => SQL-Injection.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 11:27:25
Quote Anchor link
SQL injection moet in inderdaad nog toepassen.
Ik had ze eerst in 1 form staan alleen dan kan het maar 1x submitten terwijl ze in het begin er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld te filteren op opstelling in plaat van categorie.. Zet ik dit in 1 form dat pakt hij dit niet..

EDIT// Heb het nu samen gevoegd in 1 form. Het werkt toch wel.. excuses!
Gewijzigd op 29/06/2011 11:28:49 door Ed van Papenrecht
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 11:30:21
Quote Anchor link
Edwin van beers op 29/06/2011 11:27:25:
SQL injection moet in inderdaad nog toepassen.


Ik zou het proberen te vermijden ;-)


Haal onclick="submit()" weg en zet er een submit knop onder.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 11:34:42
Quote Anchor link
- SanThe - op 29/06/2011 11:30:21:
Edwin van beers op 29/06/2011 11:27:25:
SQL injection moet in inderdaad nog toepassen.


Ik zou het proberen te vermijden ;-)


Haal onclick="submit()" weg en zet er een submit knop onder.


haha inderdaad,
Ik heb er 1 submit button onder gezet, maar helaas hij filtert het nog niet zoals ik wil. Zodra ik categorie 1 kies en daarna opstelling eiland, krijg ik nog alle eilanden te zien. Ook degene die in categorie 2 staan.. En dat wil ik juist niet..
HOe kan ik dat oplossen?


Toevoeging op 29/06/2011 11:56:14:

Okey,

Het is me gelukt om de selectie te filteren wanneer je alle keuzes aanvinkt die je wilt hebben. Bijvoorbeeld. Je wilt uit categorie 1 de eiland opstelling. Dan vink je dit in het begin in het formulier aan. Als je op verzenden klikt laat hij alleen de eilanden uit categorie 1 zien. Hier ben ik blij mee..

Alleen nu wil ik een stap verder.
Je kiest categorie 1 en drukt op verzenden. Alles van categorie 1 wordt getoond. Nu wil de bezoeker deze selectie uitbreiden met alleen eilanden. De bezoeker drukt op eiland en daarna op verzenden.. Helaas hij laat alle eilanden zien, ook die uit categorie 2 en 3... Het script onthoud dus niet dat hij al een query heeft uitgevoerd en dat hij op die query de selectie moet toevoegen van Opstelling = eiland..

Hoe kan ik dit realiseren..

Mijn php code nu is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    
    if (isset ($_POST['categorie'], $_POST['opstelling'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE categorie = '".$_POST['categorie']."' AND opstelling = '".$_POST['opstelling']."'";
    }

    
    elseif (isset ($_POST['categorie'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE categorie = '".$_POST['categorie']."' ";
    }

    
    
    
    elseif (isset ($_POST['opstelling'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE opstelling = '".$_POST['opstelling']."' ";
    }

    
    else
    $query = "SELECT img_thumb FROM collectie";
    $result_collectie = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());
    
    while (list ($img_thumb) = mysql_fetch_row($result_collectie) ){
    echo ("<td><img src='img/collectie/".$img_thumb.".jpg'/></td>");
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 11:58:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$query
= "SELECT img_thumb FROM collectie";
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST['categorie']) or isset($_POST['opstelling']))
    {

        if(isset($_POST['categorie']) and isset($_POST['opstelling']))
        {

            $query .= " WHERE categorie = '" . mysql_real_escape_string($_POST['categorie']) . "'
                        AND opstelling = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['opstelling']) . "'";
        }

        elseif(isset($_POST['categorie']))
        {

            $query .= " WHERE categorie = '" . mysql_real_escape_string($_POST['categorie']) . "'";
        }

        else
        {
            $query .= " WHERE opstelling = '" . mysql_real_escape_string($_POST['opstelling']) . "'";
        }        
    }
}

$result_collectie = mysql_query($query);
if(!$result_collectie)
{

    echo 'Error';
}

else
{
    // afhandelen
}
?>
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 12:26:07
Quote Anchor link
MMM ik heb je code overgenomen, maar helaas. Nu filtert deze helemaal niets meer...:(
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 12:30:43
Quote Anchor link
Hoe ziet het formulier er nu uit?
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 12:33:24
Quote Anchor link
Edwin van beers op 29/06/2011 12:26:07:
MMM ik heb je code overgenomen, maar helaas. Nu filtert deze helemaal niets meer...:(


Dit is inderdaad wel een stuk net geschreven code:) Hij werkt weer, alleen het werkt wel weer zoals de eerste keer. Dus nog steeds niet dat je na een selectie nog een selectie op die selectie kan maken.. Maar misschien moet ik dit nog neit toepassen. En moet de bezoeker het gewoon vanaf begin selecteren:)

Bedankt iig!
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 12:34:55
Quote Anchor link
Als het goed is kan je nu twee radiobuttons aanklikken en krijg je exact wat je vroeg.

Toevoeging op 29/06/2011 12:49:40:

Ik heb het hier even getest. Het werkt perfect.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 13:06:31
Quote Anchor link
Inderdaad het werkt... Ik ga hem nu uitbreiden met selectbox zodat je in meerdere categorieen kunt zoeken.. Even kijken hoe ik dat ga doen, maar denk dat ik met jouw code een heel eind kan komen..Bedankt!

Toevoeging op 29/06/2011 13:22:37:

Toch nog een vraag, sorry..;)

het werkt nu perfect, alleen aangezien ik straks een hele collectie moet weer geven wil ik werken met pagenumbers. Ik heb daarvoor een functie van internet gehaald en deze in mijn website gebouwd.. Deze werkt goed, alleen het werkt niet meer als je bijvoorbeeld op pagina twee bent en je wilt een selectie maken. Dit komt omdat je dan op een andere pagina bent waar hij de overige sql niet meer heeft geladen...

Is dit op te lossen?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 13:24:07
Quote Anchor link
Sorry, maar de vraag is mij niet duidelijk.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 13:26:26
Quote Anchor link
Dit ist trouwens de code die ik er voorgebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<?php
/**
 * Used for building query's witch need pagination.
 */

class PagedQuery
{
    /** @var integer Total number of records */
    var $total;
    /** @var integer Record length of a page */
    var $pageSize;
    /** @var integer Total pages */
    var $pages;
    /** @var string Current requested page */
    var $currentPage;
    /** the variable in the url to indicate the current page. Defaul = 'page' */
    var $pageVar;

    /**
    * Construct a PagedQuery. The $query variable will be replaced by a new
    * query wich will allow pagination.
    * @param string $query Sql select query
    * @param integer $totalRows Number of rows to show on a page
    * @param integer $pageVar (optional) The used variable for pagination
    */

    function __construct(&$query, $totalRows, $pageVar = "page")
    {
    
        // set pageVar
        $this->pageVar = $pageVar;
        
        // Get the current page
        if (isset($_GET[$pageVar]) && is_numeric($_GET[$pageVar]))
        {

            $currentPage = $_GET[$pageVar];
        }

        else
        {
            $currentPage = 1;
        }

        
        $this->pageSize = $totalRows;
        $this->currentPage = $currentPage;
        
        $query = strtolower($query);
        // Split the query to create a new count query
        list($queryStart, $queryEnd) = explode(" from ", $query, 2);
        
        // Create the count query
        if (substr_count($queryEnd,"group by ",1) == 1)
            $query = "select count(*) from (select count(*) from " . $queryEnd . ") as t1";
        else
            $query = "select count(*) from " . $queryEnd;
        
        // Get the total rows
        $result = mysql_query($query);
        $row = mysql_fetch_row($result);
        $this->total = $row[0];
        
        // bereken het aantal pagina's
        $this->pages =  ceil($this->total / $totalRows);
        
        // Create the new query
        $offset = ($currentPage - 1) * $totalRows;
        $query = $queryStart . " from " . $queryEnd . " limit " . $offset . "," . $totalRows . " ";

    }

    
    /**
     * Get the base link from the requested url current
     * Used to build the page links
     */

    public function getBaseUrl()
    {

        
        if (!isset($_GET[$this->pageVar]))
        {

            if ($_SERVER['QUERY_STRING'] == "")
                return "?" . $this->pageVar . "=";
            else
                return "?" . $_SERVER['QUERY_STRING'] . "&" . $this->pageVar . "=";
        }

        else
        {
            // replace and append the query string
            if (sizeOf($_GET) <= 1)
            {

                return "?" . $this->pageVar . "=";
            }

            else
            {
                // try to replace the var
                $newQueryString = str_replace("&" . $this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $_SERVER['QUERY_STRING']);
                // try to replace the first var
                $newQueryString = str_replace($this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $newQueryString);
                // correct & if this is the first char
                if(substr($newQueryString,0,1) == "&")
                {

                    $newQueryString = substr($newQueryString,1,strlen($newQueryString)-1);
                }

                
                return "?" . $newQueryString . "&" . $this->pageVar . "=";
            }
        }
        
    }

    
    /**
     * Get the url for the first page,
     * without the page infor in the url.
     * This will prevent urls with duplicate content
     * for search engine optimization.
     */

    public function getFirstUrl()
    {

        if (isset($_GET[$this->pageVar]))
        {

            // try to replace the var
            $newQueryString = str_replace("&" . $this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $_SERVER['QUERY_STRING']);
                // try to replace the first var
            $newQueryString = str_replace($this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $newQueryString);
            // strip off last character for correct url
            return "?" . $newQueryString;
        }

        else
        {
            if ($_SERVER['QUERY_STRING'] != "")
            {

                return "?" . $_SERVER['QUERY_STRING'];
            }

            else
                return ".";
        }
    }


    /**
     * Shorcut function for calling the static
     * method pageLinks from class Pagination
     */
    
    public function pageLinks()
    {

        return Pagination::pageLinks($this);
    }

    
    /**
     * Shorcut function for calling the static
     * method simplePageLinks from class Pagination
     */
    
    public function simplePageLinks()
    {

        return Pagination::simplePageLinks($this);
    }

}

?>



Wat ik dus eigenlijk wil is dat wanneer je op pagina 2 klikt je niet naar http://localhost/test/keuken-collectie.php?page=2 gaat maar gewoon op http://localhost/test/keuken-collectie.php blijft zodat de query hetzelfde blijft. Zodra je naar page2 gaat vervangt hij de query....
Gewijzigd op 29/06/2011 13:30:27 door Ed van Papenrecht
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 13:29:00
Quote Anchor link
Voor classes moet je niet bij mij zijn.
Misschien kan iemand anders je daar mee helpen.

Toevoeging op 29/06/2011 13:30:02:

Ik moet trouwens nu weg.
Succes verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.