session hijacking,, wat houdt dit in?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2012 18:04:59
Quote Anchor link
Hi all,

Ik weet dat het mogelijk is om sessies over te nemen, maar kunnen die ratten die dat doen ook de waarden van session vars aanpassen.
Ben er altijd vanuit gegaan van wel, maar is dat paranoia?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 10:31:03
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 18:19:19
Quote Anchor link
sessie hijacking is geen sessie overnemen maar een sessie faken. deze sessie wordt dus aangemaakt met inhoud naar keuze en naar jouw server gestuurd.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/10/2012 18:25:02
Quote Anchor link
ik heb er ook niet veel verstand van maar bedoel je zoiets als:

localhost/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$_SESSION
['id_gebruiker'] = 2313;

?>


en stel, rabobank gebruikt ook de sessie $_SESSION['id_gebruiker'], dat die dan al bestaat ofzo?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2012 18:25:24
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2012 18:47:21
Quote Anchor link
Concluderend: ik ben niet paranoide :-P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 22:40:49
Quote Anchor link
In een van de aanbevelingen op de wiki pagina (link van SanThe) om sessie hijacking te voorkomen staat:

Door het gebruik van lange willekeurige getallen of strings als sessiesleutel.

Weet iemand wat daarmee wordt bedoeld?
 
Reshad F

Reshad F

07/10/2012 23:13:37
Quote Anchor link
@ozzie ik denk dat ze ermee een salt bedoelen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 23:30:55
Quote Anchor link
ja, maar ik bedoel eigenlijk... wat bedoelen ze nu precies? dat je de sessie-id in de cookie moet vervangen door een of andere lange string die dan fungeert als sessie key?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 23:49:09
Quote Anchor link
Ik vond dit wel een aardige turtorial
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 08:57:58
Quote Anchor link
Zoiezo altijd een nieuwe sessie-id genereren wanneer een gebruiker aanlogt, dat is zeker een aanrader.

Ik ben nu bezig met een stukje code, die het sessie-id koppelt aan het IP adres van de gebruiker en opslaat in een database. Telkens als de sessie nodig is wordt gekeken of het juiste sessie-id gekoppeld is met het IP adres, zoniet wordt de toegang geweigerd.

Zodra de gebruiker uitlogd, wordt deze entry verwijderd uit de database, en een nieuwe aangemaakt wanneer er weer ingelogd wordt. Dit maakt het al stukken lastiger om gebruik te maken van sessie hijacking.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:15:42
Quote Anchor link
Chris, ik vrees dat je de plank hier een beetje mis slaat. Het is geen goed idee om te controleren op IP-adres. Een IP-adres is namelijk niet (meer) persoonsgebonden.

Als iemand in een trein zit en met zijn/haar mobieltje jouw site bezoekt, zal het ip-adres telkens wisselen (dit is namelijk gekoppeld aan de telefoon zendmasten). In jouw situatie zal iemand die per trein reist dus continue worden uitgelogd.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2012 09:28:08
Quote Anchor link
@Ozzie: Je hoeft niet in een trein te zitten.

Ik heb het ooit getest. Bij de geteste mobieltjes wisselde het ip bij elke internet aktiviteit.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:33:13
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:15:42:
Chris, ik vrees dat je de plank hier een beetje mis slaat. Het is geen goed idee om te controleren op IP-adres. Een IP-adres is namelijk niet (meer) persoonsgebonden.

Als iemand in een trein zit en met zijn/haar mobieltje jouw site bezoekt, zal het ip-adres telkens wisselen (dit is namelijk gekoppeld aan de telefoon zendmasten). In jouw situatie zal iemand die per trein reist dus continue worden uitgelogd.



Ozzie,

Voor normaal gebruik is dit ook niet aan te raden, echter dit is voor een bedrijfsweb applicatie. Dit zal alleen vanaf vaste pc’s thuis en intern bij het bedrijf gebruikt worden. In de situaties die ik zelf heb nagebootst werkt dit perfect voor waar ik het nodig heb.

Ik heb mijn eigen nog niet verdiept in een concrete beveiliging voor het normale gebruik.

P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)
Gewijzigd op 08/10/2012 09:34:23 door Chris PHP
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/10/2012 09:35:29
Quote Anchor link
Dat heb ik ooit is meegemaakt op xfire. Ineens was heel de school ingelogd op mijn account. Daar werd ik toch niet blij van.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:43:05
Quote Anchor link
Chris NVT op 08/10/2012 09:33:13:
P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)

Ah ja, je snapt wat ik bedoel ;-)

Als het vaste ip's zijn dan kan jouw oplossing, alleen kon ik er dat in 1e instantie niet uit afleiden.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:45:22
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:43:05:
Chris NVT op 08/10/2012 09:33:13:
P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)

Ah ja, je snapt wat ik bedoel ;-)

Als het vaste ip's zijn dan kan jouw oplossing, alleen kon ik er dat in 1e instantie niet uit afleiden.


Het hoeven geen 'vaste' ipadressen te zijn. Een pc wisselt geen ip adressen, dit gebreurd alleen na het rebooten. En dan ook alleen wanneer de DHCP lease verloopt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:50:43
Quote Anchor link
Ik bedoel vaste tijdens gedurende de sessie.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:51:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:50:43:
Ik bedoel vaste tijdens gedurende de sessie.


Dat heeft een pc altijd ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:51:40
Quote Anchor link
Ja, maar een mobieltje niet :)
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 10:04:23
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:51:40:
Ja, maar een mobieltje niet :)


Klopt, ze moeten straks met IPv6 gewoon elk apparaat/abbonement een fixed IP geven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 10:12:40
Quote Anchor link
Dat zou mooi zijn inderdaad. Ik heb alleen geen flauw idee of zoiets technisch mogelijk is.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.