short IF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

05/10/2010 22:34:07
Quote Anchor link
Sowieso, als ik er nog over nadenk, waar doe je dan een aannamen eigenlijk? De waardes in $_POST en $_GET zijn of string of array's. En als je gewoon script, dan kan je eigenlijk het hele traject van een variabele volgen. Dat betekend dus dat je helemaal geen aanname doet, maar dat je gewoon weet wat er in die variabele zou moeten zitten. Namelijk wat alleen mogelijk is.
Is dat niet zo? Dan klopt er iets totaal niet.
Neem nou dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= 1;
$b = 1;
$c = $a + $b;
echo $c;
?>

Nu doe ik bij $c de aanname dat $a en $b integers zijn. Dit weet ik, want dit is de enige optie, meer is er niet mogelijk.
Als ze toch iets totaal anders zijn, dan moet de server gehackt zijn en het bestand aangepast zijn ofzo, want anders zou ik niet weten hoe die variabelen veranderd zouden kunnen zijn.
Edit:
En sowieso, php is loosely typed, die vind $a = '1'; $b = '2'; $c = $a+$b; nog goed.
Gewijzigd op 05/10/2010 22:42:16 door
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 18:11:14
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/10/2010 23:23:53
Quote Anchor link
Bijna alle waarden die niet hard-coded in je programma staan zijn strings.
Session, Post en Get, mysql results.
Allemaal stuk voor stuk een string, volgens php dan.

Dus je kan bij het controlleren van input ook gewoon empty gebruiken, als 0 een toegestane waarde is.

Nu kan ik begrijpen dat empty een verraderlijke functie is.
Want hij hoeft niet per definitie helemaal empty te zijn, maar dat is een feit, geen aanname, en isset is er geen haar beter op, die doet ook niet alleen wat hij aangeeft.

Maar als jij liever deze code gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function myEmpty($var) {
    if (
    !
isset($var) ||
    $var === null ||
    $var === NULL || //Ja, NULL is een constant, null is een normale null
    $var == '\0' || //dit is de bitwise versie van null, misschien /0 weet niet
    $var == "" ||
    (
is_int($var) && $var === 0) ||
    //als ik iets vergeet
    ) return false;
return true;
}

?>


En dat dan in plaats van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

return empty($var);

?>


Dan moet je dat natuurlijk vooral doen.

Als je het er niet mee eens bent dat php niet type-safe is, ga dan snel een andere programmeer taal uitzoeken, en laat php met rust.
Gewijzigd op 05/10/2010 23:25:53 door Nicoow Unknown
 
John Cena

John Cena

06/10/2010 13:42:56
Quote Anchor link
Whoosus, ik vraag om een verkort IF statement en vervolgens komt er iemand uit de kast, worden er mooie jongens gepost, wordt me verteld dat empty bad is, (door diegene die backticks gebruikt(e)) en isset en bla bla bla :P

Maar toch, Karl heeft wederom eens gelijk!
Fijne dag nog met z'n allen!
 
Niek s

niek s

06/10/2010 14:01:57
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 17:50:27:
Quote:
In dit geval lijkt het mij best kunnen. De var is in dit geval altijd geset en je wilt weten of er iets in zit of niet.


En het probleem is nu juist, dat je niet weet waar je mee te maken hebt. Je weet dus ook niet wat je gaat evalueren. Dus laat empty gewoon links liggen....


Oke 2 opties:
1) Ga ergens anders over empty() zeiken, maar niet meer @ phphulp.nl (in ieder geval ergens waar niemand er last van heeft)
2) Of onderbouw je "mening" eens. Je roept van alles, maar je weet zelf volgens mij niet eens waarom je het vind.
 
John Cena

John Cena

07/01/2011 10:43:52
Quote Anchor link
Met gevaar de hele discussie opnieuw te openen, ik gebruik hier empty:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

class Decider
{
    public $content;
    public $page;
    
    function
__construct()
    {

        $this->page        = (!empty($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 'home');
        echo $this->page;
        $this->build($this->page);
    }
    
    function
build($page)
    {

        switch($page)
        {
            case
'contact'             :
            case
'verzenden'         :
                    include_once('includes/contact.php');
                    $contact         = new Contact();
                    $this->content     = $contact->content;
                break;
                            
            case
'demo'             :
            case
'aanvraag_demo'     :
                    include_once('includes/demo.php');
                    $demo             = new Demo();
                    $this->content     = $demo->content;
                break;
            
            case
'home'             :
            case
'ytex_info'         :
            case
'ytex_inst'         :
            case
'ytex_prys'         :
            case
'ytex_mode'         :
            case
'ansett_info'         :
            case
'ansett_inst'         :
            case
'ansett_prys'         :
            case
'ansett_mode'         :
                    include_once('includes/page.php');
                    $page            = new PageManager();
                    $this->content     = $page->content;
                break;
            
            case
'loket'            :
                    echo 'Loket';
                break;
        }
    }
    
}


?>


Als ik vervolgens naar http://www.domein.com ga wordt er niets uit deze class gedisplayd.
Wanneer ik er /home achter gooi wel.

Maar, als ik dus naar http://www.domein.com ga en de $page echo dan komt er wel gewoon home te staan....

Wat doe ik hier dan nu fout?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.